5 redenen om nu niet te beleggen (en wat daartegen te doen)

 

5 redenen om nu niet te beleggen
(en wat daartegen te doen)

 

Beste belegger,

  
De huidige economische omstandigheden en het beursklimaat zijn verre van rooskleuring. Ik geef u vijf redenen waarom:

  1. De rente is historisch laag maar stijgt
  2. De aandelenmarkt is historisch overgewaardeerd
  3. Inflatie bereikt haar hoogste punt in 40 jaar
  4. Het geopolitiek landschap is zeer onstabiel (Rusland/ Oekraïne)
  5. Veel westerse overheden hebben aanzienlijke schulden

Wat een moment om nu te gaan beleggen ?!?!

Ondanks al deze somberheden zijn er nog steeds kwaliteitsaandelen te koop tegen aantrekkelijke koersen met solide lange termijn vooruitzichten, zelfs in deze belabberde markt.

In deze e-mail wil ik je graag vertellen wat je zelf kunt doen om gestaag vermogen op te bouwen en je beleggingsinkomsten (zelfs in de huidige markt) te laten groeien.

 

De aandelenmarkt bestaat uit individuele aandelen

Het eerste wat je moet begrijpen is dat de aandelenmarkt uit individuele aandelen bestaat. Dat klinkt als een open deur en dat is het ook. Toch is het de moeite waard daar wat dieper bij stil te staan.

Als men zegt “de markt is overgewaardeerd” of “stijgende rentes zijn slecht voor aandelen” dan hebben ze het vaak over een gemiddeld aandeel.

Want stijgende rentetarieven zijn juist positief voor sommige bedrijven. Denk aan verzekeringsmaatschappijen die hun verzekeringspremies tegen een hogere rente kunnen beleggen.

En als “de markt overgewaardeerd” is, worden er altijd nog volop aandelen verhandeld tegen een redelijke en zelfs goedkope koers/winst-verhouding of historisch hoge dividendrendementen.

Er zijn nog steeds tal van hoogwaardige bedrijven te vinden die op historische basis zijn ondergewaardeerd. Dat betekent dat sommige aandelen een aantrekkelijke aankoop zijn, zelfs in de huidige markt.

 

Neem wat de markt je geeft

Een veelgemaakte fout die beleggers maken, is wachten tot de beurs wat rustiger is geworden. Veel beleggers vragen zich ook af of nu wel het juiste moment is om aandelen te kopen.

Er is altijd wel een reden te bedenken om iets niet te doen. Als de beurs hoog staat, kan de overgewaardeerdheid een reden zijn. Als de beurs daalt, kunnen angst en onzekerheid dat zijn.

Kijk, in plaats van naar het marktgemiddelde te kijken, of er hoogwaardige groeidividend aandelen beschikbaar zijn die tegen aantrekkelijke prijzen worden verhandeld.

Het idee daarachter is niet om de markt te timen (zinloos) maar om te nemen wat de markt je geeft.

En kan een geweldige koop vandaag de komende drie maanden nog goedkoper worden? Absoluut! We weten nooit wat de richting van een koers op korte termijn gaat doen. Maar wie gaat beleggen, doet dat voor de langere termijn.

Daarom is het het meest zinvol om te kopen wanneer er kansen zijn. Zelfs als de prijs verder daalt, kunt u er nog steeds gerust op zijn dat je een geweldig bedrijf hebt gekocht voor een redelijke prijs en dat je dit voor de lange termijn kunt aanhouden.

 

Vind kwaliteitsaandelen tegen een ondergewaardeerde prijs

Het is altijd goed om hoogwaardige dividend-groei-aandelen te vinden die tegen lage prijzen worden verhandeld in de huidige markt (en in vrijwel elke markt).

Het enige nadeel is, dit kost tijd. Want hoe meer aandelen je analyseert, hoe groter de kans is dat je een aantrekkelijke kooptip tegenkomt.

Gelukkig is er een eenvoudige manier om je hierbij te helpen.
 

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

 
GroeiDividend

Fijn weekend!

Eveline Vrisekoop


Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.