Wat te doen als de beer weer gaat brullen?

 

Wall Street doet net of Covid-19 al voorbij is

Zou kunnen… maar wat als de beer weer
gaat brullen door een oplaaiende handelsoorlog?

  

 
Wat is er in hemelsnaam aan de hand, vraagt menig belegger zich af? Op een recordtijd van vier weken daalt de belangrijkste Amerikaanse beursindex vanwege Corona-angst met 34% echter, de drie handelsdagen daarna staat diezelfde index doodleuk weer 17,5% hoger!
  

GroeiDividend

 
En sindsdien zijn aandelen blijven stijgen. Sinds het dieptepunt van eind maart, heeft de S&P500 er alweer 27,5% bij.

En een maand later staat diezelfde index nog maar 13,2% onder het hoogste punt ooit!

Voordat we hier een oordeel aan hangen, het volgende. Elke belegger, die al wat langer meeloopt, weet dat de beurs en de economie niet hetzelfde zijn. Het is niet de eerste keer dat ze in tegenovergestelde richting bewegen. Het is een illusie dat Wall Street de economische pijn voelt van de gewone economie.

Daarbij, vergeet niet dat de beurs een paard is met oogkleppen op, die maar naar één kant kijkt en dat is vooruit

Neem het historisch hoge banenverlies in de VS. Volgens Wall Street is dat grotendeels al verleden tijd. Shoppers keren terug naar de winkels.

En al die omzetdalingen dan? Een eenmalige uitzonderlijk situatie. Is niet normaal en daarom negeren. Vooruit blijven kijken.

Het lijkt er zelfs op dat de beurs al weer bezig is met andere zaken, de vrees voor het oplaaien van de handelsoorlog met China.

Okay, maar hoe ver kijken de beurzen dan vooruit? En kunnen wel zover al kijken?

 

Over welke glazen bol beschikt Wall Street?

De toekomst kan van alles zijn. Wat is dat dan voor de beurs? Morgen, volgende week, volgend jaar, volgend decennium?

Wat zien we bijvoorbeeld voor het 2e kwartaal van 2020? Nou dat,

  • olieprijzen zo laag zijn dat de Amerikaanse olie-industrie op omvallen staat.
  • een reeks bedrijven op het randje van faillissement balanceert (nog even los van de oliebedrijven en grote retailers).
  • Zich een dramatische stijging van het aantal wanbetalingen bij creditcard maatschappijen van consumenten voordoet (in China zelfs met +50%).
  • De Amerikaanse hypotheekmarkt wordt geconfronteerd met 3,4 miljoen hypotheekhouders die hun hypotheek niet op tijd kunnen betalen ($754 miljard aan hoofdsom en onbetaalde rente)
  • We nog zeker een maand van lockdown tegemoet gaan, waarbij een aanzienlijk deel van het bedrijfsleven gesloten blijft en waarbij het heropenen heel langzaam zal gaan.

De beursstijging van 27,5% suggereert dat het bovenstaande dus al een gepasseerd station is.

 

Moeten we misschien verder kijken
dan dit kwartaal?

Okay, laten we dan naar een algemeen bekende maatstaf kijken, naar de koers/winst-verhouding van de komende 12 maanden voor de S&P500.

Voor de minder bekende lezer, deze verhouding geeft aan hoeveel we vandaag betalen voor de inkomsten van volgend jaar.

Na de krachtige beursrally van afgelopen maand, is de forwarding k/w-verhouding opgelopen naar 19,1. En ter vergelijking, dat is 14% hoger dan het 5-jarig gemiddelde van 16,7 en het is 27% hoger dan het 10-jarig gemiddelde van 15.

Laten we vervolgens eens kijken naar een grafiek van data-verzamelaar FactSet. Een grafiek die de verwachte winst voor de komende 12 maanden van de S&P500 vergelijkt met de prijs.

Het is een overzicht van de twee over de afgelopen 10 jaar. 

GroeiDividend

 
We zien dat op het eind van de grafiek (weer) een groot verschil ontstaat tussen de twee lijnen.

Ik vergroot het even voor u uit. En voor alle duidelijkheid, de lichtblauwe lijn is de marktwaarde (koers) van de S&P500 en de donkerblauwe lijn is de schatting van de winst voor de komende 12 maanden.
  

GroeiDividend 

De koers loopt weer hard weg van de winst. Ja, maar dat deed ze daarvoor ook al zult u denken. Dat is ook zo, maar toen was er nog geen sprake van Corona…

Ten tweede, aan de winstverwachting ontbreekt nog iets heel wezenlijks. De outlook van de bedrijven zelf.

Na analyse van FactSet, blijkt dat bedrijven voor 2020 uitgaan van een gemiddelde winstdaling van 15,2% per aandeel.

Ondanks deze winstdaling gaat FactSet uit van een puntenniveau voor de S&P500 van 3.169,65. Wat nog 8% hoger is dan 2.939,51 punten van afgelopen woensdag.

Dus ondanks de koersstijging van 27,5% in de afgelopen maand, en de winstdaling van 15,2% voor het komende jaar, is de beurs nog op weg naar een stijging van 8%.

Dat kan toch niet? Jawel, heel eenvoudig zelfs, wanneer beleggers bereid zijn meer te betalen voor minder.

Willen ze dat dan? Het zou zomaar kunnen, we zien de afgelopen jaren niet anders en ook toen leidde dit tot aantrekkelijke rendementen.

Mocht de S&P inderdaad doorstijgen naar 3.169 punten, dan is dat nog maar 6% onder haar all-time high van 19 februari. Op het grote geheel is 6% niets. De afgelopen periode hebben we prijsschommelingen van 6% gezien op één dag.

Het is dus heel goed mogelijk.

Volgens Wall Street is over 12 maanden Covid-19 geen onderwerp meer.

Geweldig nietwaar!

Iedereen leeft weer lang en gelukkig… huhuh

 

Wat kan een belegger doen in de huidige
complexe markt van vandaag?

Voor die belegger die niet in sprookjes gelooft of nog wel wat Corona-rimpels op de weg ziet (omdat er na heropening mogelijk nieuwe brandhaarden zullen ontstaan met opnieuw het afroepen van een lockdown - of omdat de Amerikaanse olie-industrie instort met defaults en duizenden banenverliezen tot gevolg - of omdat de huidige lockdown voor sommige bedrijven simpelweg te lang duurt, vraag achterblijft en mensen alsnog niet in dienst gehouden kunnen worden), is het voor die belegger niet eenvoudig om richting te bepalen.

Stoppen met beleggen en alles cashen dan maar? Tja, wie zegt dat de beurs gaat dalen en niet zomaar een volgende beursrally wordt gemist?

Stoppen met beleggen blijkt overigens het stomste wat een belegger kan doen (klik hier).

Op hoop van zegen tegen de huidige topkoersen bijkopen wellicht?

 

Een actieplan lijkt mij op zijn plaats

Ten eerste:
U hoeft natuurlijk niet al uw kapitaal in één keer te beleggen. Door de aankopen over bijvoorbeeld 12 maanden te verdelen, ontvangt u een gemiddelde van wat de markt de komende maanden te bieden heeft.

Hopelijk bent u hiermee al begonnen. Als de markt blijft stijgen, geweldig! Met uw vroege aankopen zult u al flinke koerswinsten hebben gemaakt.

Aan de ander kant, als de markt toch weer naar beneden gaat, heeft u nog steeds voldoende contanten om aandelen bij te kopen tegen aantrekkelijke koersen.

Ten tweede:
Focus op aandelen van topkwaliteit. Bedrijven die in staat zijn om winst te maken in onze nieuwe wereld van 1,5 meter afstand.

Ten derde:
Richt u op degelijke dividendbetalers. Bedrijven die al 25 jaar of soms zelfs meer dan 50 jaar op rij in staat zijn geweest hun dividend te verhogen.

 

Maak kennis met GroeiDividend

Mijn naam is Eveline Vrisekoop en ben auteur van de GroeiDividend nieuwsbrief. Een nieuwsbrief die zich concentreert op aandelen van hoogwaardige bedrijven die er een gewoonte van maken hun dividend regelmatig te verhogen. Ik noem deze aandelen de Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB's).

GroeiDividend is mijn maandelijkse nieuwsbrief, die helemaal is samengesteld rond het idee, dat beleggen niet moeilijk of riskant moet zijn.

Integendeel!

GroeiDividendDe nieuwsbrief en de website zijn geconcentreerd rond een aantal bedrijven, die consequent aan een aantal uitgangspunten voldoen. Want niet elk aandeel komt zomaar op mijn lijst. Hiervoor moeten ze aan strenge criteria voldoen. Welke criteria dat zijn, leest u hiernaast.

Zo beschikt de website over een lijst van kwaliteitsaandelen, met een conservatieve balans en veel cash, en heel aandeelhoudersvriendelijk met alsmaar hogere dividenden.

Het idee klinkt gemakkelijk, maar dat is het niet. Want de meeste beleggers hebben niet de tijd en de middelen om de meer dan 46.000 aandelen te boordelen, die de wereld rijk is, om daarbij het beste van het beste boven water te krijgen.

Dat is mijn taak en het resultaat daarvan vindt u terug in mijn nieuwsbrief.

Daarmee doe ik de vele abonnees, die mijn nieuwsbrief inmiddels heeft, een groot plezier.
 

Warren BuffettZijn dividendaandelen het geheim van zijn succes? 

Meester belegger Warren Buffett is een groot dividend fan. Bijna 80% van zijn top 45 aandelen betalen dividend. En hou je vast – hij ontvangt elke dag maar liefst $6.700 aan dividend per minuut!!
  

 

AMDB's zorgen dat het rendement op uw aandelen elk jaar stijgt.

Maar dividend heeft nog een functie. Wij meten dagelijks de verhouding van koers en dividendrendement en zetten dit af tegen de historie. Zo weten we exact wanneer een aandeel is ondergewaardeerd of niet.

Zo helpt de GroeiDividend-methode u met de selectie van aandelen en de timing van uw aankoop. 

De GroeiDividend-grafieken die wij speciaal hebben ontwikkeld, zijn voor beleggers een handig hulpmiddel en uniek in Nederland en België. Van elk aandeel is in één oogopslag te zien of het is ondergewaardeerd of niet.

Is elk ondergewaardeerd aandeel koopwaardig?

Nee, natuurlijk niet. Er kunnen hele gegronde redenen zijn waarom beleggers een aandeel negeren.

Daarom vindt u in mijn nieuwsbrief elke maand een lijst met "Favorieten van de maand". Een lijst met eersteklas kooptips die wordt geselecteerd na een grondige analyse van elk ondergewaardeerd aandeel.

      

Maar GroeiDividend doet meer

Als extra service krijgt u van ons ook te horen wanneer een aandeel overgewaardeerd is en kunt verkopen. Abonnees ontvangen van ons hiervoor een apart advies. U beslist dan zelf of u het aandeel verkoopt en het vrijgekomen vermogen investeert in een ander ondergewaardeerd AMDB aandeel. 

Zo biedt de GroeiDividend-methode de mogelijkheid te profiteren van behaalde koerswinsten en te genieten van het aangegroeide kapitaal.

Als GroeiDividend-abonnee slaat u twee vliegen in één klap.

AMDB's geven u een stijgend inkomen en tegelijkertijd stijgt de koerswaarde van uw belegd vermogen. Zo groeit uw vermogen gegarandeerd.

    

1 jaar GroeiDividend voor maar €99,50

Ervaar ook het succes van de GroeiDividend methode. De risico's zijn laag en de beloning is groot. Want dat de GroeiDividend-methode geen windeieren legt, bewijst deze methode al meer dan 50 jaar.

En deze week heb ik een unieke aanbieding. Wie nu een jaarabonnement neemt op GroeiDividend betaalt geen €199,90 maar slechts €99,50.

Een korting van ruim €100,- ofwel 50%. 

U behoort dan gelijk tot de groep abonnees, die exclusief alle informatie krijgt uit onze lijst van 253 Alsmaar Meer Dividend Betalers

 

GroeiDividend

 

Maar dan moet u wel nu reageren!

En u loopt geen enkel risico. Want ook op deze aanbieding geldt de gebruikelijke niet goed, geld terug garantie. Als enige uitgever van financiële bladen in Nederland en België, geef ik u het niet gebruikte deel van uw abonnement terug als u niet tevreden mocht zijn. Zonder verder te vragen of moeilijk te doen.

Dat is een harde garantie en daar mag u mij altijd aan houden!

Beleggen in mijn tips is erg eenvoudig. Bij Binck Bank maar ook bij andere banken kunt u mijn aanbevelingen gemakkelijk kopen en verkopen.
  

Reageer vandaag nog en 

 
START HIER 

 

Eveline Vrisekoop

Met vriendelijke groet,
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop

 

  

Share this page

  

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.