19 aandelen die al 50 jaar op rij het dividend verhogen

Dividend Aristocraten of Dividend Kings

Alsmaar Meer Dividend verslaat de S&P500 met gemak

Ik geef u 19 aandelen die al 50 jaar op rij het dividend verhogen

    

 
Dividend Kings zijn het beste van het beste. Wat is zo’n Dividend Koning dan? Dat zijn aandelen die al meer dan 50 jaar op rij alsmaar meer dividend betalen.

Kanjers van Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB’s) dus.

Want een onderneming moet wel over extreem duurzame competitieve voordelen beschikken wil het vijf decennia op rij het dividend kunnen verhogen.

Momenteel zijn er 19 Dividend Kings en elk van deze bedrijven verhoogt dus al meer dan 50 jaar op rij consequent het dividend.

Dat is wel even twee keer zo lang dan 25 jaar (zoals de Dividend Aristocraten) wat op zich ook al een hele prestatie is.
 

Hieronder de lijst met 19 Dividend Kings:

American States Water (AWR)

California Water Services Company (CWT)

Cincinnati Financial (CINF)

Colgate-Palmolive (CL)

Dover Corporation (DOV)

Emerson Electric (EMR)

Farmers & Merchants Bancorp (FMCB)

Genuine Parts Company (GPC)

Hormel Foods (HRL)

Johnson & Johnson (JNJ)

Coca-Cola (KO)

Lancaster Colony (LANC)

Lowe’s (LOW)

3M (MMM)

Nordson (NDSN)

Northwest Natural Gas (NWN)

Parker-Hannifin (PH)

Procter & Gamble (PG)

Vectren (VVC)

Waarvan de vetgedrukte namen zijn opgenomen in de lange lijst van 229 AMDB aandelen van GroeiDividend.
 

Dividend Kings en hun prestaties

Allemaal leuk en aardig zult u denken, maar hoe presteren deze aandelen? Van 1992 tot en met 2016 steeg de S&P500 gemiddeld 8,4% per jaar. Een geïnvesteerde dollar in de S&P500 zou na 25 jaar $7,51 zijn geworden.

Wanneer voor een gelijk bedrag in elk van de 19 Dividend Kings zou zijn belegd, zou dit een gemiddeld jaarlijks rendement van 11,1% opleveren. Elke geïnvesteerde dollar zou op 25 jaar zijn uitgegroeid naar $13,89.

Een verschil van 85% meer rendement.

Achteraf is dat natuurlijk eenvoudig, maar hoe weet je nu of een huidige Dividend Aristocraat ook de komende 25 jaar het dividend blijft verhogen? Dat is niet makkelijk.

In 1991 waren er 38 Dividend Aristocraten. De helft van deze ondernemingen is gaandeweg dus van de lijst verdwenen.

Maar ondanks dat je vooraf niet precies weet welke aandelen uitgroeien tot Dividend Kings, weten we wel dat aandelen die het dividend jaarlijks verhogen, aanzienlijk beter presteren dan de S&P500.

Ook de Dividend Aristocraten weten de afgelopen 10 jaar de S&P500 ruimschoots te verslaan. Behaalde de S&P500 van 2007-2016 een jaarlijks rendement van 6,3%, blijkt dat voor de Dividend Aristocraten op 9,7% uit te komen.

 GroeiDividend

En hoewel het achteraf bekeken dus altijd makkelijk is, valt er zeker wel enige consistentie in de prestatie van Dividend Kings en Dividend Aristocraten te bespeuren.

Dividend is daarom een hele belangrijke component voor de koersontwikkeling van uw portfolio.
 

Ontvang een inkomen, veiligheid en koerswinst

met GroeiDividend

Mijn naam is Eveline Vrisekoop en ben auteur van de GroeiDividend nieuwsbrief. Een nieuwsbrief die zich concentreert op aandelen van hoogwaardige bedrijven, die er een gewoonte van maken hun dividend regelmatig te verhogen. Ik noem deze aandelen de Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB's).

Elke maand selecteer ik voor mijn abonnees veilige ondergewaardeerde GroeiDividend-aandelen. Abonnees vinden deze onder de groene knop kopen op mijn website. Koopwaardige aandelentips die voldoen aan strenge selectiecriteria.

Sommige Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB) verhogen hun dividend dus al meer dan 50 jaar! En zij hebben een reputatie hoog te houden.

Ik heb een lijst samengesteld van 229 AMDB’s. Allemaal bedrijven, die regelmatig hun dividend verhogen.

En dat is goed nieuws, want het betekent niet alleen dat uw inkomen elke jaar stijgt, maar het betekent ook nog eens dat dergelijke aandelen het beter doen dan de markt.
 

Ondergewaardeerd kopen en overgewaardeerd verkopen

En hoewel een degelijk dividend dus belangrijk is, willen we natuurlijk ook niet te veel betalen voor een aandelen.

Daarom meet de GroeiDividend-methode dagelijks de verhouding van koers en dividendrendement en zetten dit af tegen de historie. Wij kunnen zo precies bepalen wanneer aandelen zijn ondergewaardeerd, zelfs in de huidige overgewaardeerde markt.

Wij adviseren maandelijks een selectie van eersteklas AMDB kwaliteitsaandelen die ondergewaardeerd zijn. Aandelen die u de rest van uw leven een jaarlijks groeiende stroom aan inkomsten opleveren en de kans op koerswinst beduidend vergroten.

De kooptips worden geselecteerd na een grondige analyse, die ik voor mijn aandelen regelmatig doorvoer. Het ene ondergewaardeerde aandeel is nu eenmaal koopwaardiger dan het andere.
 

Maar GroeiDividend doet meer

Als extraatje krijgt u van ons ook te horen wanneer een aandeel overgewaardeerd is en zou kunnen verkopen. U beslist dan zelf of u ze verkoopt en het vrijgekomen vermogen investeert in een op dat moment ander ondergewaardeerd AMDB aandeel.

GroeiDividend biedt u dus ook de mogelijkheid te profiteren van behaalde koerswinsten. Hierdoor geniet u dus dubbel van uw aangegroeide kapitaal.

Als bezitter van AMDB’s slaat u twee vliegen in één klap.

U verzekert uzelf van een stijgend inkomen en tegelijkertijd stijgt de waarde van uw belegd vermogen. Zo groeit uw vermogen gegarandeerd.

En dat deze methode zijn vruchten afwerpt, bewijst de GroeiDividend-formule al 50 jaar!
 

Dividend helpt ons om prachtige winsten te behalen

Ook een aantal Dividend Kings hebben ons de afgelopen jaren al leuke rendementen opgeleverd. Enkel door ondergewaardeerd te kopen en overgewaardeerd te verkopen.
 

Dividend Kings met succes overgewaardeerd verkocht

Colgate Palmolive verkocht 02/06/16 totaalrendement: 61,3%
Johnson & Johnson verkocht 08/07/13 totaalrendement: 41,3%
Lowe's Companies verkocht 31/12/14 totaalrendement: 78,4%
Procter & Gambel verkocht 26/12/14 totaalrendement: 57,7%

 

Ondergewaardeerd gekocht en nog in portfolio

Emmerson Electric gekocht 06/10/15 rendement tot nu 36,0%
Coca-Cola gekocht 08/09/15 rendement tot nu 23,9%
Parker Hannifin gekocht 08/01/15 rendement tot nu 29,4%

 

Weet u dat in de lijst van totaal 19 Dividend Kings er momenteel vier aandelen volgens de GroeiDividend nog ondergewaardeerd zijn?

Weten welke vier namen dat zijn? Word dan abonnee!
 

Word abonnee en ontvang 3 maanden GRATIS

Ga ook beleggen volgens de GroeiDividend methode. De risico's zijn laag en de beloning is groot. Want dat de GroeiDividend-methode geen windeieren legt, bewijst deze methode al meer dan 50 jaar.

Als u nu een abonnement neemt op GroeiDividend, ontvangt u bij een abonnement van 3 maanden van ons nog eens 3 maanden gratis. Dat zijn 6 maanden voor slechts €49,90

Een korting van wel 50%. 

Ja, u leest het goed. U krijgt GroeiDividend drie maanden extra als u deze week een kwartaalabonnement afsluit. 

Daarbij behoort u eveneens tot die groep abonnees, die exclusief alle informatie krijgt uit onze lijst van 229 Alsmaar Meer Dividend Betalers.
 

3 maanden GRATIS
   

Maar dan moet u wel nu reageren

En u loopt geen enkel risico!

Want ook op deze aanbieding geldt de gebruikelijke niet goed, geld terug garantie. Als enige uitgever van financiële bladen in Nederland en België geef ik u het niet gebruikte deel van uw abonnement terug als u niet tevreden mocht zijn. Zonder verder te vragen of moeilijk te doen.

Dat is een harde garantie en daar mag u mij altijd aan houden!

Beleggen in mijn tips is erg eenvoudig. Bij Binck Bank, maar ook bij andere banken kunt u mijn aanbevelingen gemakkelijk kopen en verkopen.
 

Laat uw vermogen groeien en 

START HIER

 

Volgende week verschijnt de nieuwsbrief van de maand juni. Zorg dat u hem niet mist.
 

Eveline Vrisekoop

Met vriendelijke groet,
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop

 

  

 

Share this page

 

  

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.