Dividend Aristocraat met 5% dividend rendement

Coronaproof top aandeel

Koers van deze Favoriet stijgt snel

Nu nog aantrekkelijke geprijsd

  

 
In de afgelopen weken heb ik u in deze nieuwsbrief laten zien dat:

  • de veiligste dividendaandelen zich momenteel toch echt in de VS bevinden
  • dat dividend harder groeit dan uw uurloon en de inflatie
  • we aan de vooravond staan van een volgende beursrally
  • en dat je met degelijke kwaliteitsaandelen (aandelen die het dividend verhogen en niet verlagen!) gebeiteld zit.

Een lezer van mijn nieuwsbrieven vond dit echter allemaal te abstract en vroeg mij, over welke aandelen heb je het dan Eveline?

 

Geef eens een voorbeeld!

Nou bij deze:

Een van mijn favoriete kooptips van deze maand is een medicijnfabrikant waarvan de geschiedenis teruggaat naar 1880. Een arts start in dat jaar met de productie van medicijnen vanuit zijn keuken in Chicago. En zoals veel artsen in die tijd, schrijft hij zijn patiënten vooral morfine, kinine, strychnine en codeïne voor, allemaal vloeibare alkaloïde-extracten. Maar juist omdat ze vloeibaar zijn, zijn de medicijnen maar beperkt houdbaar en werkzaam. In 1888 hoort hij echter dat een Belgische chirurg alkaloïde pillen in vast vorm heeft ontwikkeld en dat wekt zijn interesse.

Al snel zijn de pillen in Chicago beschikbaar maar de dokter is niet tevreden over de kwaliteit ervan en besluit daarom zijn eigen pillen te maken. Eigengemaakte pillen die hij ook verkoopt aan collega artsen. Hiermee is hij zo succesvol dat hij in 1900 zijn eigen bedrijf start.  Vijf jaar later bedraagt de omzet al $200.000 en in het topjaar 1929 gaat hij naar de beurs.

Het is de start van een wereldwijde en een zeer winstgevende onderneming.

Heden ten dage behoort het bedrijf tot een van meest succesvolle medicijn-fabrikanten ter wereld. Het concentreert zich op bepaalde expertise-gebieden zoals: Immunologie, Oncologie, Neurowetenschappen, Virologie en Generieke medicijnen.

 

De omzet is Coronaproof

En dat de onderneming zeer succesvol is, blijkt wel uit de cijfers. In mei presenteerde de onderneming de 1e kwartaalcijfers en die waren meer dan prima. De omzet steeg met 10,1% naar $8,619 miljard. De winst kwam 22,6% hoger uit op $3.010 miljoen en de winst per aandeel van $2,02 steeg met 22,4% en was $0,17 hoger dan verwacht. En hoewel menig onderneming zich niet waagt aan het afgeven van een outlook voor 2020, doet mijn tip dat wel. De farmaceut denkt voor heel 2020 uit te komen op een wpa van $7,60-$7,70 wat een groei is van 44,9% vergeleken met vorig jaar. Deze explosieve omzetgroei is te danken aan een grote strategische overname die deze maand is afgerond.

Toch, ook zonder deze overname, heeft de onderneming zelf een schat aan succesvolle medicijnen in haar assortiment. Haar grootse succesmedicijn behaalde het afgelopen jaar een omzetstijging van 5,8% (naar totaal $4,7 miljard). De totale omzetgroei komt echter volledig voor rekening van de VS, waar de omzet met 13,7% steeg naar $3,7 miljard. Maar in 2023 loopt een patent af en daarom is de onderneming op zoek gegaan naar omzetvervangers. Die is gevonden in de overname maar ook in de eigen onderneming. Zo steeg de omzet van medicijn-I met 20,6% vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. En medicijn-V ligt op schema om een volgende blockbuster te worden met een omzet die meer dan verdubbelde in het eerste kwartaal. Andere veelbelovende medicijnen zijn S en R.

 

Aandeel met fantastische fundamentals

Mijn favoriete kooptip van de maand heeft een forwarding koers/winst-verhouding van 9,6, een pay-out ratio van 61% en een dividendrendement van 4,9%.

Verder heeft mijn tip een geweldig dividendtrackrecord. Het dividend wordt al 25 jaar op rij verhoogd. Maar nu komt het. Bedraagt bij dergelijke dividendbetalers de gemiddelde dividendgroei zo’n 7% per jaar. Zo niet bij deze onderneming.

De gemiddelde dividendgroei van de afgelopen vijf jaar bedraagt maar liefst 21%! Een groei die volledige wordt gesteund door de omzetgroei.

 

Nu nog aantrekkelijk geprijsd

Ook tijdens de Coronacrash heeft de koers van mijn kooptip flink geleden. Vanaf de top in februari tot de bodem in maart ging er maar liefst 34% van de koers af.

Maar omdat het om een Coronaproof aandeel gaat, herstelt de koers ervan ook weer hard. Zo hard zelfs dat het nog maar enkele procenten verwijderd is van haar ondergewaardeerde waarde.

Wie wil beleggen in dit kwaliteitsaandeel moet daarom niet te lang wachten. Het zal een waardevolle aanvulling zijn op uw portefeuille.

Alle details weten? Klik hier

Eveline Vrisekoop

 

Met vriendelijke groet,
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop

  

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.