Hoe groot is de dividendschade in 2020?

  
2019 was nog een dividendrecord jaar

Hoe groot is de dividendschade in 2020?

En waar vind je de veiligste dividenden?

  

 
Dividendbeleggers hadden de afgelopen jaren geen klagen over het dividend dat rijkelijk hun kant op stroomde. Het werd alsmaar meer en daardoor werden er regelmatig records gebroken.

Zo ook in 2019 waarbij beursgenoteerde bedrijven, volgens de Janus Henderson Global Dividend Index, wereldwijd ruim $1,4 biljoen aan dividend uitkeerden. 

Dat is mooi, zult u denken maar dat was in 2019. We zitten nu in 2020 en midden in een Coronacrisis. Dividenduitkeringen sneuvelen bij bosjes.

Dat is zo en de feiten liegen er niet om. Diezelfde Janus Henderson heeft daarom de verwachte dividendschade in kaart gebracht.

In het beste scenario dalen de dividenden dit jaar wereldwijd met 15% tot $1,21 biljoen. In het slechtste geval is er sprake van een terugval van 35% tot $933 miljard echter, de dividendschade verschilt nogal per regio. Ook hiernaar is onderzoek gedaan en wat blijkt?

 

De VS hebben het veiligste dividend dat er is!

 

GroeiDividend

 
Maar liefst 79% van de Noord-Amerikaanse aandelen krijgt het predicaat SAFE, dit in tegenstelling tot 50% van de aandelen uit Europa en het VK.

Het is zelfs zo dat bij 31% van de aandelen in Europa en het VK het dividend zal worden geschrapt, tegenover slechts 6% in Noord-Amerika.

De dividendklappen vallen daarmee duidelijk in Europa. Dat komt omdat Amerikaanse bedrijven eerder overgaan om minder eigen aandelen in te kopen dan het dividend te verlagen.

Daarbij zijn er in de VS evenredig veel bedrijven met een smetteloos dividend-trackrecord. Bedrijven die al meer dan 25 jaar of zelfs 50 jaar op rij een hoger dividend uitkeren.

Een reputatie die ze graag willen behouden.

Wie anno 2020 veilig wil dividendbeleggen, kan daarom beter zijn heil in de VS zoeken. Het dividend is er veilig en het stijgt er ook nog eens het meest.

In de VS zijn dividenduitkeringen in het afgelopen decennium met 136% gestegen, maar liefst de helft van de totale wereldwijde dividendgroei in diezelfde periode.

Evengoed is het ook in Amerika belangrijk het kaf van het koren te scheiden.

 

Ontdek de meest zekere dividendbetalers die er zijn 

Mijn naam is Eveline Vrisekoop en ben auteur van de GroeiDividend-nieuwsbrief. Een nieuwsbrief die zich concentreert op aandelen van hoogwaardige bedrijven, die er een gewoonte van maken hun dividend regelmatig te verhogen.

Ik noem deze aandelen mijn Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB's). En dat zijn hoofdzakelijk Amerikaanse Blue Chip aandelen, omdat Europese aandelen zelden mijn selectieprocedure doorstaan. 

GroeiDividendWant niet elk aandeel komt zomaar op mijn lijst. Hiervoor moeten ze aan strenge criteria voldoen. Welke criteria dat zijn, leest u hiernaast.

Hierdoor beschikt de website over een lijst van kwaliteitsaandelen, met een conservatieve balans en veel cash, en heel aandeelhoudersvriendelijk met alsmaar hogere dividenden.

Het idee klinkt gemakkelijk, maar dat is het niet. Want de meeste beleggers hebben niet de tijd en de middelen om de meer dan 46.000 aandelen te boordelen, die de wereld rijk is, om daarbij het beste van het beste boven water te krijgen.

Dat is mijn taak en het resultaat daarvan vindt u terug in mijn nieuwsbrief.

Daarmee doe ik de vele abonnees, die mijn nieuwsbrief inmiddels heeft, een groot plezier.

 

AMDB's zorgen dat het rendement op uw aandelen elk jaar stijgt

Maar dividend heeft nog een functie. Wij meten dagelijks de verhouding van koers en dividendrendement en zetten dit af tegen de historie. Zo weten we exact wanneer een aandeel is ondergewaardeerd of niet.

Zo helpt de GroeiDividend-methode u met de selectie van aandelen en de timing van uw aankoop. 

De GroeiDividend-grafieken die wij speciaal hebben ontwikkeld, zijn voor beleggers een handig hulpmiddel en uniek in Nederland en België. Van elk aandeel is in één oogopslag te zien of het is ondergewaardeerd of niet.

Is elk ondergewaardeerd aandeel koopwaardig?

Nee, natuurlijk niet. Er kunnen hele gegronde redenen zijn waarom beleggers een aandeel negeren.

Daarom vindt u in mijn nieuwsbrief elke maand een lijst met "Favorieten van de maand". Een lijst met eersteklas kooptips die wordt geselecteerd na een grondige analyse van elk ondergewaardeerd aandeel.

      

Maar GroeiDividend doet meer

Als extra service krijgt u van ons ook te horen wanneer een aandeel overgewaardeerd is en kunt verkopen. Abonnees ontvangen van ons hiervoor een apart advies. U beslist dan zelf of u het aandeel verkoopt en het vrijgekomen vermogen investeert in een ander ondergewaardeerd AMDB aandeel. 

Zo biedt de GroeiDividend-methode de mogelijkheid te profiteren van behaalde koerswinsten en te genieten van het aangegroeide kapitaal.

Als GroeiDividend-abonnee slaat u twee vliegen in één klap.

AMDB's geven u een stijgend inkomen en tegelijkertijd stijgt de koerswaarde van uw belegd vermogen. Zo groeit uw vermogen gegarandeerd.

    

1 jaar GroeiDividend voor maar €99,50

Ervaar ook het succes van de GroeiDividend methode. De risico's zijn laag en de beloning is groot. Want dat de GroeiDividend-methode geen windeieren legt, bewijst deze methode al meer dan 50 jaar.

En deze week heb ik een unieke aanbieding. Wie nu een jaarabonnement neemt op GroeiDividend betaalt geen €199,90 maar slechts €99,50.

Een korting van ruim €100,- ofwel 50%. 

U behoort dan gelijk tot de groep abonnees, die exclusief alle informatie krijgt uit onze lijst van 253 Alsmaar Meer Dividend Betalers

 

GroeiDividend

 

En u loopt geen enkel risico. Want ook op deze aanbieding geldt de gebruikelijke niet goed, geld terug garantie. Als enige uitgever van financiële bladen in Nederland en België, geef ik u het niet gebruikte deel van uw abonnement terug als u niet tevreden mocht zijn. Zonder verder te vragen of moeilijk te doen.

Dat is een harde garantie en daar mag u mij altijd aan houden!

Beleggen in mijn tips is erg eenvoudig. Bij Binck Bank maar ook bij andere banken kunt u mijn aanbevelingen gemakkelijk kopen en verkopen.
  

Reageer vandaag nog en 

 
START HIER 

 

Eveline Vrisekoop

Met vriendelijke groet,
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop

 

  

Share this page

  

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.