waarom Evert Coca-Cola moet houden!

20 januari 2012

Coca-Cola (NYSE: KO) is een bedrijf met een naamsbekendheid waar je ‘u’ tegen zegt. Onder beleggers staat het bekend als een degelijk aandeel, dat regelmatig zijn dividend verhoogt. Had u in januari 2009 voor een bedrag van $10.000 aandelen gekocht, dan had u een gemiddeld rendement per jaar gehad van maar liefst 20%! Uw $10.000 investering was nu veranderd in een bedrag van $17.340 en dat zonder het uitgekeerde dividend te herinvesteren! Geweldig toch?        

                                               

Coca-Cola (NYSE: KO)

600_kopen_verkopen.jpg

200_beleg5.jpgVerleden week heb ik u kennis laten maken met het aandeel Walt Disney, dat volgens de GroeiDividend.nl methode in de categorie ‘ondergewaardeerd’ thuis hoort.

Degelijke aandelen kopen op het moment, dat ze ondergewaardeerd zijn en uitstekende vooruitzichten hebben.

Daarna wachten tot het moment, dat de koers van het aandeel overgewaardeerd raakt. Dat is het signaal om een aandeel te verkopen en de winst te incasseren.

Dat is de strategie van GroeiDividend.nl in een notendop.

Vandaag leg ik u uit, waarom u volgens de strategie van GroeiDividend.nl aandelen Coca-Cola nog niet moet verkopen. Daarvoor is het nog te vroeg.

In het voorjaar van 2009 was het aandeel Coca-Cola ‘ondergewaardeerd’ en koopwaardig. Verderop zal het u duidelijk worden, waarom dit zo is.

Had u het destijds gekocht, dan had u vandaag de dag een rendement gehad van 73%. Voor alle duidelijkheid: zonder het dividend te herinvesteren en in een periode van 3 jaar!
  

Resultaat Coca-Cola en S&P500 2009 - 2012
600_spy.jpg

 

Coca-Cola voldoet aan het strenge keurmerk!

De GroeiDividend.nl strategie is gebaseerd op de allerbeste aandelen ter wereld.

De S&P500 bevat 500 aandelen van ’s wereld beste bedrijven, maar niet alle aandelen voldoen aan onze strenge selectiecriteria.

300_gdkeurmerk1.jpgOngeveer de helft valt af door het toepassen van het GroeiDividend.nl Keurmerk.

Zo blijven alleen de allerbeste aandelen over van bedrijven die jaar na jaar bewijzen dat ze hun zaakjes op orde hebben.

Het risico op koersverliezen wordt zo significant verkleind tot een absoluut minimum!

De koers van deze aandelen is beduidend minder volatiel dan de overige aandelen die niet voldoen aan de strenge selectiecriteria.

Dagelijks controleert het computersysteem automatisch of een aandeel nog steeds voldoet aan de strenge criteria. Zo niet, dan wordt het aandeel geparkeerd in de wachtruimte.

Warren Buffett, ’s werelds bekendste en rijkste belegger, roept al jaren dat je leuk geld kunt verdienen met het kopen van onder-gewaardeerde aandelen van gezonde bedrijven.

Overgewaardeerde aandelen laat hij, terecht, links liggen.

Gezonde bedrijven, die jaar na jaar in staat zijn de winst te verhogen

Misschien kunt u zich herinneren, dat ik u verleden week heb verteld, te letten op de payout ratio. Wie het stukje gemist heeft of het belang ervan onderschat, hieronder de uitleg wat het is en waarom je als verstandige belegger er naar moet kijken.

De payout ratio drukt de verhouding uit tussen de behaalde winst per aandeel en het uitge-keerde dividend. Persoonlijk heb ik een sterke voorkeur voor een maximum van 50%, zodat er voldoende geld overblijft voor (her)investeringen.

Gezonde bedrijven zullen altijd blijven investeren en sommige doen dit juist in economisch barre tijden. Zij besparen een berg geld door scherper in te kopen.

Coca-Cola heeft een payout ratio van 34% en dat is erg netjes. Er blijft voldoende geld over voor investeringen en toekomstige dividend verhogingen.
 

Dividendhistorie Coca-Cola 2001 – 2011 in dollarcent per aandeel

 500_dividend_cola.jpg

Uit bovenstaande grafiek blijkt wel hoe trouw Coca-Cola elk jaar zijn dividend verhoogt. Dat is dan ook de reden, waarom onze belegger Evert de aandelen Coca-Cola destijds heeft gekocht.

De investering in het aandeel heeft hem geen windeieren gelegd. Maar toch is het resultaat van Martijn behoorlijk beter.

Is het op dit moment misschien verstandig, dat Evert zijn aandelen Coca-Cola verkoopt en daarvoor in de plaats aandelen McDonald’s koopt?

Beide aandelen zijn op dit moment in de categorie ‘stijgende trend’ ingedeeld. Van de 255 aandelen, die aan de strenge selectiecriteria voldoen, hebben 62 aandelen ofwel 24,6% dit kenmerk.

Ondergewaardeerde aandelen verhuizen naar de categorie ‘stijgende trend’, zodra de koers van het aandeel meer dan 10% is gestegen ten opzichte van zijn theoretisch laagste koers.

Ik zal het u proberen uit te leggen aan de hand van de cijfers, die u in elke nieuwsbrief voor elk aandeel terug kunt vinden. De cijfers heb ik uit de nieuwsbrief van begin januari 2012 gehaald.
  

Omschrijving

Coca-Cola

McDonald's

Slotkoers $70,16 $100,81
Dividend $1,88 $2,53
Dividend Yield % 2,68% 2,51%
Hoogste koers (berekend) $81,03 $112,95
Laagste koers (berekend) $56,63 $76,67
Hoogste koers 52 wk $71,77 $100,82
Laagste koers 52 wk $61,29 $72,14
Winst per aandeel $5,44 $5,10
Koers-winst verhouding 12,72 19,34
Boekwaarde per aandeel $14,62 $13,04
Payout ratio 34% 48%

  
De theoretisch laagste koers van het aandeel Coca-Cola bedraagt begin januari 2012 $56,63 en tel je daar 10% bij op, dan kom je op een waarde van $62,29. Dat is de advies aankooplimiet.

De theoretisch hoogste koers van het aandeel Coca-Cola bedraagt in januari 2012 $81,03 en haal je daar 10% vanaf, dan kom je op een waarde van $72,97. Dat is de advies verkooplimiet.

Elke belegger, die volgens de GroeiDividend.nl methode belegt, zal het aandeel verkopen, zodra de koers de grens van $72,97 is gepasseerd.

Het vrijgekomen kapitaal wordt vervolgens geïnvesteerd in één van de Top10 van 93 onder-gewaardeerde aandelen van de maand januari 2012.

Maar gegarandeerd, dat Coca-Cola ook in 2012 zijn dividend gaat verhogen.

Automatisch wordt op dat moment de berekende hoogste koers aangepast en krijgt de koers van het aandeel ruimte om verder te stijgen.

Waarom Coca-Cola houden? En geldt voor McDonald’s hetzelfde?

Ik zal het u uitleggen aan de hand van de grafieken van beide aandelen.

Dagelijks verwerkt de software van GroeiDividend.nl de slotkoers en eventuele uitgekeerde dividenden. Van alle aandelen wel te verstaan.

Wij maken gebruik van een methode die al meer dan 45 jaar succesvol in Amerika wordt toegepast. Deze methode hebben we in het voorjaar van 2011 ontdekt, verfijnd, verbeterd en in België en Nederland geïntroduceerd.

Het is de enige methode op de wereld die beleggers waarschuwt, wanneer een aandeel onder- of overgewaardeerd is, gebruikmakende van de dividendcomponent.

Dus dividend is niet alleen leuk om te ontvangen, de dividendcomponent is één van de belang-rijkste variabelen in een wiskundige formule.

Dat maakt deze methode uniek.

Als beheerder kan ik van elk aandeel in onze database een grafiek oproepen, die mij laat zien in welke categorie een aandeel op dat moment thuis hoort. Op dit moment bezitten 255 stuks het GroeiDividend.nl Keurmerk en doen dus mee.

Hoe ziet de grafiek van Coca-Cola medio januari 2012 eruit?
  

GroeiDividend.nl grafiek Coca-Cola 2007 – 2012

600_cocacola2.jpg

 

De rode lijn in de grafiek beeldt de berekende maximale koers van het aandeel uit. In bovenstaande grafiek is dit $81,03. De groene lijn, die van de berekende minimale koers en in dit voorbeeld is dat $56,63. Aandelen die minder dan 10% van het berekende minimale of maximale koers zijn verwijderd krijgen de classificatie kopen respectievelijk verkopen.

En onderstaand vindt u de grafiek van McDonald’s over de laatste drie jaar.

Beoordeelt u zelf eens hoe krachtig deze grafieken zijn.
  

GroeiDividend.nl grafiek McDonald’s 2009 – 2012

600_mcd_1.jpg 

 

Ik hoop dat het u duidelijk is, dat u beide aandelen nog niet moet verkopen!

Nog niet overtuigd? In het filmpje, dat u op de homepage van mijn website kunt vinden, leg ik u de GroeiDividend.nl strategie aan de hand van het aandeel Coca-Cola rustig uit. Ik gun u zelfs een kijkje in de keuken van onze geavanceerde software!

Moet ik nu zelf alle aandelen per grafiek bekijken?

Ik kan u geruststellen. Dat hoeft u niet, omdat de software alle 255 aandelen verdeelt over 4 categorieën. In de maandelijkse nieuwsbrief vindt u ze overzichtelijk terug in 4 verschillende lijsten. Elke maand opnieuw.

De categorieën zijn:

 1. Ondergewaardeerdkoopwaardig - op dit moment 93 stuks.
 2. Stijgende trendhouden – op dit moment 62 stuks
 3. Overgewaardeerdverkopen – op dit moment 58 stuks
 4. Dalende trendwachten – op dit moment 42 stuks

Zijn alle aandelen uit de categorie ondergewaardeerd even koopwaardig?

Nee, dat is natuurlijk niet zo. Het hangt mede af van hoe op dat moment de wereldeconomie ervoor staat en de vooruitzichten per sector.

Daarom stellen wij voor u, elke maand opnieuw, onze favoriete Top 10 samen van onder-gewaardeerde aandelen. Dit zijn aandelen, waarvan wij na grondig onderzoek, van mening zijn dat de kans op koerswinst het grootst is.

U maakt als belegger zelf de keuze welk aandeel u koopt. En u bent vrij elk aandeel te kopen waar u een goed gevoel bij heeft.

De nummer 1 uit de Top10 van begin december 2011 noteert dinsdagavond 24 januari 2012 al een koerswinst van 16,1%!

De nummer 2 doet het iets rustiger aan en noteert 8,4% koerswinst. En vergeet niet, dat u ook nog eens dividend krijgt uitgekeerd!

 

 300_abonneer.gif

  

Start vandaag voor slechts € 39,95

Neem nu een abonnement voor slechts € 39,95 per kwartaal en u krijgt onmiddellijk toegang tot de website van GroeiDividend.nl.

U heeft dan een stuk gereedschap dat u elke maand opnieuw vertelt:

 • welke aandelen ondergewaardeerd en koopwaardig zijn (op dit moment 93 stuks).
    
 • de Top 10 ondergewaardeerde aandelen, zodat uw kans op koerswinst het grootst is. De Top 10 vindt u in de maandelijkse nieuwsbrief en onder de groene button ‘Kopen’.
     
 • het dividendrendement, de winst per aandeel, de koers/winst-verhouding, de boekwaarde en het percentage winst, uitgekeerd in dividend van maar liefst 255 aandelen! Elke maand opnieuw.
    
 • waarom een bedrijf in de Top 10 van ondergewaardeerde aandelen staat. Alle leuke en noodzakelijke wetenswaardigheden van dat bedrijf komt in de rubriek ‘in the spotlights’ in vogelvlucht voorbij.
    
 • welke aandelen overgewaardeerd zijn en u beter kunt verkopen (op dit moment 58 stuks).
     
 • BinckTip van de redactie: Binck is al diverse malen uitgeroepen tot beste internetbroker van Nederland en is de snelst groeiende beleggingsbank van Europa. Het staat bekend om zijn uitstekende helpdesk en scherpe tarieven. Alle aandelen uit de portfolio van GroeiDividend.nl zijn via Binck verhandelbaar. De website en klantenservice zijn bovendien 100% in het Nederlands. Klik hier om de tarieven van Binck met andere brokers te vergelijken en een gratis informatiemap aan te vragen. Dat is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.
    

Gelukkig hoeft u zelf niet alle grafieken na te pluizen. Dat doen wij achter de schermen graag voor u. Speciaal voor (niet) abonnees leg ik de methode aan de hand van een videofilmpje rustig uit. Leest u liever, dan kunt u het speciale E-boek aanvragen. Sluit u een abonnement af, dan krijgt u automatisch de laatste versie van het boek toegezonden. Wij hebben er alles aan gedaan om het u zo makkelijk mogelijk te maken. Zelfs het lettertype op de website kunt u vergroten!

 

U krijgt 100% geld terug garantie 
     600_certificaat6.jpg

Natuurlijk geldt ook hier onze bekende prijsgarantie. Wanneer u een abonnement neemt op een tijdschrift of krant, zit u daar meestal voor een lange periode aan vast. GroeiDividend.nl biedt u een unieke service waarbij u uw abonnement altijd tussentijds mag opzeggen. Wij betalen u dan het niet gebruikte deel tot op de laatste cent terug!

 

 300_p40_600_p27_start-hier-button.gif

 

300_gerard3.jpgVeel succes met beleggen!
100_handtekening-gerard.png
Gerard Bastiaansen

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.