Exxon Mobil: kopen, houden of verkopen?

11 januari 2012

XOM is een aandeel waar beleggers erg blij mee zijn. Had u in juli 2002 voor een bedrag van $10.000 aandelen gekocht, dan had u een gemiddeld rendement per jaar gehad van maar liefst 9,91%! Uw $10.000 investering was nu veranderd in een bedrag van $24.611 en dat zonder het uitgekeerde dividend te herinvesteren! Geweldig toch?

Exxon Mobil Corporation (NYSE: XOM)

  

500_gd1.jpg

200_beleg3.jpgIeder mens hoort of leest zo nu en dan een succesverhaal van een belegger die een leuk resultaat heeft behaald met een aandeel X of Y. Deze succesverhalen meten ze graag breed uit op verjaardagen en op het internet.

Op dat moment worstelen velen met de vraag: moet ik nu nog instappen of ben ik al te laat?

Herkent u dat ook?

Jarenlang heb ook ik dergelijk nieuws gevolgd, maar kwam telkens tot de conclusie dat hoe meer er over een aandeel gepraat of geschreven werd, hoe veel meer ik te laat was om in te stappen.

Een soort van achter het net gevist.

Sinds de introductie van GroeiDividend.nl in België en Nederland is dit ‘geworstel’ voorbij en beslis ik op basis van de grafiek die mij vertelt of een aandeel onder- of overgewaardeerd is.

Daarna filter ik uit de categorie ‘ondergewaardeerd’ de Top 10. Zij bieden de belegger de meeste kans op koerswinst op de wat langere termijn.

Werkt dat? Ja! Maar hoe dan?

Leest u even mee en u ontdekt het zelf.

 

Alleen de allerbeste S&P500 aandelen doen mee 

300_gdkeurmerk1.jpgDe GroeiDividend.nl strategie is gebaseerd op de allerbeste aandelen ter wereld.

De S&P500 bevat 500 verschillende aandelen van ’s wereld beste bedrijven, maar niet alle aandelen voldoen aan onze strenge selectiecriteria.

Ongeveer de helft van alle S&P500 vallen door het toepassen van de strenge criteria af.

Zo blijven alleen de allerbeste aandelen over van bedrijven die jaar na jaar bewijzen dat ze hun zaakjes op orde hebben.

Het risico op koersverliezen wordt zo significant verkleind tot een absoluut minimum!

De koers van deze aandelen is beduidend minder volatiel dan de overige aandelen die niet voldoen aan de strenge selectiecriteria.

Dagelijks controleert het computersysteem automatisch of een aandeel nog steeds voldoet aan de strenge criteria. Zo niet, dan wordt het aandeel geparkeerd in de wachtruimte.

 

Exxon Mobil: kopen, houden of verkopen? 

Vandaag heb ik het aandeel Exxon Mobil Corporation (NYSE: XOM) beet gepakt. Voordat ik u de oplossing geef op de vraag, vertel ik u eerst even wat details van dit bedrijf dat iedereen wel kent. Persoonlijk heb ik in het verleden nog enkele projecten in binnen- en buitenland voor Exxon Mobil uitgevoerd. Veiligheid staat erg hoog in het vaandel bij deze reus.

150_gd2.jpgHet zal u snel duidelijk zijn wat voor soort bedrijf dit is waar meer dan 80.000 medewerkers werkzaam zijn!

Exxon Mobil is ’s werelds grootste aan de beurs genoteerd olie- en gasbedrijf en de historie van het bedrijf gaat terug tot 1859. In dat jaar boort Kolonel Edwin Drake samen met zijn oom Billy Smith voor het eerst succesvol naar olie.

150_gd3.jpgIn 1926 verschijnt voor het eerst de naam Esso op de borden bij de pomp. De naam is ontstaan uit de S en O van Standard Oil. Dit laatste bedrijf werd in 1870 opgericht door Rockefeller en een aantal kompanen.

In 1927 werd voor het eerst een olieveld in Texas ontdekt door gebruik te maken van seismisch onderzoek.

Al in 1959 start men reclamecampagnes met de slogan ‘stop een tijger in je tank’. In 1989 loopt het bedrijf behoorlijk imagoschade op door de ramp met de Exxon Valdez die in Alaska aan de grond loopt. Heel de wereld valt over Esso, maar het bedrijf doet zijn uiterste best de vervuiling snel en compleet op te ruimen.

Op 30 november 1999 is het zover dat Mobil en Exxon samen gaan. Het nieuwe bedrijf Exxon Mobil is geboren.

En dit nieuwe bedrijf blijkt een kei te zijn in het verhogen van het dividend. Kijkt u zelf maar naar onderstaande grafiek.
  

Dividend XOM 1996 - 2011

 500_gd4.jpg

 

Stel, u had in juli 2002 voor een bedrag van $10.000 aandelen XOM gekocht en ze niet meer verkocht. Wat zou dan uw winst geweest zijn inclusief de vele dividenduitkeringen?

Zonder uw dividend te herinvesteren in aandelen XOM was uw vermogen gegroeid van $10.000 naar $24.611, een gemiddeld rendement van maar liefst 9,91% per jaar. Helemaal niet slecht! Eigenlijk heel erg goed. De brede S&P500 (SPY) doet slechts 0,66% per jaar.

$10.000 -> $24.611 

Maar betekent dit dat u nu aandelen XOM moet kopen en ze weg moet leggen?

Op basis van bovenstaande gegevens? Geen idee om eerlijk te zijn.

Het zegt namelijk niets of het aandeel op dit moment koopwaardig is of juist helemaal niet, en daar maakt GroeiDividend.nl het verschil.

Hoe?

Door gebruik te maken van een methode die al meer dan 45 jaar succesvol in Amerika wordt toegepast. Deze methode hebben we in het voorjaar van 2011 ontdekt, verfijnd, verbeterd en in België en Nederland geïntroduceerd.

Het is de enige methode op de wereld die beleggers waarschuwt wanneer een aandeel onder- of overgewaardeerd is, gebruikmakende van de dividendcomponent.

Dus dividend is niet alleen leuk om te ontvangen, de dividendcomponent is één van de belangrijkste variabelen in een wiskundige formule.

Dat maakt deze methode uniek.

Ik zal u twee voorbeelden geven die aangeven wanneer u beter aandelen XOM had kunnen kopen. Maar ik ga daarbij een stapje verder. Ik vertel u ook wanneer u het aandeel had moeten verkopen!

De volgende drie stappen maken duidelijk hoe uw vermogen harder groeit door gebruik te maken van de koop- en verkoopsignalen van GroeiDividend.nl. Leest u even mee?

 


Stap 1 (juli 2002 – februari 2005) – aandeel XOM

Stel, u had in juli 2002 (XOM is dan ondergewaardeerd) voor een bedrag van $10.000 aandelen XOM gekocht en ze verkocht in februari 2005 (XOM is dan overgewaardeerd) dan had u $19.478 op uw rekening staan. Op dat moment zijn er geen geschikte ondergewaardeerde aandelen beschikbaar die aan de strenge eisen voldoen. Het geld laat u op een (spaar) rekening tijdelijk staan.

$10.000 -> $19.478

 


Stap 2 (augustus 2005 – november 2010) – aandeel FDO

In augustus 2005 is het aandeel Family Dollar Stores (FDO) ondergewaardeerd. Voor een bedrag van $19.478 koopt u aandelen FDO en verkoopt ze in november 2010. Het aandeel is dan overgewaardeerd. Op dat moment zou u een bedrag van $51.129 op uw rekening zien staan.

$19.478 -> $51.129

  


Stap 3 (november 2010 – februari 2011) – aandeel XOM

In november 2010 (XOM is weer ondergewaardeerd) koopt u voor $51.129 aandelen XOM en verkoopt deze in februari 2011. Het aandeel XOM is dan weer overgewaardeerd. Uw vermogen is ondertussen aangegroeid tot $65.445.

$51.129 -> $65.445


 

Had u na stap 1 uw aandelen XOM niet verkocht, dan had u in februari 2011 uw $10.000 weten te verhogen naar $24.312! Een geweldige prestatie natuurlijk.

Maar had u de methode van GroeiDividend.nl gevolgd, dan was uw vermogen veel harder gegroeid!

Het verschil bedraagt maar liefst 169%!

Nu even terug naar de vraag of u wel of niet vandaag of morgen Exxon Mobil moet kopen. Hebt u al een idee?

Of is wellicht Family Dollar Stores een beter alternatief?

Klik hier (http://www.groeidividend.nl/verkopen/) en het zal u onmiddellijk duidelijk worden! Na het bekijken van de grafieken adviseer ik u bovenstaande drie stappen nogmaals te lezen en bij voorkeur met de grafiek ernaast.

 

300_abonneer.gif 

  

Start vandaag voor slechts € 39,95

Neem nu een abonnement voor slechts € 39,95 per kwartaal en u krijgt onmiddellijk toegang tot de website van GroeiDividend.nl.

U heeft dan een stuk gereedschap dat u elke maand opnieuw vertelt:

 • welke aandelen ondergewaardeerd en koopwaardig zijn (op dit moment 93 stuks).
    
 • de Top 10 ondergewaardeerde aandelen, zodat uw kans op koerswinst het grootst is. De Top 10 vindt u in de maandelijkse nieuwsbrief en onder de groene button ‘Kopen’.
     
 • het dividendrendement, de winst per aandeel, de koers/winst-verhouding, de boekwaarde en het percentage winst, uitgekeerd in dividend van maar liefst 252 aandelen! Elke maand opnieuw.
    
 • waarom een bedrijf in de Top 10 van ondergewaardeerde aandelen staat. Alle leuke en noodzakelijke wetenswaardigheden van dat bedrijf komt in de rubriek ‘in the spotlights’ in vogelvlucht voorbij.
    
 • welke aandelen overgewaardeerd zijn en u beter kunt verkopen (op dit moment 55 stuks).
     
 • BinckTip van de redactie: Binck is al diverse malen uitgeroepen tot beste internetbroker van Nederland en is de snelst groeiende beleggingsbank van Europa. Het staat bekend om zijn uitstekende helpdesk en scherpe tarieven. Alle aandelen uit de portfolio van GroeiDividend.nl zijn via Binck verhandelbaar. De website en klantenservice zijn bovendien 100% in het Nederlands. Klik hier om de tarieven van Binck met andere brokers te vergelijken en een gratis informatiemap aan te vragen. Dat is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets
    

Gelukkig hoeft u zelf niet alle grafieken na te pluizen. Dat doen wij achter de schermen graag voor u. Speciaal voor (niet) abonnees leg ik de methode aan de hand van een videofilmpje rustig uit. Leest u liever, dan kunt u het speciale E-boek aanvragen. Sluit u een abonnement af, dan krijgt u automatisch de laatste versie van het boek toegezonden. Wij hebben er alles aan gedaan om het u zo makkelijk mogelijk te maken. Zelfs het lettertype op de website kunt u vergroten!

 

U krijgt 100% geld terug garantie 
     600_certificaat6.jpg

Natuurlijk geldt ook hier onze bekende prijsgarantie. Wanneer u een abonnement neemt op een tijdschrift of krant, zit u daar meestal voor een lange periode aan vast. GroeiDividend.nl biedt u een unieke service waarbij u uw abonnement altijd tussentijds mag opzeggen. Wij betalen u dan het niet gebruikte deel tot op de laatste cent terug!

 

300_p40_600_p27_start-hier-button.gif 

 

200_gerard3.jpgVeel succes met beleggen!
100_handtekening-gerard.png
Gerard Bastiaansen

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.