Een dividend van 11,68%

Uit de Financiële Telegraaf van zaterdag:

“Spaarrente blijft maar dalen!”

Wat nu? Vandaag probeer ik voor u een antwoord te
geven op deze vraag. Met een alternatief voor sparen.

Doet u mee?

 Als u vandaag besluit voor Groeidividend dan krijgt
u er van mij één jaar gratis bij!

 

300_1_jaar_gratis.jpg 

     

 
Afgelopen zaterdag las ik in De Financiële Telegraaf (DFT) een artikel over de rente op sparen.

Die daalt richting de 1%.

Volgens de Telegraaf is het nu zover, dat spaarders door de vermogensbelasting en de inflatie interen op hun vermogen. In feite leveren ze nu elk jaar een stukje van hun spaarpot in.

Uit de meest recente cijfers van het onderzoeksbureau MoneyView blijkt, dat particulieren nu nog maar 1,3% rente op hun spaargeld krijgen.

De afgelopen 100 jaar was de spaarrente nog niet zo laag als nu. Twee jaar geleden was het nog twee keer zoveel als nu en nog maar een paar jaar geleden waren tarieven van 4% tot 5% heel normaal.

Met de huidige tarieven verdampt langzaam ons spaargeld. Vooral de vermogensrendementsheffing van 1,2% hakt er gevoelig in, omdat we dat direct aan de staat moeten betalen. Maar ook de meer geniepige 1% inflatie kost spaarders geld.

Het enige voordeel van sparen is, dat het niet koersgevoelig is zoals bij het beleggen in aandelen. Koersen kunnen immers dalen.
 

Maar koersen kunnen ook omhoog

Ik heb zelf het thema winst al een tijdje uit mijn hoofd gezet. Voor mij is inkomen uit vermogen het belangrijkste.

Daarom concentreer ik mij bij mijn beleggingen alleen op de beste kwaliteitsaandelen, die er te vinden zijn.

Toch wil ik u even deelgenoot maken van een artikel, dat ik onlangs in Amerika las over waar we nu staan in de bull-market.

De auteur kijkt daarbij terug op de afgelopen 100 jaar. Als maatstaf neemt hij het 10-jarig jaarlijks rendement op aandelen en heeft de afgelopen 100 jaar in een grafiekje ondergebracht.

Dat ziet er dan zo uit:

10 year return 

Hieruit blijkt, dat we niet in een bodem zitten, maar dat is niet zo verrassend. Maar het wordt ook duidelijk, dat we niet in de top zitten van een bull-markt. We zitten ergens in het midden van een nieuwe cyclus.

Het is overigens geen bewijs, dat een piek in de markt op dezelfde hoogte moet uitkomen als de drie pieken, die we de afgelopen eeuw al hebben meegemaakt. Het geeft wel een stukje geschiedenis weer, waarbij ik zelf het gevoel heb, dat het een goede weergave is van de situatie, waarin we nu zitten.

We hebben dus nog even te gaan. En de ervaring leert, dat de meeste winst in de regel in de laatste fase van de bull-markt wordt gemaakt.

Een steuntje in de rug voor de wat meer speculatieve beleggers onder ons.
 

Voor mij is het dividendrendement doorslaggevend

Ik heb altijd gezocht naar bedrijven, die hun aandeelhouders serieus nemen. En die zijn er!

Zij betalen hun aandeelhouders elk kwartaal dividend. Al jaren lang. Sommige bedrijven al meer dan 50 jaar.

En daar blijft het niet bij.

Zij verhogen nog eens regelmatig hun dividend. Elk jaar weer. Met andere woorden, U heeft dus elk jaar een hoger dividendrendement op uw oorspronkelijke investering.

Uw inkomen op uw investering wordt dus elk jaar hoger. En omdat inkomen voor mij doorslaggevend is, vind ik niet zo belangrijk wat de koers van het aandeel doet. Ik houd dit soort aandelen immers stevig vast. En dat kan, omdat ik mij uitsluitend richt op het neusje van de zalm in aandelen.

Ik geef u een voorbeeld. Stel u had 10 jaar geleden $5.000 geïnvesteerd in één van mijn favoriete aandelen in de foodsector. Dan had u in die tien jaar de volgende bedragen aan dividend ontvangen:

Jaar 1:  $119,26  (2,38%) Jaar   6:  $402,28 (8,05%)
Jaar 2:  $178,00  (3,56%) Jaar   7:  $450,34 (9,01%)
Jaar 3:  $267,00  (5,34%) Jaar   8:  $510,86 (10,28%)
Jaar 4:  $293,70  (5,87%)           Jaar   9:  $555,36  (11,11%)
Jaar 5:  $364,90  (7,30%) Jaar 10:  $583,84  (11,68%)

Dit is dus GroeiDividend ten voeten uit!

U zou dus dit jaar een dividend ontvangen hebben van 11,68% op uw oorspronkelijke investering van 10 jaar geleden. En voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de waarde van hun belegging… die zou zijn opgelopen tot $16.732! Tellen we daar het dividend van $3.725,54 over 10 jaar bij, dan zou de waarde zijn gestegen tot $20.457,54!

Een totaalrendement van factor 4 in 10 jaar! En niet met een speculatief aandeel! Nee, met één van de degelijkste bedrijven ter wereld.

Ik wil hiermee alleen maar aangeven, dat door het alsmaar oplopende dividend ook de koers naar boven wordt getild. Maar als dividendbelegger, die op inkomen geconcentreerd is, til ik niet zo zwaar aan die koers. 
 

Uw inkomen stijgt!

Dat is waar het bij GroeiDividend om gaat.

De inflatie mag dan laag zijn, dat wil niet zeggen dat uw kostenstijgingen ook laag zijn. Neem alleen maar de kosten voor de zorg.

We worden alsmaar ouder en de kosten voor doktershulp, medicijnen, ziekenhuis of bejaardenzorg nemen alsmaar toe. De overheid kan die kosten niet meer aan en legt die steeds meer op onze schouders. Daardoor moeten wij steeds meer zelf betalen.

U hebt dus meer inkomen nodig!

Maar uitkeringen als pensioenen staan onder druk. U moet dus meer en meer gaan betalen met minder inkomsten.

Daarom is het stijgend inkomen uit GroeiDividend een welkome aanvulling.
 

De beste belegging!

AMDB’s zoals ik mijn aandelen noem, geven u dus een stijgend inkomen. Ook als de beurs eens tegen zit. De bedrijven achter deze aandelen trekken zich immers niets aan van het sentiment op de beurzen.

AMDB's zijn Alsmaar Meer Dividend Betalers.

Zij blijven gewoon elk jaar meer dividend uitbetalen! Er zijn er bij die dit meer dan 50 jaar doen. Recessie of niet, crisis of niet, de bedrijven blijven hun aandeelhouders (u dus) gewoon waarderen.

Elk jaar weer!

Rendementen van 10% en meer komen vaak voor als u de aandelen weglegt en profiteert van het oplopende rendement.
 

Daar komt nu een betere dollar bij!

Valutabewegingen hebben niet zo mijn aandacht, maar ze zijn natuurlijk niet onbelangrijk. De dollar wint aan kracht en deze beweging is nog maar net begonnen.

Ik hoor om mij heen dat het wel eens zou kunnen zijn, dat de dollar straks weer evenveel waard is dan de euro.

Ik speculeer daar niet op, maar het zou mij niet verbazen. Mario Draghi, de president van de ECB, doet er in ieder geval alles aan om onze euro onderuit te halen. Want dat brengt meer export.

Hoe het ook zij, met een belegging in de dollar zit u voorlopig goed, want de stijging van de dollar is niet voor één dag.

Dat is een trend.
 

Ik help u met de keuze van de beste aandelen!

Als kleine belegger is het vaak moeilijk kiezen.

Welke aandelen moet u nu kopen voor het best mogelijke rendement?

Ik help u daarbij. Elke maand kom ik met een nieuwsbrief met daarin mijn favoriete aandelen van dat moment. In de regel zijn dat er een stuk of tien en één aandeel licht ik eruit met een uitvoerige toelichting.

Maar dat is nog niet alles!

Als abonnee heeft u toegang tot mijn website. En daar vindt u mijn lijst van 254 Alsmaar Meer Dividend Betalers.

Per aandeel geef ik aan of dat aandeel op dit moment koopwaardig is of niet. Dat hangt in sterke mate af van de koersontwikkeling en of er sprake is van een recente dividendverhoging. Elk aandeel heeft daarbij een eigen grafiek.

Daarmee is GroeiDividend uniek. Geen enkele nieuwsbrief volgt zoveel aandelen op de voet.
 

GroeiDividend is een soort klimspaarrekening!

Iets dat we tegenwoordig bij de banken niet meer tegenkomen.

En natuurlijk is beleggen in aandelen wat minder zeker dan sparen op een spaarrekening. Maar daar staat een mooie beloning tegenover, want een dividendrendement op de kostprijs van de gemiddelde AMDB van zo’n 10% over 10 jaar is niet niks. En als u deze aandelen nog langer vasthoudt, blijft de dividenduitkering groeien tot ver boven de 10%. 

Dat is het mooie van GroeiDividend !

En terwijl uw spaargeld op de bank minder waard wordt, groeit door het oplopende dividend uw vermogen, omdat de koersen van de onderliggende aandelen mee stijgen.

Van Bea van de V. kreeg ik een leuke reactie. Zij schreef:

Beste Eveline, ik ben nu bijna een jaar abonnee van Groeidividend en ik heb er al zoveel plezier van gehad. Op jouw advies heb ik bijvoorbeeld aandelen Cxxxxx gekocht. En ik heb nu al mijn eerste dividendverhoging van 6,67% te pakken. En niet alleen dat, de koers is sinds mijn aankoop ook nog eens met 20,5% gestegen. Aan dat laatste reken ik me overigens niet rijk, want ik heb besloten deze aandelen nog jaren vast te houden. Bedankt voor je adviezen!

 

Sommige AMDB’s verhogen hun dividend
al meer dan 50 jaar!

Mijn doel is voor u een vermogen op te bouwen met een hoge mate van zekerheid.

Natuurlijk is het niet zo dat het verleden een garantie is voor de toekomst. Maar het is wel zo dat bedrijven met een cultuur waarin aandeelhouders belangrijk zijn, het alles aangelegen is deze reputatie te behouden.

En mensen zoeken die zekerheid in onzekere tijden.

Onderzoek in Amerika heeft dat uitgewezen. Want wist u dat 72% van de Baby Boomers, mensen die kort na de tweede wereldoorlog zijn geboren, denkt dat zij hun pensioen moeten uitstellen en dat 50% zelfs gelooft, dat zij helemaal niet aan een pensioen toekomen?

En wist u dat mensen banger zijn op een gegeven moment geen pensioen meer te krijgen dan dat zij angst hebben voor de dood?

Nu leven wij hier nog in een verzorgingsstaat, maar die wordt in een hard tempo afgebouwd. 

Zekerheid is dus het sleutelwoord.

Ik zoek die zekerheid voor u!

Met GroeiDividend geef ik u naast zekerheid ook voldoende keuze. Want spreiding is bij beleggen een absolute must!

Ik heb voor u dus een lijst samengesteld van 254 Alsmaar Meer Dividend Betalers. Deze bedrijven heb ik aan de hand van een aantal strenge criteria voor u uit zo’n 40.000 beursgenoteerde bedrijven geselecteerd. U heeft dus keuze genoeg.

Zoals ik al zei, staat per AMDB vermeld of het aandeel koopwaardig is of niet. Dat hangt af van de koers. De beurzen staan hoog dus het is raadzaam voorzichtig te zijn.

U vindt deze lijst op mijn website.

Daarnaast ontvangt u van mij elke maand een nieuwsbrief met daarbij de top aanbevelingen van de maand. Dat zijn er meestal zo’n 10, maar het kan ook wel eens iets meer of iets minder zijn.

En u krijgt elke week per e-mail een overzicht van de laatste dividendnieuws, ex-dividenddata en dividendverhogingen.

Voor nieuwe abonnees heb ik nog iets bijzonders.
 

U krijgt er van mij 7 extra tips bij!

Als nieuwe abonnee kunt u direct aan de slag. Met de laatste nieuwsbrief en mijn extra tips heeft u genoeg keuze om een portfolio met Alsmaar Meer Dividend Betalers op te bouwen.

Daarnaast heb ik nog een bonus tip. Een wereldbekende onderneming die nog niet op mijn lijst staat, maar binnenkort er wel op kan komen. Een bedrijf, waar ik zelf in heb belegd omdat er zoveel vermogen op de balans staat, dat ik mij niet kan voorstellen dat de ingeslagen weg niet wordt voortgezet.   

Alles bij elkaar dus 8 extra tips voor een flitsende start.
 

U krijgt GroeiDividend 1 jaar lang gratis

Deze week heb ik voor de nieuwe abonnees van GroeiDividend een heel aantrekkelijke aanbieding.

Als u nu een jaarabonnement neemt, krijgt u er van mij een jaar extra GRATIS bij. Dat betekent dus, dat u voor 2 jaar slechts €179 betaalt.

 

300_1_jaar_gratis.jpg

 

Ja, u leest het goed. U krijgt GroeiDividend een jaar lang gratis als u deze week een jaarabonnement neemt. Maar u moet dan wel snel reageren. Uw aanmelding moet voor komende zondagavond binnen zijn om dat jaar gratis erbij te kunnen krijgen. 

U behoort dan gelijk tot de groep abonnees, die exclusief alle informatie krijgt uit onze lijst van 254 Alsmaar Meer Dividend Betalers.
   

Maar dan moet u wel nu reageren!

Tot zondagavond kunt u van deze aanbieding profiteren.

En u loopt geen enkel risico!

Want ook op deze aanbieding geldt de gebruikelijke niet goed, geld terug garantie. Als enige uitgever van financiële bladen in Nederland en België geef ik u het niet gebruikte deel van uw abonnement terug als u niet tevreden mocht zijn. Zonder verder te vragen of moeilijk te doen.

Dat is een harde garantie en daar mag u mij altijd aan houden!

Beleggen in mijn tips is erg eenvoudig. Bij BinckBank maar ook bij andere banken kunt u mijn aanbevelingen gemakkelijk kopen en verkopen.
 

Aarzel dus niet en reageer vandaag nog!

 

START HIER

 

Mijn nieuwsbrief van september staat vol met GroeiDividend-tips. Zorg dat u ze niet mist! Eveline Vrisekoop

 
Met vriendelijke groet,
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop

 

  

Share this page

 

Ik krijg veel reacties van lezers. Hieronder vindt u er twee:

“Ik lees Groeidividend nu anderhalf jaar en zie steeds meer Alsmaar Meer Dividend Betalers op de beurs. Mij zijn de ogen opengegaan. Vroeger ging ik alleen voor koerswinsten. En die heb ik natuurlijk wel eens gehaald, maar daar stonden dan ook weer koersverliezen tegenover. Ik heb het speculeren vaarwel gezegd. Ik ben nu op een leeftijd, dat ik over enkele jaren van mijn vermogen wil gaan genieten zonder dat ik al teveel inteer. Ik zie nu bij al mijn aandelen het dividend stijgen. En ik vertrouw erop, dat dit jaar en dag door zal gaan. Zo heb ik er straks een aardig inkomen bij en dat gaat nog elk jaar omhoog ook. Eveline, je doet dit ontzetten leuk en ik hoop, dat je nog veel van die meer dividend betalers op de beurs gaat ontdekken….” Bert van K. 

     

“In het begin las ik alleen de nieuwsbrief. Heel informatief, maar ik vind de lijst met 256 Alsmaar Meer Dividend Betalers veel interessanter. Ik ben nog geen nieuwsbrief tegengekomen, die zo’n lange lijst met aandelen volgt. En bij elk aandeel staat een status waar je uit kunt afleiden, of je het aandeel kunt kopen of juist verkopen. Ik vind het een geweldig pluspunt zo’n lijst. Ik raadpleeg hem regelmatig.” Annemiek van H. 

     
 
 
1 jaar GRATIS

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.