Texas Instruments: een GroeiDividend aandeel op en top

Ontvang ook van Alsmaar Meer Dividend

Weer een mega dividendverhoging

Word abonnee en ontvang vandaag 3 maanden
extra abonnement

 

 
In 2013 wees ik mijn lezers voor het eerst op de enorme beleggingskansen van chipproducent Texas Instruments (Nasdaq: TXN). 

Voor de derde keer binnen een jaar had de onderneming het dividend verhoogd en het kon niet anders dan dat er nog vele dividendverhogingen zouden volgen. 

Dit zou niet alleen enorme positieve gevolgen hebben voor het dividendrendement, maar ook voor de koers van het aandeel.

De prestaties van het aandeel hebben zelfs mijn stoutste verwachtingen van destijds overtroffen. Sinds mijn aanbeveling heeft het aandeel ons een totaalrendement van 143% opgeleverd.

Alleen dit jaar al noteert het aandeel een rendement van +24%.

Dat is net zoveel als de vorige maand aangekondigde dividendverhoging. Deze Alsmaar Meer Dividend Betaler maakt er al jaren een goede gewoonte van in het najaar het dividend te verhogen. Dit jaar was dat dus met 24% van $0,50 naar $0,62 per kwartaal.

 

De dividendverhogingen die de onderneming de afgelopen
jaren heeft laten zien, zijn bijzonder indrukwekkend.

GroeiDividend 

De gemiddelde dividendgroei in de afgelopen 10 jaar bedraagt maar liefst 22,2%.

En wat hebben deze dividendverhogingen gedaan met de Rendement op Kostprijs (ROK)?

In augustus 2013 hebben wij het aandeel opgenomen tegen een koers van $39,73. Het dividendrendement op het moment van aankoop was 2,7%. Met de dividendverhogingen van de afgelopen jaren is dit inmiddels opgelopen naar 6,24%.

Deze beleggers ontvangen dus al binnen vier jaar tijd een rotsvast hoogdividend op dit aandeel.

En het mooie is, zij weten met 100% zekerheid dat dit de komende jaren nog verder zal oplopen, naar nog hogere dividend niveau's. En dan hebben we het nog niet eens over de koerswinst die de dividendverhogingen tot gevolg hebben.

Want ook beleggers die op ondergewaardeerde momenten in januari van 2014, 2015 en 2016 zijn ingestapt, behalen hele mooie resultaten van resp. 121%, 79% en 72%. Zoals gezegd noteert de koers van het aandeel YTD al +24%.

Maar het is nog niet te laat. Wanneer de onderneming in dit tempo het dividend blijft verhogen, zijn dergelijke rendementen niet uitgelsoten.
  

Dividend helpt ons om prachtige winsten te behalen

Mijn naam is Eveline Vrisekoop en ben auteur van de GroeiDividend nieuwsbrief. Een nieuwsbrief die zich concentreert op aandelen van hoogwaardige bedrijven die er een gewoonte van maken hun dividend regelmatig te verhogen. Ik noem deze aandelen de Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB's).

AMDB's zorgen dat het rendement op uw aandelen elk jaar stijgt.

Maar dividend heeft nog een functie. Wij meten dagelijks de verhouding van koers en dividendrendement en zetten dit af tegen de historie. Zo weten we exact wanneer een aandeel is ondergewaardeerd of niet.

Zo helpt de GroeiDividend-methode u met de selectie van aandelen en de timing van uw aankoop. 

De GroeiDividend-grafieken die wij speciaal hebben ontwikkeld, zijn voor beleggers een handig hulpmiddel en uniek in Nederland en België. Van elk aandeel is in één oogopslag te zien of het is ondergewaardeerd of niet.

Is elk ondergewaardeerd aandeel koopwaardig?

Nee, natuurlijk niet. Er kunnen hele gegronde redenen zijn waarom beleggers een aandeel negeren.

Daarom vindt u in mijn nieuwsbrief elke maand een lijst met "Favorieten van de maand". Een lijst met eersteklas kooptips die wordt geselecteerd na een grondige analyse van elk ondergewaardeerd aandeel.

      

Maar GroeiDividend doet meer

Als extra service krijgt u van ons ook te horen wanneer een aandeel overgewaardeerd is en kunt verkopen. Abonnees ontvangen van ons hiervoor een apart advies. U beslist dan zelf of u het aandeel verkoopt en het vrijgekomen vermogen investeert in een ander ondergewaardeerd AMDB aandeel. 

Zo biedt de GroeiDividend-methode de mogelijkheid te profiteren van behaalde koerswinsten en te genieten van het aangegroeide kapitaal.

Als GroeiDividend abonnee slaat u twee vliegen in één klap.

AMDB's geven u een  stijgend inkomen en tegelijkertijd stijgt de koerswaarde van uw belegd vermogen. Zo groeit uw vermogen gegarandeerd.

 

Zet uw horizon op GroeiDividend!

GroeiDividend is mijn maandelijkse nieuwsbrief, die helemaal is samengesteld rond het idee, dat beleggen niet moeilijk of riskant moet zijn.

Integendeel!

GroeiDividendDe nieuwsbrief en de website zijn geconcentreerd rond een aantal bedrijven, die consequent aan een aantal uitgangspunten voldoen. Want niet elk aandeel komt zomaar op mijn lijst. Hiervoor moeten ze aan strenge criteria voldoen. Welke criteria dat zijn, leest u hiernaast.

Zo beschikt de website over een lijst van kwaliteitsaandelen, met een conservatieve balans en veel cash, en heel aandeelhoudersvriendelijk met alsmaar hogere dividenden en flinke inkoopprogramma’s voor eigen aandelen.

Het idee klinkt gemakkelijk, maar dat is het niet. Want de meeste beleggers hebben niet de tijd en de middelen om de meer dan 46.000 aandelen te boordelen, die de wereld rijk is, om daarbij het beste van het beste boven water te krijgen.

Dat is mijn taak en het resultaat daarvan vindt u terug in mijn nieuwsbrief.

Daarmee doe ik de vele abonnees, die mijn nieuwsbrief inmiddels heeft, een groot plezier.
    

Doe uw beste belegging ooit

Deze week heb ik voor de nieuwe abonnees van GroeiDividend een heel aantrekkelijke aanbieding. Als u nu een abonnement neemt, krijgt u er van mij  nog eens 3 maanden GRATIS bij. 
 


3 maanden GRATIS

 

Ja, u leest het goed. U krijgt drie maanden gratis als u deze week een abonnement neemt. U behoort dan gelijk tot de groep abonnees, die exclusief alle informatie krijgt uit onze lijst van 233 Alsmaar Meer Dividend Betalers.

Bovendien weet u dan meteen of Texas Instruments nu nog koopwaardig is. 

  

Maar dan moet u wel nu reageren

En u loopt geen enkel risico. Want ook op deze aanbieding geldt de gebruikelijke niet goed, geld terug garantie. Als enige uitgever van financiële bladen in Nederland en België geef ik u het niet gebruikte deel van uw abonnement terug als u niet tevreden mocht zijn. Zonder verder te vragen of moeilijk te doen.

Dat is een harde garantie en daar mag u mij altijd aan houden!

Beleggen in mijn tips is erg eenvoudig. Bij Binck Bank maar ook bij andere banken kunt u mijn aanbevelingen gemakkelijk kopen en verkopen.
  


Nu €200 transactietegoed bij BINCK

Binck


  

Reageer vandaag nog en 

 
START HIER

 

Mijn nieuwsbrief van oktober is deze week verschenen en deze bevat maar liefst 11 kooptips van eersteklas Alsmaar Meer Dividend Betalers. Zorg dat u op de hoogte bent.

  Eveline Vrisekoop

Met vriendelijke groet,
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop

 

  

Share this page

  

PS: Wilt u mijn mailing uit 2013 over Texas Instruments nog eens lezen? Klik dan hier

  

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.