Inflatie van 10% in zicht, maar...

 

Inflatie van 10% aan de horizon!

Schuldencrisis komt nu
in eindspel terecht

Zwitserse econoom komt met een aantal
voorspellingen over de afloop van de crisis
en ik help u bij het zoeken naar bescherming.
 

 

 

Onlangs las ik in de financiële Telegraaf een artikel over het eindspel van de schuldencrisis.

Misschien heeft u het ook wel gelezen.

In het artikel wordt de hoofdeconoom van de Zwitserse bank UBS, Andreas Höfert, aan het woord gelaten en hij blikt vooruit naar de afloop van de schuldencrisis.

Ik vond het een heel interessant artikel, omdat het voor een groot deel in lijn ligt met mijn visie op de komende jaren.

 

De inflatie stijgt naar 10%!

Höfert heeft het over een periode van inflatie van 10%.

Hij zegt er in het artikel niet bij hoe lang die periode zal gaan duren, maar het is duidelijk dat we een aantal jaren van hoge inflatie tegemoet gaan.

Niemand kan precies aangeven wanneer de inflatie zal gaan stijgen, ook Höfert niet. Maar dat het de komende jaren zal gebeuren, is wel zeker.

Dat kan ook Mario Draghi, de president van de Europese Centrale Bank, niet voorkomen, want net als zijn collega Ben Bernanke, president van de Amerikaanse Fed, pompt hij miljarden in de economie. Zij doen dit door staatsobligaties op te kopen. In Europa komt daar nog eens de steun aan de banken bij.

 

Die inflatie is nodig
om de schuldenberg af te bouwen

Nu denken politici nog, dat ze met bezuinigen de crisis onder controle krijgen.

Maar ze vergeten daarbij het psychologisch effect van die bezuinigingen. Mensen gaan zich ongelukkig voelen. Velen komen geld tekort en moeten zich allerlei zaken ontzeggen, omdat het inkomen achteruit loopt. De privéschuld is vaak hoger dan de onderliggende zekerheid van bijvoorbeeld het huis.

De consument gaat dus op zijn centjes zitten, want de onzekerheid neemt alleen maar toe.

De Amerikanen hebben dit al lang in de gaten en pompen via de Fed enorme bedragen in de economie. Daarbij hoopt Bernanke, dat er een moment komt dat al dat geld weer gaat rollen.

 

Dat gaat gebeuren als het weer goed gaat
met de banken

Want de banken lenen ons geld.

Voor ons huis, voor de auto en andersoortige consumentenkredieten. En ze lenen geld aan bedrijven die dat nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen.

Als de banken hun problemen opgelost hebben, gaat het geld dus weer rollen.

Dan komen al die miljarden, die Bernanke en Draghi in het systeem gepompt hebben, in beweging en gaat de consument weer geld uitgeven. Andreas Höfert heeft berekend, dat er in 2013 al vier keer zoveel geld in omloop is dan in 2008.

En omdat de hoeveelheid geld zo enorm gegroeid is in vergelijking met de hoeveelheid product, wordt alles duurder.

Zo zitten de economische wetten nu eenmaal in elkaar.

 

We noemen dat inflatie

De overheden durven er nog niet over te praten, want inflatie is een doemwoord.

We zijn immers allemaal opgegroeid met de wetenschap, dat inflatie slecht is en moet worden bestreden.

Maar de overheden gaan die inflatie dus nodig hebben om hun schuldenberg af te bouwen. Höfert zegt hierover:

“De zeven grootste industrielanden hebben gemiddeld een staatsschuld van 127% van het BBP. De Amerikaanse centrale bank drukt per jaar meer dan de helft van het financieringstekort van $1000 miljard bij. Onze stelregel is, dat als je leent aan een land dat een schuldquote van meer dan 100% heeft, je je geld nooit ongeschonden terug ziet. Als je nu $100 voor 30 jaar leent aan de VS, krijg je het waarschijnlijk wel terug, maar dan kun je er een kop koffie voor kopen.”

Door de inflatie te laten toenemen, komt er meer geld ter beschikking om overheidsschulden af te bouwen en wordt de schuldenberg in relatie tot het BBP geringer.

 

U hebt straks dus meer geld nodig
om hetzelfde te kunnen kopen!

Nu is het nog zo dat we allemaal genoegen moeten nemen met minder. Hogere belasting, dus minder inkomen, lagere pensioenen en hoger lasten.

Dat doet pijn!

Maar straks is dat voorbij en gaan de prijzen dus stijgen. Dan worden boodschappen duurder, betalen we meer voor een liter benzine en lopen ook de kosten voor de zorg de spuigaten uit.

En veel erger nog…uw spaargeld wordt snel minder waard.

Zeker als u dat geld voor een paar procent op een spaarrekening hebt staan of dure staatsobligaties in bezit hebt.

Höfert zegt hierover:

“Particulieren worden nu nog beheerst door de angst en geven niets uit, daarom hebben we bijna een soort stagflatie. Maar er komt een moment dat de mensen hun vertrouwen in geld verliezen en weer gaan uitgeven. Dat is het moment dat we een paar jaar enorme inflatie krijgen. Wanneer precies laat zich niet voorspellen. Anders dan in de jaren zeventig zal de rente dan laag blijven. De centrale banken kunnen die niet opkrikken zonder hun eigen overheden met miljarden extra rente op te zadelen. En zo wordt de crisis uiteindelijk afgerekend.”

De consument, ofwel de burger is straks dus de klos.

 

GroeiDividend is een alternatief dat u kan helpen!

Ons systeem concentreert zich immers op aandelen, die over een reeks van jaren bewezen hebben elk jaar hun dividend te verhogen.

We noemen de bedrijven achter die aandelen de Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB’s).

Het gaat hier om bedrijven die met hun producten een dominantie positie in hun markt innemen. Zo dominant, dat concurrenten niet in staat zijn ze echt te bedreigen.

Slimme beleggers zijn al een tijdje bezig de aandelen van die bedrijven op te kopen. We kunnen dat goed zien, want de koersen van de AMDB’s lopen gestaag op.

En dat blijft ook voorlopig zo omdat, zoals Höfert terecht aangeeft, de rente laag blijft.

 

Daarmee groeit niet alleen uw inkomen
maar ook uw vermogen!

Als bezitter van AMDB’s slaat u dus twee vliegen in één klap.

U verzekert uzelf van een stijgend inkomen en tegelijkertijd stijgt de waarde van uw belegd vermogen.

Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de bezitters van staatsobligaties. Die hebben een vastrentende waarde, die dus niet stijgt en krijgen straks de nominale waarde van de staat terug.

Dat is veel minder dan die obligaties nu waard zijn.

Neem bijvoorbeeld de staatsobligatie 7½ % NL 93-23. Die heeft nog 10 jaar te gaan en staat op 150. Over tien jaar krijgt u er nog maar 100 voor terug. Maar als u ze nu verkoopt, krijgt u 150 en kunt u dus meer AMDB’s kopen, die u van een stijgend inkomen verzekeren.

Hetzelfde geldt voor vele andere beleggingen met een vast inkomen.

 

Nu is het moment om even goed na te denken!

Ik adviseer u geen impulsieve beslissingen te nemen. Maar wel is het nu het moment om af te wegen, of uw beleggingsstrategie niet aan een heroverweging toe is.

GroeiDividend kan u daarbij helpen.

Daarbij heb ik als uitgangsfilosofie, dat dividend de beste graadmeter is om een bedrijf te beoordelen. Over omzet kun je als bedrijf nog onwaarheden vertellen en over winst ook. Maar dividend moet een bedrijf uitbetalen.

 

En dividend liegt niet!

Een interessant boekje, "Dividends don’t lie" van Geraldine Weiss, heeft ons de weg gewezen in het kiezen van de optimale momenten van het kopen en verkopen van Alsmaar Meer Dividend Betalers.

Die ervaring hebben wij ondergebracht in GroeiDividend!

Het hart van onze website is een lijst van 255 aandelen, die aan de hand van onze criteria zijn geselecteerd als Alsmaar Meer Dividend Betalers. In die lijst geven wij bij elk aandeel precies aan of het aandeel momenteel is overgewaardeerd of ondergewaardeerd.

U kunt daarmee nog beter bepalen, wanneer u in een aandeel als Coca Cola, Nike, of McDonald’s wilt investeren, want uw rendement wordt niet alleen bepaald door de hoogte van het dividend en de koersgroei, het wordt ook bepaald door het moment van aankoop.

Om het voor u nog gemakkelijker te maken, maak ik uit de lijst elke maand een selectie van aandelen, welke ik op dat moment koopwaardig vind. Dat zijn er voor deze maand 9 geworden. U vindt ze in het maart nummer van GroeiDividend.

Beperkt u zich tot de selectiestrategie die ik voor GroeiDividend heb gekozen. Door de keuze te beperken tot Alsmaar Meer Dividend Betalers met een dominante positie in hun markt, is de kans wel heel erg klein dat u debacles als World Online of recenter die van de SNS Bank zult beleven.

 

Beperk u daarom tot het beste van het beste!

Met GroeiDividend help ik u daarbij.

Niet alleen met de keuze van de aandelen, maar ook met de juiste timing om de aandelen aan te kopen.

Daarvoor hebben wij een grafiek ontwikkeld op basis waarvan wij voor elke AMDB kunnen bepalen of deze is overgewaardeerd of juist is ondergewaardeerd.

Een handig hulpmiddel, dat geen enkele andere Nederlandse nieuwsbrief u kan bieden.

Die grafiek vindt u in de lijst op de website, door het aandeel van uw keuze aan te klikken. Op deze manier kunt u uw aankoop prima timen. Mocht het aandeel niet zijn ondergewaardeerd, dan zet u het op een verlanglijstje en wacht u rustig af. Of u koopt een aandeel, dat wel is ondergewaardeerd of nog beter als tip door mij voor aankoop wordt aanbevolen.

 

Zet uw horizon daarom op GroeiDividend!

GroeiDividend is mijn maandelijkse nieuwsbrief, die helemaal is samengesteld rond het idee, dat beleggen niet moeilijk of riskant moet zijn.

Integendeel!

De nieuwsbrief en de website zijn geconcentreerd rond een aantal bedrijven, die consequent aan een aantal uitgangspunten voldoen: Domineren over hun concurrenten, met een conservatieve balans en veel cash, en heel aandeelhoudersvriendelijk met alsmaar hogere dividenden en flinke inkoopprogramma’s voor eigen aandelen.

Het idee klinkt gemakkelijk, maar dat is het niet. De meeste beleggers hebben niet de tijd en de middelen de meer dan 46.000 aandelen te boordelen die de wereld rijk is, om daarbij het beste van het beste boven water te krijgen.

Dat is mijn taak en het resultaat daarvan vindt u terug in mijn nieuwsbrief.

En daarmee doe ik de duizenden abonnees, die GroeiDividend inmiddels heeft, een groot plezier.

Beste Eveline, ik ben nu bijna een jaar abonnee van GroeiDividend en ik heb er al zoveel plezier van gehad. Op jouw advies heb ik bijvoorbeeld aandelen XXX gekocht. En ik heb nu al mijn eerste dividendverhoging van 6,67%  te pakken. En niet alleen dat, de koers is sinds mijn aankoop ook nog eens met 20,5% gestegen. Aan dat laatste reken ik me overigens niet rijk, want ik heb besloten deze aandelen nog jaren vast te houden. Bedankt voor je adviezen! BvV

 

GroeiDividend heeft daarmee een uniek concept!

Nergens in Nederland vindt u een nieuwsbrief met zoveel informatie over de AMDB’s.

Niet alleen heb ik een lijst met 255 AMDB’s waarmee u een ruime keuze ter beschikking heeft, deze lijst is ook dynamisch. Hij wordt dagelijks geactualiseerd en bij elk aandeel geef ik aan of dat aandeel op dit moment koopwaardig is of niet. Bovendien heb ik van elk aandeel een grafiek, waarin u de koers- en dividendontwikkeling kunt aflezen.

Elke maand ontvangt u van ons de nieuwsbrief met mijn favorieten van die maand, die wij bijzonder aanbevelen. Als extra stuur ik u elke week een overzicht met de laatste dividendaankondigingen en of daarbij sprake is van alweer een dividendverhoging.

  

U krijgt een abonnement 3 maanden gratis

Deze week heb ik voor de nieuwe abonnees van GroeiDividend een heel aantrekkelijke aanbieding.

Als u nu een abonnement neemt met een doorlopende machtiging van €39,95 per kwartaal, krijgt u er van mij 3 maanden GRATIS bij. Dat betekent dus, dat u voor de eerste 6 maanden slechts €39,95 betaalt. En dat alles zonder enig risico!

 

3 maanden helemaal gratis

 

Ja, u leest het goed. U krijgt GroeiDividend drie maanden gratis als u deze week een kwartaalabonnement van €39,95 neemt. Maar u moet dan wel snel reageren. Uw aanmelding moet voor komende dinsdagavond binnen zijn om die drie maanden gratis te kunnen krijgen.

U behoort dan gelijk tot de groep abonnees, die exclusief alle informatie krijgt uit onze lijst van 255 Alsmaar Meer Dividend Betalers.

 

Maar dan moet u wel nu reageren!

Tot dinsdagavond kunt u van deze aanbieding profiteren.

En wat ik al zei, u loopt geen enkel risico, want ook op deze aanbieding geldt de gebruikelijke niet goed, geld terug garantie. Als enige uitgever van financiële bladen in Nederland en België geef ik u het niet gebruikte deel van uw abonnement terug, als u niet tevreden mocht zijn. Zonder verder te vragen of moeilijk te doen.

Dat is een harde garantie en daar mag u mij altijd aan houden!

Geachte heer/ mevrouw,
Toen mijn vader overleden was, heb ik zijn abonnement op GroeiDividend opgezegd. Ik was zeer verbaasd, dat ik het nog niet gebruikte deel van zijn abonnement van u terug kreeg. Dat heb ik eigenlijk nog niet eerder meegemaakt. Mijn dank voor deze service. MH    

Beleggen in mijn tips is erg eenvoudig. Bij BinckBank, maar ook bij andere banken kunt u mijn aanbevelingen gemakkelijk kopen en verkopen.

 

Aarzel dus niet en reageer vandaag nog! 

 

 START HIER

 

Mijn nieuwsbrief van maart is zojuist verschenen. Als u nu abonnee wordt, krijgt u mijn lijst met mijn favorieten van deze maand heet van de naald.Eveline Vrisekoop

 

Met vriendelijke groet,
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop

 

 

 

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.