68% of 101% met aandelen Caterpillar per jaar?

20 februari 2012

Had u 3 jaar geleden voor een bedrag van $10.000 ondergewaardeerde aandelen Caterpillar gekocht dan was uw vermogen aangegroeid tot $47.865 ofwel 378%. Een gemiddelde van maar liefst 68% per jaar. En die 101% dan? Lees daar alles over in de laatste uitgave van GroeiDividend.nl.

  

Caterpillar (NYSE: CAT)

  500_kop_verkopen.jpg 

  

Ieder mens hoort of leest zo nu en dan een succesverhaal van een belegger die een leuk resultaat heeft behaald met een aandeel X of Y. Deze succesverhalen meten ze graag breed uit op verjaardagen en op het internet.

Op dat moment worstelen velen met de vraag: moet ik nu nog instappen of ben ik al te laat?

Herkent u dat ook?

300_beleg6.jpgJarenlang heb ook ik dergelijk nieuws gevolgd, maar kwam telkens tot de conclusie dat hoe meer er over een aandeel gepraat of geschreven werd, hoe veel meer ik te laat was om in te stappen.

Een soort van achter het net gevist.

Sinds de introductie van GroeiDividend.nl in België en Nederland is dit ‘geworstel’ voorbij en beslis ik op basis van een grafiek, die mij vertelt of een aandeel onder- of overgewaardeerd is.

Daarna filter ik uit de categorie ‘ondergewaardeerd’ de Top 10. Zij bieden de belegger de meeste kans op koerswinst op de wat langere termijn.

Werkt dat? Ja! Maar hoe dan?

Leest u even mee en u ontdekt het zelf.

 

Alleen de allerbeste S&P500 aandelen doen mee

De GroeiDividend.nl strategie is gebaseerd op de allerbeste aandelen ter wereld.

300_gdkeurmerk1.jpg  

De S&P500 bevat 500 verschillende aandelen van ’s wereld beste bedrijven, maar niet alle aandelen voldoen aan onze strenge selectiecriteria.

Ongeveer de helft van alle S&P500 vallen door het toepassen van de strenge criteria af.

Zo blijven alleen de allerbeste aandelen over van bedrijven die jaar na jaar bewijzen dat ze hun zaakjes op orde hebben.

Het risico op koersverliezen wordt zo significant verkleind tot een absoluut minimum!

De koers van deze aandelen is beduidend minder volatiel dan de overige aandelen die niet voldoen aan de strenge selectiecriteria.

Dagelijks controleert het computersysteem automatisch of een aandeel nog steeds voldoet aan de strenge criteria. Zo niet, dan wordt het aandeel geparkeerd in de wachtruimte.

 

Caterpillar: kopen, houden of verkopen?

200_wv1.jpgVandaag heb ik het aandeel Caterpillar (NYSE: CAT) beet gepakt.

De eerste keer dat ik een dergelijk apparaat op de Bauma in München zag staan, was ik behoorlijk onder de indruk.

Maar Caterpillar maakt veel meer dan alleen deze monstertrucks.

Dagelijks zijn meer dan 125.000 medewerkers verspreid over honderden vestigingen in de wereld aan het werk.

150_wv2.jpgBegin jaren tachtig werkte ik bij een zwaar transportbedrijf in Breda en dagelijks haalden we gloednieuwe Caterpillars op bij de fabriek in het Belgische Gosselies. Ze mochten nog net op de openbare weg vervoerd worden, maar dan wel met twee begeleidingswagens en heel veel zwaailampen. U heeft het vast weleens gezien.

 500_wv3.jpg

  
Voor alle duidelijkheid: omzet in miljarden dollars!
  

 500_wv4.jpg

Duidelijk is wel dat omzet en winst per aandeel van Caterpillar sterk afhankelijk zijn van de ontwikkeling van de wereldeconomie. Dat zie je verderop ook duidelijk terug in de koershistorie van het aandeel. En dat maakt dit aandeel nu juist zo geschikt voor GroeiDividend.nl.

Hoe goed zorgt Caterpillar voor aandeelhouders? 

 

Dividendhistorie CAT 1996 - 2012

 500_wv5.jpg

Heel goed eigenlijk!

Zoals ik zojuist al schreef, kan de koers behoorlijk snel sterk stijgen en vervolgens sterk dalen. Kijkt u zelf maar even in onderstaande grafiek.

 

GroeiDividend.nl grafiek Caterpillar 2007 - 2012

 600_wv6.jpg

Begin 2009 was het aandeel, dankzij de wereldwijde crisis, behoorlijk ondergewaardeerd. De koers van het aandeel dook zelfs onder de groene lijn, die de theoretisch laagst berekende koers weergeeft. In het voorjaar van 2011 raakt het aandeel bijna de rode lijn, die de theoretisch hoogst berekende koers weergeeft.

 


Had u 3 jaar geleden voor een bedrag van $10.000 aandelen CAT gekocht dan had u vandaag de dag $47.865 op uw rekening staan.

Een winst van 379%: gemiddeld 68,7%per jaar!

600_wv7.jpg

 

$10.000 - > $47.865

 


Maar oplettende beleggers hebben in de GroeiDividend.nl grafiek al gezien dat het aandeel in het voorjaar van 2011 al overgewaardeerd was.

U had het sein ‘verkopen’ gekregen!

 


Had u 3 jaar geleden voor een bedrag van $10.000 aandelen gekocht en ze verkocht in april 2011 dan had u op dat moment $45.094 ontvangen.

Een winst van 351%: gemiddeld 101,3% per jaar!

600_wv8.jpg 

 

$10.000 - > $45.094

 


Het vrij gekomen vermogen had u dan kunnen investeren in een ander eersteklas ondergewaardeerd aandeel.

Bijvoorbeeld Colgate-Palmolive Co. (NYSE: CL), waarvan u in onderstaande grafiek de dividendhistorie kunt vinden. Ook zo’n bedrijf dat goed voor zijn aandeelhouders zorgt.

Dividendhistorie CL 1996 - 2012

 500_wv9.jpg

Had u dat gedaan dan was uw vermogen inmiddels gegroeid naar $53.504.

$45.094 - > $53.504

 


GroeiDividend.nl maakt gebruik van een krachtige methode die al meer dan 45 jaar succesvol in Amerika wordt toegepast. Deze methode hebben we in het voorjaar van 2011 ontdekt, verfijnd, verbeterd en in België en Nederland geïntroduceerd.

Het is de enige methode op de wereld die beleggers waarschuwt, wanneer een aandeel onder- of overgewaardeerd is, gebruikmakende van de dividendcomponent.

Dus dividend is niet alleen leuk om te ontvangen, de dividendcomponent is één van de belangrijkste variabelen in een wiskundige formule.

Dat maakt deze methode uniek.

 

 

300_abonneer.gif

 

Start vandaag voor slechts € 39,95

Neem nu een abonnement voor slechts € 39,95 per kwartaal en u krijgt onmiddellijk toegang tot de website van GroeiDividend.nl.

U heeft dan een stuk gereedschap dat u elke maand opnieuw vertelt:

 • welke aandelen ondergewaardeerd en koopwaardig zijn (op dit moment 93 stuks).
    
 • de Top 10 ondergewaardeerde aandelen, zodat uw kans op koerswinst het grootst is. De Top 10 vindt u in de maandelijkse nieuwsbrief en onder de groene button ‘Kopen’.
     
 • het dividendrendement, de winst per aandeel, de koers/winst-verhouding, de boekwaarde en het percentage winst, uitgekeerd in dividend van maar liefst 255 aandelen! Elke maand opnieuw.
    
 • waarom een bedrijf in de Top 10 van ondergewaardeerde aandelen staat. Alle leuke en noodzakelijke wetenswaardigheden van dat bedrijf komen in de rubriek ‘in the spotlights’ in vogelvlucht voorbij.
    
 • welke aandelen overgewaardeerd zijn en u beter kunt verkopen (op dit moment 58 stuks).
     
 • BinckTip van de redactie: Binck is al diverse malen uitgeroepen tot beste internetbroker van Nederland en is de snelst groeiende beleggingsbank van Europa. Het staat bekend om zijn uitstekende helpdesk en scherpe tarieven. Alle aandelen uit de portfolio van GroeiDividend.nl zijn via Binck verhandelbaar. De website en klantenservice zijn bovendien 100% in het Nederlands. Klik hier om de tarieven van Binck met andere brokers te vergelijken en een gratis informatiemap aan te vragen. Dat is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.
    

Gelukkig hoeft u zelf niet alle grafieken na te pluizen. Dat doen wij achter de schermen graag voor u. Speciaal voor (niet) abonnees leg ik de methode aan de hand van een videofilmpje rustig uit. Leest u liever, dan kunt u het speciale E-boek aanvragen. Sluit u een abonnement af, dan krijgt u automatisch de laatste versie van het boek toegezonden. Wij hebben er alles aan gedaan om het u zo makkelijk mogelijk te maken. Zelfs het lettertype op de website kunt u vergroten!

 

U krijgt 100% geld terug garantie 
     600_certificaat6.jpg

Natuurlijk geldt ook hier onze bekende prijsgarantie. Wanneer u een abonnement neemt op een tijdschrift of krant, zit u daar meestal voor een lange periode aan vast. GroeiDividend.nl biedt u een unieke service waarbij u uw abonnement altijd tussentijds mag opzeggen. Wij betalen u dan het niet gebruikte deel tot op de laatste cent terug!

 

 300_p40_600_p27_start-hier-button.gif

 

300_gerard3.jpgVeel succes met beleggen!
100_handtekening-gerard.png
Gerard Bastiaansen

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.