De Amerikaanse stier is alles behalve dood

  

Soms is saai gewoon het beste

  

 
Het zijn weer heftige beursdagenen aandelen gaan wereldwijd heftig op en neer.

De afgelopen 10 jaar bleek elke beursdaling echter voor beleggers een puik instapmoment te zijn geweest. Zou dat met de huidige beursdalingen nu weer het geval zijn? 

Of heeft Morgan Stanley het bij het juiste einde en is de tijd om te verkopen nu toch echt aangebroken?

Want laten we wel wezen, veel problemen die eind 2018 voor paniek zorgden op de markt, zijn bij lange na nog niet verdwenen! Denk aan:

  • angst voor een recessie
  • de Trump politiek
  • vertraging van de bedrijfswinsten
  • een Bexit
  • vertraging van de economie in China, Italië en Duitsland

Binnen twaalf weken daalde de S&P500 hierop met 19% en de Dow Jones verloor 5.000 punten.

Zo werden beleggers er weer even fijntjes aan herinnerd dat de beurs ook omlaag kan!

In de week voor Kerst haalden beleggers voor maar liefst $46 miljard aan beleggingen uit de markt. Het hoogste bedrag ooit volgens Lipper.

Maar zoals zo vaak in de afgelopen 10 jaar, herstelde de markt zich ook weer razend snel. Met als gevolg dat al deze beleggers wel een stijging van +14,89% misten op vijf weken tijd.

Miljoenen mensen maken dezelfde fout opnieuw.

Wederom is er de afgelopen tijd voor miljarden aan aandelen verkocht in paniek. En al deze beleggers zullen het herstel van diezelfde markt weer voor het grootste gedeelte gaan missen.

Dat is zo zonde!

En ja, ook de komende maanden zullen we ongetwijfeld weer getrakteerd worden op een hoop negatief nieuws op politiek, economisch of ander vlak, maar …
 

De Amerikaanse Stier is nog niet dood!

De Amerikaanse economie bloeit in 2019 als nooit tevoren:

  • de economie groeide het afgelopen jaar met 3,1% (= boven de 3% target van Trump)
  • het gemiddelde besteedbare inkomen per huishouden staat op een recordbedrag van $63.688. Amerikanen hebben (zelfs na inflatiecorrectie) weer meer te besteden dan voor 2009.
  • het werkloosheidscijfer staat met 3,7% op het laagste niveau in 50 jaar tijd.

Toch zou een volgende recessie in de VS om de hoek liggen… waarom? Omdat de voortekenen zich opstapelen.

Minder autoverkopen, een afkoelende huizenmarkt, de bedrijfsschuld die is opgelopen naar $9 triljoen (86% hoger dan voor 2009) en consumentenkredieten op credit cards staan weer op een alltime high.

En dan hebben we het nog niet over de economie van Italië, Duitsland, China het VK en de verder escalerende handelsoorlog (valuta-oorlog).

Geen wonder dat het IMF de groei van de wereldeconomie drastisch naar beneden heeft bijgesteld.
  

De grootste meevaller voor
Amerikaanse aandelen ooit

Zoals gezegd, er is een hoop onzekerheid in de markt maar 1 ding is zeker.

De belastingverlaging van Trump, die eind 2017 nog even snel door de Senaat werd gesleept, zal ook de komende jaren voor een lawine van geld blijven zorgen voor grote multinationals.

Deze belastingverlaging heeft ervoor gezorgd dat de vennootschapsbelasting omlaag is gegaan van 35% naar 21%.

Volgens Forbes zorgt dit de komende decennia voor een bedrijfsvoordeel van circa $600 miljard (en dat is veel!).

Toch is dit nog niet het grootste voordeel waar Amerikaanse bedrijven van zullen profiteren.

De nieuwe belastingwet stelt bedrijven ook in staat geld, dat buiten de VS staat geparkeerd, tegen een verlaagd tarief van 15,5% te repatriëren.

En bedrijven uit de S&P500 alleen al hadden voor meer dan $2,6 triljoen op rekeningen buiten de VS staan.

Na aftrek van belasting blijft hier nog zeker $2,2 triljoen van over om te spenderen door de bedrijven zelf.

Volgens Trump zal dit worden gebruikt voor het doen van investeringen en het aannemen van nieuwe mensen…

Nou echt niet, dit geld wordt gewoon gebruikt voor de inkoop van eigen aandelen en het verhogen van het dividend.

In 2018 kondigden 475 bedrijven aan voor een bedrag van $1 triljoen eigen aandelen in te kopen en de verwachtingen voor 2019 zijn niet anders.

En hoewel het inkopen van eigen aandelen niet spannend is, zorgt het er wel voor dat het aantal aandelen omlaag gaat en de winst per aandeel omhoog. Vervolgens gaat de koers/winst-verhouding omlaag (wat dan weer nieuwe beleggers aantrekt).

Het aandelen inkoopprogramma is echter maar het halve verhaal… 
 

Dividendverhogingen doen de rest

In 2018 verhoogden maar liefst 2.130 Amerikaanse bedrijven hun dividend. In het eerste half jaar van 2019 staat de teller al op 1.049, dus dit tempo zet zich dit jaar gewoon door.

En dividendverhogingen zijn belangrijk.

Want welke belegger wil nu niet elk jaar meer dividend ontvangen?

En dat niet alleen, nee… dit alsmaar meer dividend maakt de aandelen extra aantrekkelijk voor beleggers (waardoor weer meer beleggers ze willen kopen:). 

De afgelopen 30 jaar is er één type aandeel geweest dat alle andere aandelen verslaat, in alle type markten, in goede en in slechte.

Het zijn de Alsmaar Meer Dividend Betalers.

Zoals je uit onderstaand overzicht kan zien, verslaan aandelen die dividend gaan betalen en/of het dividend laten groeien, de markt met gemak.

 

GroeiDividend

 

GroeiDividend aandelen blijven daarom
een aantrekkelijke investering

Mijn naam is Eveline Vrisekoop en ben auteur van de GroeiDividend nieuwsbrief. Een nieuwsbrief die zich concentreert op aandelen van hoogwaardige bedrijven die er een gewoonte van maken hun dividend regelmatig te verhogen. Ik noem deze aandelen de Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB's).

AMDB's zorgen dat het rendement op uw aandelen elk jaar stijgt.

Maar dividend heeft nog een functie. Wij meten dagelijks de verhouding van koers en dividendrendement en zetten dit af tegen de historie. Zo weten we exact wanneer een aandeel is ondergewaardeerd of niet.

Zo helpt de GroeiDividend-methode u met de selectie van aandelen en de timing van uw aankoop. 

De GroeiDividend-grafieken die wij speciaal hebben ontwikkeld, zijn voor beleggers een handig hulpmiddel en uniek in Nederland en België. Van elk aandeel is in één oogopslag te zien of het is ondergewaardeerd of niet.

Is elk ondergewaardeerd aandeel koopwaardig?

Nee, natuurlijk niet. Er kunnen hele gegronde redenen zijn waarom beleggers een aandeel negeren.

Daarom vindt u in mijn nieuwsbrief elke maand een lijst met "Favorieten van de maand". Een lijst met eersteklas kooptips die wordt geselecteerd na een grondige analyse van elk ondergewaardeerd aandeel.

      

Maar GroeiDividend doet meer

Als extra service krijgt u van ons ook te horen wanneer een aandeel overgewaardeerd is en kunt verkopen. Abonnees ontvangen van ons hiervoor een apart advies. U beslist dan zelf of u het aandeel verkoopt en het vrijgekomen vermogen investeert in een ander ondergewaardeerd AMDB aandeel. 

Zo biedt de GroeiDividend-methode de mogelijkheid te profiteren van behaalde koerswinsten en te genieten van het aangegroeide kapitaal.

Als GroeiDividend-abonnee slaat u twee vliegen in één klap.

AMDB's geven u een  stijgend inkomen en tegelijkertijd stijgt de koerswaarde van uw belegd vermogen. Zo groeit uw vermogen gegarandeerd.

 

Zet uw horizon op GroeiDividend!

GroeiDividend is mijn maandelijkse nieuwsbrief, die helemaal is samengesteld rond het idee, dat beleggen niet moeilijk of riskant moet zijn.

Integendeel!

GroeiDividendDe nieuwsbrief en de website zijn geconcentreerd rond een aantal bedrijven, die consequent aan een aantal uitgangspunten voldoen. Want niet elk aandeel komt zomaar op mijn lijst. Hiervoor moeten ze aan strenge criteria voldoen. Welke criteria dat zijn, leest u hiernaast.

Zo beschikt de website over een lijst van kwaliteitsaandelen, met een conservatieve balans en veel cash, en heel aandeelhoudersvriendelijk met alsmaar hogere dividenden en flinke inkoopprogramma’s voor eigen aandelen.

Het idee klinkt gemakkelijk, maar dat is het niet. Want de meeste beleggers hebben niet de tijd en de middelen om de meer dan 46.000 aandelen te boordelen, die de wereld rijk is, om daarbij het beste van het beste boven water te krijgen.

Dat is mijn taak en het resultaat daarvan vindt u terug in mijn nieuwsbrief.

Daarmee doe ik de vele abonnees, die mijn nieuwsbrief inmiddels heeft, een groot plezier.
 

Warren BuffettZijn dividendaandelen het geheim van zijn succes? 

Meester belegger Warren Buffett is een groot dividend fan. Bijna 80% van zijn top 45 aandelen betalen dividend. En hou je vast – hij ontvangt elke dag maar liefst $6.700 aan dividend per minuut!!
  


    

Aarzel niet langer en ga ook
GroeiDividend beleggen

Ervaar ook het succes van de GroeiDividend methode. De risico's zijn laag en de beloning is groot. Want dat de GroeiDividend-methode geen windeieren legt, bewijst deze methode al meer dan 50 jaar.

Als u nu een abonnement neemt op GroeiDividend, ontvangt u bij een abonnement van 3 maanden van ons nog eens 3 maanden gratis. Dat zijn 6 maanden voor slechts €49,90

Een korting van wel 50%. 

U behoort dan gelijk tot de groep abonnees, die exclusief alle informatie krijgt uit onze lijst van 255 Alsmaar Meer Dividend Betalers

Maar dat is nog niet alles. Begin oktober 2018 heb ik mijn abonnees getrakteertd op een rapport met de 20 meest recessie bestenige GroeiDividend aandelen. Tips die hun waarde bewezen tijdens de correctie in november en december. 

Ook nu is dit rapport nog steeds actueel. U ontvangt het wanneer u abonnee wordt er GRATIS bij. 

GroeiDividend  

Maar dan moet u wel nu reageren!

En u loopt geen enkel risico. Want ook op deze aanbieding geldt de gebruikelijke niet goed, geld terug garantie. Als enige uitgever van financiële bladen in Nederland en België, geef ik u het niet gebruikte deel van uw abonnement terug als u niet tevreden mocht zijn. Zonder verder te vragen of moeilijk te doen.

Dat is een harde garantie en daar mag u mij altijd aan houden!

Beleggen in mijn tips is erg eenvoudig. Bij Binck Bank maar ook bij andere banken kunt u mijn aanbevelingen gemakkelijk kopen en verkopen.
  

Reageer vandaag nog en 

 
START HIER

 

Mijn nieuwsbrief van augustus is vorige week verschenen en deze bevat maar liefst 10 kooptips van eersteklas Alsmaar Meer Dividend Betalers. Zorg dat u ze niet mist.

  Eveline Vrisekoop

Met vriendelijke groet,
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop

 

  

Share this page

  

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.