laat je niet vangen door de dollartekens van de korte termijn

S&P500 en Nasdaq noteren record na record

Geduld is een schone zaak

Laat u niet vangen door de korte termijn 
  

 
De Amerikaanse beurzen denderen maar door. Dit jaar zou het “Sell in May and go away” advies zeker onvoordelig hebben uitgepakt. Van begin mei tot en met begin juni steeg de S&P500 met ruim 2% en tikte de index een nieuwe recordhoogte aan van 2440 punten.

Vooral de Nasdaq deed het met +3% afgelopen maand goed. Dit jaar noteerde de technologie-index al 41 keer een nieuw hoogtepunt.

Er zit echter wel een grote MAAR aan deze resultaten. De aandelen Amazon, Apple, Facebook, Google en Microsoft zijn goed voor bijna de helft van de koerswinst van de S&P500-index. De beurswaarde van het vijftal groeide dit jaar met een monsterbedrag van $570 miljard.

En wanneer het op de beurs zo hard omhoog gaat, gaat de kwaliteitsbeoordeling van kooptips soms gebukt onder ongeduldige en veeleisende beleggers.

In het gunstige geval wordt de waarde van mijn KOPEN-TIPS beoordeeld op het jaarresultaat, maar regelmatig ook op de kwartaal- of soms zelfs op de maand (!) prestaties. Helemaal wanneer een aandeel na introductie binnen een maand nog eens 15% weet te dalen.

Veel beleggers verwachten binnen een maand juist koerswinst en zeker geen verlies. En hoe begrijpelijk de teleurstelling ook, een dergelijk korte termijn verwachtingspatroon valt niet te rijmen met de duurzame lange termijn resultaten die ik met GroeiDividend beoog te behalen.

Wanneer we de prestaties van mijn Favorieten van de maand vergelijken met de bredere indexen, zien we een heel wisselend beeld: aandelen die +22% noteren en helaas ook -23%. En ja met de S&P500 YTD op +8,9%, steekt een portfolio met gemiddeld +1,82% er magertjes bij af.
 

Geduld

Ook mijn grote voorbeeld Geraldine Weiss, schrijfster van het boek “Dividends don’t Lie” en inspirator van deze nieuwsbrief, kreeg eind jaren 90 kritiek op haar beleggingsmethode omdat de resultaten van haar aanbevelingen ver achter bleven bij de beurs.

Vele critici vonden dividend passé omdat de meeste beleggers aandelen wilden die geen dividend uitkeerden. Het waren de high tech, biochemical en dot.com groeibedrijven die druk waren de wereld te verbeteren en zij hadden niet de middelen om met aandeelhouders te delen. Er was zelfs nauwelijks genoeg geld voor henzelf. Winst maken? Nee, dat kwam later.

Geraldine bleef hameren op het belang van dividend en in 2000 kreeg ze haar grote gelijk. De koersverliezen van deze bedrijven, zonder het veiligheidsnet van de dividenduitkeringen, waren verschrikkelijk.

Zelfs de zeer gewaardeerde aandelen als Microsoft en Cisco Systems (die destijds nog geen dividend uitkeerden), gingen genadeloos mee in de val. Het bewees opnieuw dat “dividends do matter”. Dividend zorgt namelijk voor een degelijke fundering onder de koers.

"Wanneer een aandeel geen dividend uitkeert, is het geen belegging maar een speculatie."

 
Dividend zegt veel meer over een onderneming en het management, meer dan met mooie PR-praatjes kan worden beoogd of weggemoffeld.

  • Wanneer een bedrijf dividend uitkeert, weet je dat het een overmaat aan kapitaal heeft.
  • Wanneer een dividend wordt verhoogd, weet je dat het bedrijf een goed jaar heeft gehad
  • en wanneer het wordt verlaagd dat het bedrijf in de problemen zit.
  • En als het dividend jaar na jaar wordt verhoogd, weet je dat een bedrijf winstgevend is.

Dividend is daarmee de hoeksteen van kwaliteitsaandelen. Verantwoordelijke bedrijven zijn namelijk bereid hun rijkdom te delen met hun aandeelhouders en zijn trots op hun dividendgeschiedenis.

En hoewel Apple en Microsoft inmiddels hard op weg zijn een dividendhistorie op te bouwen, is hiervan bij Amazon, Facebook en Google nog geen sprake. Om nog maar te zwijgen over de Netflixen en Tesla’s.

Dus ja, een aantal van mijn Favorieten geven nu nog niet het gewenste resultaat, maar ik zou bijna zeggen, dat is een bewuste keuze. De keuze van de GroeiDividend waardestrategie.
  

Ontvang een inkomen, veiligheid en koerswinst met GroeiDividend

Mijn naam is Eveline Vrisekoop en ben auteur van de GroeiDividend nieuwsbrief. Een nieuwsbrief die zich concentreert op aandelen van hoogwaardige bedrijven, die er een gewoonte van maken hun dividend regelmatig te verhogen. Ik noem deze aandelen de Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB's).

Elke maand selecteer ik voor mijn abonnees veilige ondergewaardeerde GroeiDividend-aandelen. Abonnees vinden deze onder de groene knop KOPEN op mijn website.

Koopwaardige aandelentips die voldoen aan strenge selectiecriteria, met een veilig dividend en tegen een aantrekkelijke prijs.

Mijn Favoriete aandelen van de maand zijn aandelen die het dividend al meer dan 7, 11, 30, 41 of zelfs 50 jaar op rij verhogen.

En dat is goed nieuws, want het betekent niet alleen dat uw inkomen elke jaar stijgt, maar het betekent ook nog eens dat dergelijke aandelen het op termijn juist beter doen dan de markt.

Zoals u kunt zien in onderstaande tabel, presteren aandelen die dividend uitkeren en het zelfs laten groeien, een stuk beter dan aandelen die geen dividend uitbetalen.
 

GroeiDividend

 
Daarbij richt de GroeiDividend nieuwsbrief zich op aandelen met een sterke dividendgeschiedenis en de potentie dit in de toekomst te blijven verhogen.

Dus in tegenstelling tot vastrentende beleggingsvormen zoals obligaties en bankcertificaten, leveren GroeiDividend-aandelen u gaandeweg een steeds hoger inkomen op.
 

Ondergewaardeerd kopen en overgewaardeerd verkopen

En hoewel een degelijk dividend dus belangrijk is, willen we natuurlijk ook niet te veel betalen voor een aandeel.

Daarom meet de GroeiDividend-methode dagelijks de verhouding van koers en dividendrendement en zetten dit af tegen de historie. Wij kunnen zo precies bepalen wanneer aandelen zijn ondergewaardeerd, zelfs in de huidige overgewaardeerde markt.

Wij adviseren maandelijks een selectie van eersteklas AMDB kwaliteitsaandelen die ondergewaardeerd zijn. Aandelen die u de rest van uw leven een jaarlijks groeiende stroom aan inkomsten opleveren en de kans op koerswinst beduidend vergroten.

De kooptips worden geselecteerd na een grondige analyse, die ik voor mijn aandelen regelmatig doorvoer. Het ene ondergewaardeerde aandeel is nu eenmaal koopwaardiger dan het andere.

Dit geldt natuurlijk ook voor aandelen die zijn overgewaardeerd. Wanneer de koers van een aandeel dusdanig is gestegen, laat de GroeiDividend-methode weten wanneer het raadzaam is te verkopen. 

De GroeiDividend-methode biedt u zo de mogelijkheid te profiteren van behaalde koerswinsten en te genieten van uw aangegroeide kapitaal.

Als GroeiDividend abonnee slaat u twee vliegen in één klap.

AMDB's geven u een stijgend inkomen en tegelijkertijd stijgt de koerswaarde van uw belegd vermogen. Zo groeit uw vermogen gegarandeerd.
 

Word abonnee en ontvang 3 maanden GRATIS

Ga ook beleggen volgens de GroeiDividend methode. De risico's zijn laag en de beloning is groot. Want dat de GroeiDividend-methode geen windeieren legt, bewijst deze methode al meer dan 50 jaar.

Als u nu een abonnement neemt op GroeiDividend, ontvangt u bij een abonnement van 3 maanden van ons nog eens 3 maanden gratis. Dat zijn 6 maanden voor slechts €49,90

Een korting van wel 50%. 

Ja, u leest het goed. U krijgt GroeiDividend drie maanden extra als u deze week een kwartaalabonnement afsluit. 

Daarbij behoort u eveneens tot die groep abonnees, die exclusief alle informatie krijgt uit onze lijst van 229 Alsmaar Meer Dividend Betalers.
 

3 maanden GRATIS
   

Maar dan moet u wel nu reageren

En u loopt geen enkel risico!

Want ook op deze aanbieding geldt de gebruikelijke niet goed, geld terug garantie. Als enige uitgever van financiële bladen in Nederland en België geef ik u het niet gebruikte deel van uw abonnement terug als u niet tevreden mocht zijn. Zonder verder te vragen of moeilijk te doen.

Dat is een harde garantie en daar mag u mij altijd aan houden!

Beleggen in mijn tips is erg eenvoudig. Bij Binck Bank, maar ook bij andere banken kunt u mijn aanbevelingen gemakkelijk kopen en verkopen.

 

Laat uw vermogen groeien en 

START HIER

 

Ook deze maand bestaan mijn Favorieten van de maand weer uit zeer aantrekkelijk kooptips. Zorg dat u ze niet mist. 

Eveline Vrisekoop

 
Met vriendelijke groet,
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop

 

  

 

Share this page

   

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.