Serie: GroeiDividend TIP 1

Profiteer van de huidige kortingen in de markt

Beurs omlaag, dividendrendement omhoog!

Serie GroeiDividend tips - Deel 1
  

 
We zitten alweer twee weken in het nieuwe jaar en ook de eerste twee weken waren alles behalve saai. Het eindejaarsvuurwerk begon echter al vóór Kerst, waarbij op Kerstavond de beurzen in de VS diep rood kleurden. De laatste maand van 2018 bleek dan ook de slechtste december-beursmaand te zijn in 80 jaar.

Het was ook niet voor niets dat ik de GroeiDividend abonnees middels een flashbericht een hart onder de riem heb gestoken. Want flinke koersdalingen hebben ook voordelen, iets wat beleggers in al hun emotie vaak lijken te vergeten. Naast het feit dat een beurscorrectie juist aan het einde van het jaar zorgt voor minder vermogensrendementsheffing (sorry Mark :-), biedt het ook beduidend hogere dividendrendementen!

Met dit laatste in het achterhoofd, start ik deze week een serie waarin ik dagelijks een GroeiDividend-tip aan u voorstel die juist nu extra aantrekkelijk zijn geprijsd. Want veel koersen zijn puur op sentiment gedaald, niet op daadwerkelijke economische teruggang of daadwerkelijk dalende bedrijfsresultaten. Nee, de economie in de VS draait nog steeds als een tierelier en de bedrijfsresultaten blijven uitstekend.

En er is weinig voor nodig om het sentiment zo weer te laten omslaan. We zagen hiervan al een voorproefje op vrijdag 4 januari, na de bekendmaking van het sterke banenrapport en de geruststellende woorden van Fed voorzitter Jerome Powell in de VS, waarna de S&P500 de dag 3,4% hoger sloot. En de positieve trend werd vorige week voortgezet.

Voordat de kortingen op veel aandelen alweer voorbij zijn, deze serie met 5 zeer aantrekkelijke GroeiDividend-tips.

 

GroeiDividend tip 1 - Outlet keten

Mijn eerste tip is een keten van wereldwijde outlet-stores, met wel 10 verschillende winkelformules, verspreid over 3.600 winkels in 9 landen en 3 continenten. De onderneming verkoopt kleding, schoenen en sieraden, kledingaccessoires maar ook woonaccessoires. Wanneer designer-merken meer produceren dan de winkels verkopen, koopt deze onderneming de producten op tegen enorme kortingen. Een simpel businessmodel met fantastische resultaten. Het grote voordeel van dit concept is dat het niet elk model in elke maat hoeft aan te bieden, wat de onderneming enorm flexibel maakt. Het koopt whatever is available.

De onderneming is met deze formule uitgegroeid tot de beste in zijn soort. Het Treasure Hunt model zorgt ervoor dat de klanten blijven terugkomen, waardoor de omzet per winkel maar blijft stijgen. De Retail sector worstelt al jaren met een antwoord op het on-line winkelen van consumenten. Er is echter één retailer die maar blijft groeien en groeien en dat is deze top-retail outlet-store.

Naast de fantastische financiële (groei)cijfers die de onderneming kan laten zien, is het ook nog eens een geweldige dividendbetaler. De afgelopen 5 jaar is het dividend met gemiddeld 22% gestegen! En dit groeiende dividend wordt nog altijd ruimschoot gevoed door stijgende resultaten. Dit jaar denkt de onderneming op een winst per aandeel van $2,41-$2,43 uit te komen, wat 19,8% hoger is dan de $2,02 een jaar eerder. Met een pay-out ratio van slechts 31%, bestaat er geen twijfel dat de stijgende dividendlijn blijvend kan worden voortgezet. Het moet daarom wel heel raar lopen wil dit aandeel beleggers de komende jaren geen aantrekkelijk rendement opleveren. Het bedrijf is zeer aandeelhoudersvriendelijk en met 22 jaarlijkse dividendverhogingen op rij een DividendAristocraat in de dop. 

Onderstaande grafiek maakt duidelijk wat een fantastisch GroeiDividend-aandeel het is. Het bedrijf heeft beleggers de afgelopen 10 jaar gemiddeld een totaalrendement van 24,51% per jaar opgeleverd. M.a.w, had u tien jaar geleden $10.000,- in dit aandeel geïnvesteerd, had u nu $79.545,20 winst gemaakt. En had u het ontvangen dividend herbelegd, was uw winst nog groter geweest. Garanties kan ik u niet geven (dat kan immers geen enkele analist of adviseur), maar ik ben ervan overtuigd dat dit aandeel ook de komende jaren ons wederom een Super-Rendement gaat bezorgen!
 

Rendement Outlet store (2009 – 2018)

GroeiDividend

U kunt nu nog voordelig instappen, het aandeel noteert momenteel 16,7% onder het 52-weeks high!

Sinds 2 januari staat de koers alweer 6% hoger, het herstel gaat snel …

Wilt u ook gaan beleggen volgens de GroeiDividend-methode? Dat kan! In de week van de GroeiDividend-tips hebben wij een heel aantrekkelijk instap-abonnement. In plaats van €49,90 betaalt u de eerste drie maanden slechts €9,99.

Begin het jaar goed en start hier.

Eveline Vrisekoop

 
Succes met beleggen,
Eveline
Eveline Vrisekoop

 

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.