Let op: Dit aandeel is nu ondergewaardeerd

Winst per aandeel steeg met 70%

Mondiale voedselreus
nu ondergewaardeerd

  

  

  
In deze nieuwsbrief wil ik u graag wijzen op een unieke kans. Vorige week is één van mijn GroeiDividend aandelen uit de voedselindustrie, terug in de categorie ondergewaardeerd beland. Op tweede kerstdag noteerde het aandeel nog boven de $53, maar sindsdien is een koersdaling ingezet om vervolgens ruim 10% lager te blijven schommelen tussen de $47-$48.
  

Mooie jaarcijfers

Net als vele andere S&P500 bedrijven, presenteerde de onderneming onlangs haar kwartaal- en jaarcijfers en die waren uitstekend. Over heel 2014 boekte de onderneming een netto winst van $2,25 miljard en een winst per aandeel van $3,43. Een enorme stijging van 70% ten opzichte van de $2,02 in het voorafgaande jaar.

Ondanks deze mooie cijfers, is de koers van het aandeel verder gedaald. Deze koersdaling, in combinatie met de aangekondigde dividendverhoging van 16,5%, maakt het aandeel volgens de GroeiDividend-methode weer terug ondergewaardeerd.

 GroeiDividend Grafiek

 

Moeder Natuur

Mogelijke reden van de koersdaling is dat veel analisten de kans klein achten dat de onderneming voor het derde jaar op rij recordvolumes gaat behalen. Hoe beter de oogsten zijn in een jaar, hoe beter dit is voor de onderneming. Grote oogsten betekenen een beter rendement voor het netwerk van silo's, kranen, schepen, havenfaciliteiten en andere infrastructuren.  

Deze onderneming in de voedselindustrie is namelijk voor een deel afhankelijk van Moeder Natuur, waarbij weersfactoren van invloed zijn op de oogst en zodoende minder bedrijfsresultaten kunnen opleveren.
 

Geweldig trackrecord

De kans dat de onderneming volgend jaar geen recordvolumes gaat behalen, bestaat inderdaad, maar de onderneming heeft altijd al goede en minder goede perioden gekend, als gevolg van tegenvallende oogsten en/of andere factoren.

Desondanks bestaat het bedrijf al sinds 1902, betaalt het al sinds 1927 dividend en mag het zich een heuse Dividend Aristocraat noemen omdat het dividend al meer dan 25 jaar op rij wordt verhoogd. Sinds 1976 om precies te zijn.

Een dergelijk trackrecord, dat zegt toch wel iets! In mijn ogen is de onderneming een goed geleide mondiale reus die prima in staat is gebleken met mindere resultaten een verantwoord dividendbeleid te voeren.
  

Uitstekende vooruitzichten

GroeiDividend abonnees werden voor het eerst op deze voedselproducent attent gemaakt in maart 2012. Sindsdien heeft het aandeel onze abonnees al een totaalrendement van 65% opgeleverd. Maar ook als u nu instapt, zijn de vooruitzichten nog uitstekend.

Het bedrijf houdt zich bezig met een mondiaal product, t.w. voedsel. Voedsel is niet onderhevig aan trends en de vraag zal nooit afnemen. Iedereen moet nu eenmaal eten. Daarbij zal naar verwachting de wereldbevolking tot 2030 met 1,4 miljard toenemen en ook deze mensen moeten allemaal worden gevoed.

Het bedrijf is uitstekend gepositioneerd binnen de sector. Verder heeft de onderneming een ongekende wereldwijde infrastructuur en is de logistieke tak van het bedrijf buitengewoon.

De pogingen van de afgelopen jaren om de business te diversifiëren, lijken hun vruchten af te werpen en zullen er naar verwachting voor zorgen dat de inkomsten minder volatiel zullen zijn. Daarbij heeft de onderneming een lange geschiedenis van sterke omzet, winstgroei en verhoogt het al 39 jaar op rij het dividend.
 

Zekerheid in volatiele tijden

De afgelopen maanden kende de beurs een enorme volatiliteit en juist in dergelijke perioden bieden Dividend Aristocraten u zekerheid. Zeker nu het aandeel ook nog eens ondergewaardeerd is.

Het is bewezen dat bedrijven die een betrouwbaar dividend betalen, er alles aan gelegen is dit de komende jaren te blijven doen. Een zekerheidje voor u, wat zich op termijn als extra vangnet uitbetaalt in de koers.

De huidige koersdip geeft ons nu een mooi instapmoment en in het kader van de portfoliospreiding is het aandeel voor vele beleggers een uitstekende aanvulling.

Het is daarom niet voor niets dat ik begin deze week mijn abonnees, middels een extra e-mail bericht, op deze unieke kans attent heb gemaakt. Hoewel de mogelijkheid bestaat dat de koers nog iets verder daalt, is de mogelijkheid ook groot dat het aandeel weer gaat stijgen en op houden staat tegen de tijd dat mijn nieuwsbrief van maart verschijnt.

Dat zou zonde zijn, en daarom dit tussentijds bericht.
 

U bent nog op tijd!

Profiteer ook van deze unieke beleggingskans en neem een abonnement op de nieuwsbrief van GroeiDividend. U zult er geen spijt van krijgen. U bent dan gelijk op de hoogte van mijn extra kooptip en nog 12 andere ondergewaardeerde Favorieten van de maand februari.

Als u deze aandelen van exclusieve klasse koopt, vergroot u de kans om daarmee flinke winsten te maken en verkleint u het risico op verliezen. Niet alleen met de keuze van de aandelen, maar ook met de juiste timing om de aandelen aan te kopen.

Daarvoor hebben wij een grafiek ontwikkeld op basis waarvan wij voor elk aandeel kunnen bepalen of deze is overgewaardeerd of juist is ondergewaardeerd. Een handig hulpmiddel, dat geen enkele andere Nederlandse nieuwsbrief u kan bieden.

Ik ben ervan overtuigd dat investeren in ondergewaardeerde GroeiDividend aandelen één van de beste beslissingen is, die u als belegger kunt maken.

Word abonnee en krijg GroeiDividend
1 jaar lang gratis

Deze week heb ik voor de nieuwe abonnees van GroeiDividend een heel aantrekkelijke aanbieding.

Als u nu een jaarabonnement neemt, krijgt u er van mij een jaar extra GRATIS bij. Dat betekent dus, dat u voor 2 jaar slechts €179 betaalt.

 

300_1_jaar_gratis.jpg 

 

Ja, u leest het goed. U krijgt GroeiDividend een jaar lang gratis als u deze week een jaarabonnement neemt. Maar u moet dan wel snel reageren. Uw aanmelding moet voor komende zondagavond binnen zijn om dat jaar gratis erbij te kunnen krijgen. 

U behoort dan gelijk tot de groep abonnees, die exclusief alle informatie krijgt uit onze lijst van 259 GroeiDividend aandelen.  
   

Maar dan moet u wel nu reageren!

Tot zondagavond kunt u van deze aanbieding profiteren.

En u loopt geen enkel risico!

Want ook op deze aanbieding geldt de gebruikelijke niet goed, geld terug garantie. Als enige uitgever van financiële bladen in Nederland en België geef ik u het niet gebruikte deel van uw abonnement terug, als u niet tevreden mocht zijn. Zonder verder te vragen of moeilijk te doen.

Dat is een harde garantie en daar mag u mij altijd aan houden!

Beleggen in mijn tips is erg eenvoudig. Bij Bink Bank maar ook bij andere banken kunt u mijn aanbevelingen gemakkelijk kopen en verkopen.
 

Aarzel niet en reageer vandaag nog!

 

START HIER

 

Dan bent u, net als de vele andere abonnees, altijd direct op de hoogte van mijn meest actuele kooptips!

  Eveline Vrisekoop

Met vriendelijke groet,
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop

 

  

Share this page

 

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.