Serie: GroeiDividend TIP 5

Profiteer van de huidige kortingen in de markt

Beurskoersen omlaag,

Dividendrendement omhoog!

Serie GroeiDividend tips – deel 5
  

 
Deze week is GroeiDividend een serie gestart met aandelentips die door de koersdalingen van afgelopen maand extra aantrekkelijk geprijsd zijn.

Straks start het cijferseizoen weer en dan zullen veel beleggers zich realiseren dat ze hun aandelen ten onrechte in de uitverkoop hebben gedaan. Het negatieve sentiment kan dan zomaar weer omdraaien waardoor koersen snel oplopen. 

Voordat de kortingen op veel aandelen alweer voorbij zijn, vandaag deel 5 in de serie van 5 extra aantrekkelijke GroeiDividend tips.

 

GroeiDividend tip 5 – Chip-fabrikant

Mijn laatste tip in deze serie houdt zich wereldwijd bezig met het ontwerpen, fabriceren en verkopen van halfgeleiders. De onderneming is de grootste producent van analoge chips, die worden gebruikt om echte signalen zoals geluid te verwerken. Enkele jaren geleden heeft het bedrijf de mobiele chip-markt verlaten en haar focus gelegd op halfgeleiders en analoge chips.

Een strategische beslissing die geen windeieren heeft gelegd. Sindsdien kan de onderneming uistekende omzet- en winstcijfers laten zien.

Door de grote reeks van dividendverhogingen die de onderneming de afgelopen 5 jaar heeft doorgevoerd (gemiddeld 24%!), staat het rendement op kostprijs op het hoogdividendniveau van 7,75%. Ook afgelopen oktober werd het dividend weer flink verhoogd van $0,62 naar $0,77.

Het aandeel is een ideale mix van een aantrekkelijk aanvangsdividend en hoge dividendgroei. Een mix die abonnees al hele aantrekkelijke rendementen hebben opgeleverd. Sinds mijn eerste opname heeft het aandeel al een totaalrendement van 169% opgeleverd.

De afgelopen 10 jaar bedraagt de total return zelfs 565,96%. Een investering van $10.000,- heeft nu een waarde van ruim $66.000,-. Zo hard kan het dus gaan met GroeiDividend-aandelen.  

Rendement Chipfrabrikant 2009 – 2018

 GroeiDividend

 
Toch heeft ook dit aandeel na jaren van koersstijging de laatste drie maanden een stapje terug moeten doen. Gedurende het 3e kwartaal van 2018 bemerkte de onderneming een vertraging in de vraag, wat beleggers de stuipen op het lijf jaagde. Het is echter nog helemaal niet duidelijk of deze omzetvertraging cyclisch van aard is, of het gevolg van huidige macro-economische trends zoals de handelsoorlog tussen de VS en China. Veel beleggers wachtten het antwoord echter niet af en deden het aandeel van de hand.

In mijn ogen een uitstekende kans om het aandeel heel aantrekkelijk op te pakken.

De koers noteert momenteel nog 20% onder het 52-weeks high. YTD staat de koers echter al weer 5,1% hoger, het herstel gaat snel… 

 

GroeiDividend

 
Wilt u ook gaan beleggen volgens de GroeiDividend-methode? Dat kan! In de week van de GroeiDividend tips hebben wij een heel aantrekkelijk instap-abonnement. In plaats van €49,90 betaalt u de eerste drie maanden slechts €9,99. 

Begin het jaar goed en start hier.

Eveline Vrisekoop

 
Succes met beleggen,
Eveline
Eveline Vrisekoop

 

PS:
Mijn tip van maandag nog eens nalezen? Klik hier

Mijn tip van dinsdag nog eens nalezen? Klik hier

Mijn tip van woensdag nog eens nalezen? Klik hier

En mijn tip van gisteren leest u hier

 

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.