Een Trackrecord van +30,17%

 
De kracht van Alsmaar Meer Dividend Betalers

Veilig beleggen en toch 30,17% rendement

GroeiDividend doet het!
 
 

 
Sinds de oprichting van onze nieuwsbrief eind 2011 hebben wij een indrukwekkende portfolio opgebouwd. In nog geen twee jaar tijd boden wij onze abonnees de keuze uit 44 Alsmaar Meer Dividend Betalers. S&P500 aandelen met een superieure kwaliteit, maar tegen een ondergewaardeerde prijs. Aandelen van gerenommeerde bedrijven met gezonde balansen en een bewezen dividendgeschiedenis. Prima aandelen waarvan alleen de koers theoretisch laag was.

Een uitstekend moment om te kopen dus! En dat de GroeiDividend methode geen windeieren legt, blijkt wel uit onderstaand overzicht van onze portfolio.

overzicht

 
Het gemiddelde rendement komt uit op 30,17%. U zult ook zien dat, indien u precies een jaar geleden onze aanbevelingen had opgevolgd, u met deze aandelen al op een rendement van 25,81% zou zitten. Ja u leest het goed, na 1 jaar al een rendement van +25,81%. Niets speculeren, gewoon met S&P500 aandelen! Eerlijkheidshalve moet ik er ook bij vermelden dat één opname uit het laatste kwartaal het (nog) niet goed doet. Het aandeel is begin augustus aan onze lijst toegevoegd en in augustus onderging de beurs een lichte correctie waarvan deze opname nog niet is hersteld.

 

Dit is echter een kwestie van tijd!

Wist u dat onderzoek door de mega-investeerder Oppenheimer heeft uitgewezen dat de S&P500 nog nooit een verlies heeft gemaakt in een periode van 20 jaar? Feit is nu eenmaal dat beleggers die hun aandelen korter vasthouden, aan grotere risico's zijn blootgesteld. Dat hebben veel beleggers aan den lijve ondervonden toen de aandelenmarkt in 2008 en 2009 onderuit ging. Zij verkochten hun aandelen tegen bodemkoersen en zijn voor altijd beschadigd.

Maar wat zien we nu? Slechts enkele jaren later breken diezelfde S&P500 aandelen het ene na het andere hoogterecord. Ook Warren Buffett laat zich niet van de wijs brengen als de beurzen door een dal gaan. In tegendeel, het is voor hem vaak het moment nog meer aandelen van de onderneming te kopen waar hij vertrouwen in heeft.

Hoe langer u aanhoudt, hoe beter uw kansen

S&P500 

Bovenstaande grafiek maakt duidelijk dat sinds 1950 de S&P500 over één jaar genomen 16 keer een verlies moest nemen, maar over 20 jaar geen enkele keer. Deze strategie gaat niet op voor elk aandeel. Enron en WorldCom zijn daar voorbeelden van. Maar indien u zich beperkt tot de selectiestrategie van GroeiDividend met de Alsmaar Meer Dividend Betalers en een dominante positie in hun markt, dan is de kans wel heel erg klein dat u debacles zult beleven.

 

Ja maar ik wil een hoger dividendrendement!

Ik hoor het u zeggen. Veel lezers van mijn gratis nieuwsbrief zijn nog wat terughoudend. Het is algemeen bekend dat GroeiDividend aandelen een beduidend lager dividendrendement hebben dan fondsen van collega schrijvers. Misschien behoort u ook wel tot die groep lezers. Dividendrendementen van 2-3% zijn natuurlijk ook niet spectaculair. Ik kan u echter verzekeren, dat ze dat wel gaan worden! Uw dividendrendement zal namelijk alleen maar oplopen.

Zoals u weet, bestaat onze lijst met 251 aandelen uit bedrijven die met grote regelmaat hun dividend verhogen. Wij noemen dat Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB 's) en hierin zit nou net de cruks.

 

De sleutel is het "Rendement Op Kostprijs"!

Ik noem het ook wel de ROK. Nu vraagt u zich misschien af: “Waar heeft ze het over?”

Eigenlijk is het heel eenvoudig. U neemt het laatst uitgekeerde dividend en zet het af tegen wat u voor de aandelen oorspronkelijk betaald hebt. Niet tegen de actuele koers dus.

Neem bijvoorbeeld 4 jaar na aankoop. U hebt het aandeel McDonald’s in september 2009 gekocht voor $51. Toen was de ROK bij een kwartaaldividend van 50 cent 3,92%. Nu is de ROK bij een kwartaaldividend van 77 cent op die $51 al 6,04%.

Het dividend bij McDonald’s is in vier jaar tijd met 54% gestegen en uw ROK is meer dan 6%.

Veronderstel dat u het aandeel 10 jaar geleden gekocht had. U had er dan $23 voor betaald. McDonald’s betaalde in die tijd maar eens per jaar dividend en dat was in dat jaar 40 cent per aandeel. Toen had u dus een ROK van 1,74%. Nu zijn we tien jaar later en heeft McDonald’s zijn dividend opgetrokken naar $3,08 per jaar en hebt u een ROK van maar liefst 13,39%.

McDonalds is slechts één van de vele voorbeelden uit onze lijst met 251 aandelen. Bij het aandeel Lockheed Martin is de ROK sinds 1 december 2011 nu al gestegen naar 6,18%. En dat gaat alleen maar verder oplopen, want de volgende dividendverhoging wordt alweer verwacht in november.

 

Het initiële dividendrendement is bij AMDB’s dus
niet zo belangrijk!

Als u aandelen selecteert die hun dividend met regelmaat van de klok verhogen, is het niet zo belangrijk wat het dividendrendement is op het moment van aankoop.

Het dividend groeit immers met de jaren, net als het rendement dat u op uw oorspronkelijke aankoop maakt.

Het belangrijkste bij de aankoop is, dat u in stabiele bedrijven investeert, die door de jaren heen hebben bewezen hun aandeelhouders jaarlijks een hoger dividend uit te keren. Deze bedrijven vindt u bij GroeiDividend.

  

Geduld en discipline, daar gaat het om!

De kracht van de GroeiDividend methode is niet enkel de koerswinsten die u kunt behalen, maar ook de groeiende dividenden die deze bedrijven laten zien. Jaar na jaar groeit niet alleen de koers, maar ook nog eens het dividend.

Misschien hebt u bij dit fenomeen eigenlijk niet zo stil gestaan en vindt u onze aandelen en dividendrendementen maar saai. Dat geeft helemaal niets, onze nieuwsbrief moest zich nog bewijzen. Wij waren al overtuigd, nu u nog!

  

3 maanden helemaal gratis

 
 

Word abonnee en krijg 3 maanden gratis

Als u zich nu aanmeldt bij GroeiDividend, krijgt u van ons drie maanden gratis erbij. Een abonnement kost maar €39,95 per kwartaal en voor die €39,95 hebt u dus de komende 6 maanden alle informatie waar u naar zoekt.

U behoort dan gelijk tot de groep abonnees, die exclusief alle informatie krijgt uit onze lijst van 251 Alsmaar Meer Dividend Betalers.   

 

Dan moet u wel nu reageren!

U loopt geen enkel risico, want ook op deze aanbieding geldt de gebruikelijke niet goed, geld terug garantie. Als enige uitgever van financiële bladen in Nederland en België, geef ik u het niet gebruikte deel van uw abonnement terug, als u niet tevreden mocht zijn. Zonder verder te vragen of moeilijk te doen. Dat is een harde garantie en daar mag u mij altijd aan houden!

 

Aarzel niet en reageer vandaag nog!

 

START HIER

 

Mijn nieuwsbrief van de maand september is net verschenen. Hierin vindt u tal van tips waar u direct mee aan de slag kunt. En als u nu reageert, bent u meteen op de hoogte.

 Eveline Vrisekoop
 
 
Met vriendelijke groet,
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop 

 

 

PS: Wilt u het trackrecord bekijken van alle aandelen uit onze lijst met favorieten? Klik hier voor een volledig overzicht. 

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.