Dit warenhuis zit in de lift

Nieuwsbrief GroeiDividend

  

Dividend Kampioen profiteert van aantrekkende economie

   

Beste belegger,

Eveline Vrisekoop
 
Als we de markt van de afgelopen twee weken in één woord moeten samenvatten dan is het wel: Volatiliteit. Net als eind augustus stond ook de eerste week van september in het teken van grote koersschommelingen. De huidige financiële markt wordt dan ook ondergedompeld in onzekerheid over het effect van de Chinese groeivertraging op de wereldeconomie, over wanneer er een Amerikaanse renteverhoging komt en wat de uitslag zal zijn van de aankomende Griekse verkiezingen. Want ook dat hoofdstuk is nog steeds niet afgesloten.
 

Steeds meer aandelen ondergewaardeerd

De ontwikkelingen op de beurs gaan ook aan onze GroeiDividend aandelen niet onopgemerkt voorbij. Zo is de afgelopen twee weken het aantal ondergewaardeerde aandelen van 26% naar 32% geschoten. Bijna een verdubbeling van het aantal ondergewaardeerde aandelen sinds januari, toen het percentage nog 17% bedroeg. De keuzemogelijkheden uit ondergewaardeerde aandelen is daarmee enorm gestegen!
  

 over/ ondergewaardeerde aandelen

 
En terwijl ook ik niet blij wordt van het feit dat een groot deel van mijn aanbevolen Favorieten van de maand dit jaar op verlies staan, zijn dalende koersen van Alsmaar Meer Dividend Betalers eigenlijk een geschenk.

Het betekent meer aandelen, meer dividend en een hoger rendement voor hetzelfde geld.
  

Besteedbaar inkomen Amerikanen stijgt

Toch zijn er ook sectoren die dit jaar bijzonder goed presteren op de beurs in Amerika. Want hoewel er een hoop onzekerheid is over de ontwikkeling van de wereldeconomie, is dat niet het geval over de ontwikkeling van de Amerikaanse. De Amerikanen kunnen namelijk mooie cijfers laten zien. De economische groei bedroeg in het 2e kwartaal +3,7% en het werkloosheidscijfer noteert nog slecht 5,1%. Het laagste cijfer in zeven jaar.

De Amerikaanse consument heeft meer en meer te besteden en bedrijven die enkel op de Amerikaanse markt actief zijn, profiteren daar goed van. Zo noteert een door mij getipt familierestaurant dit jaar al +16%.
  

Warenhuis profiteert van aantrekkende economie

Afgelopen dinsdag verscheen mijn allernieuwste nieuwsbrief met hierin de opname van een groot Amerikaans warenhuis en ook deze onderneming profiteert van de herstellende Amerikaanse economie.

Het afgelopen half jaar kon de keten mooie groeicijfers laten zien. Zo steeg in het eerste kwartaal de omzet met 2,3% en in het tweede kwartaal met 2,4%. De groei werd veroorzaakt door meer bezoekers maar ook door hogere aankopen per klant.

De winkel doet het vooral goed in haar "signature" categorieën zoals kleding, huis, gezondheid en baby. De winst per aandeel steeg met 11% van $1,10 in het 1e kwartaal naar $1,22 in het 2e. Kijkend naar het tweede kwartaal een jaar eerder, bedroeg de stijging zelfs 21,6%.
 

Management heeft aandeelhouders hoog in het vaandel

De mooie cijfers waren reden voor deze onderneming haar aandeelhouders extra te belonen door het aandelen inkoopprogramma flink op te schroeven. Onlangs kondigde het management aan het inkoopprogramma met $5 miljard te verhogen, een verdubbeling van het bestaande programma. Daarbovenop werd een dividendverhoging aangekondigd van 7,7%, de 47e jaarlijkse dividendverhoging op rij.

De koers van het aandeel noteert met $77 momenteel 11% onder het 52-weeks high en heeft een huidig dividendrendement van 3%. De gemiddelde dividendgroei van de afgelopen 5 jaar bedraagt maar liefst 23,5%. Ondanks de 47 jaren van dividendverhogingen, bedraagt de payout ratio slechts 46%. Ruimte genoeg dus het dividend nog verder te doen stijgen...
 

De zekerheid van Alsmaar Meer Dividend

Mijn naam is Eveline Vrisekoop en ben auteur van de GroeiDividend nieuwsbrief. Een nieuwsbrief die zich concentreert op aandelen van hoogwaardige bedrijven, die er een gewoonte van hebben gemaakt hun dividend regelmatig te verhogen, de Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB's).

keurmerkIk heb op mijn website een lijst samengesteld van 253 AMDB's. Een lange lijst van bedrijven die consequent aan een aantal uitgangspunten voldoen. Want niet elk aandeel komt er zomaar op. Hiervoor moeten ze aan strenge criteria voldoen. Welke dat zijn, leest u hiernaast.
   

Laat uw vermogen dubbel zo hard groeien

Alsmaar meer dividend ontvangen is heerlijk en is tevens het bewijs dat het goed gaat met de onderneming. Immers, dividend liegt niet! Maar dividend heeft nog een functie; wij meten dagelijks de verhouding van koers en dividendrendement en zetten dit af tegen de historie. Wij kunnen zo exact het juiste moment bepalen wanneer u moet kopen. Dat moment ligt minder voor de hand dan u met het blote oog kunt waarnemen. Dat is onze kracht.

Wij adviseren maandelijks een selectie van eersteklas AMDB kwaliteitsaandelen die ondergewaardeerd zijn. Aandelen die u de rest van uw leven een jaarlijks groeiende stroom aan inkomsten opleveren. Als extraatje krijgt u van ons ook te horen wanneer een aandeel overgewaardeerd is.

U beslist dan zelf of u ze verkoopt en het vrijgekomen vermogen investeert in een op dat moment ander ondergewaardeerd AMDB aandeel. Het biedt u dus ook de mogelijkheid te profiteren van behaalde koerswinsten. Met GroeiDividend geniet u dus dubbel van uw aangegroeide kapitaal.
 

Doe uw beste belegging ooit

Ga ook beleggen volgens de GroeiDividend-methode en neem nu een jaarabonnement. U betaalt voor 2 jaar slechts €179,95. Dat is nog geen €7,50 per maand. U behoort dan gelijk tot de groep abonnees, die exclusief alle informatie krijgt uit onze lijst van 253 Alsmaar Meer Dividend Betalers.   

En u loopt geen enkel risico! Want ook op deze aanbieding geldt de gebruikelijke niet goed, geld terug garantie.

Als enige uitgever van financiële bladen in Nederland en België, geef ik u het niet gebruikte deel van uw abonnement terug als u niet tevreden mocht zijn. Zonder verder te vragen of moeilijk te doen.

Dat is een harde garantie en daar mag u mij altijd aan houden!

Beleggen in mijn tips is erg eenvoudig. Bij Bink Bank maar ook bij andere banken en brokers kunt u mijn aanbevelingen gemakkelijk kopen en verkopen.
 

Abonneer HIER 

  

De nieuwsbrief van september is afgelopen dinsdag verschenen met als Favoriet van de maand bovengenoemd Amerikaanse warenhuis. Daarnaast vindt u nog 12 tips van andere eersteklas Alsmaar Meer Dividend Betalers. Zorg daarom dat u ze niet mist!

 

Met vriendelijke groet,
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop 

  

Share this page

 

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.