Dividend wordt in 2016 nog belangrijker

 

Het einde van de groeicyclus is in zicht

Dividend wordt nog belangrijker om rendementen te behalen

Leg ook een buffer onder uw portefeuille met AMDB's.

Het kost u bijna niets!
  

 
Terwijl de ECB gisteren heeft besloten de rente te verlagen, komt volgende week donderdag in Amerika de Federal Reserve samen voor de FOMC meeting om daarna (waarschijnlijk) de eerste renteverhoging aan te kondigen sinds lange tijd (2006).

Wil onze Mario alles uit de kast trekken om de Europese economie aan te zwengelen en de inflatie naar een hoger plan te tillen, is Janet zover om in Amerika de "inflatie" te gaan beteugelen.

Met deze daad markeert ze mogelijk het begin van een nieuw tijdperk.  Het einde van de groeicyclus is in zicht.

Sinds de financiële crisis en de interventie van de FED met haar QE-programma, hebben Amerikaanse aandelen het enorm goed gedaan. Sinds maart 2009 noteert de S&P500 +204%, de Nasdaq +292% en de Dow Jones +167%. Beleggers en veel GroeiDividend abonnees hebben dan ook enorme koerswinsten behaald tijdens deze Bullrun.

Maar zoals met alles, tijden veranderen en niets blijft zoals het is. In de loop van 2015 hebben we reeds menig signaal gekregen van veranderende marktomstandigheden.

Al sinds de afronding van het 1e kwartaal 2015 hebben we gezien dat de duurder geworden dollar zijn sporen nalaat op de resultaten van zo'n beetje alle Amerikaanse multinationals. Deze ondernemingen behalen een groot percentage van hun omzet buiten de VS en een dure dollar komt de omzet van deze bedrijven niet ten gunste. Echter, sinds de publicatie van de 3e kwartaalcijfers weten we ook dat de mindere resultaten niet enkel en alleen door de dure dollar komen. Het einde van de groeicyclus is in zicht.
 

Buybacks

Autonome groei blijkt, zeker voor hele grote ondernemingen, steeds moeilijker te realiseren. Om de winst per aandeel dan toch nog te kunnen laten stijgen, is er door veel bedrijven de afgelopen jaren de nodige "Financial Engineering" toegepast. Corporate Amerika's favoriete manier is toch wel de inkoop van eigen aandelen geweest.

Met de inkoop van eigen aandelen vermindert het aantal uitstaande aandelen, wat direct de winst per aandeel verhoogt. Ik schreef hierover al eens op BeleggersPlaats in maart van dit jaar in "Het neveneffect van gratis geld". Het is immers veel goedkoper geld te lenen in de markt tegen bijna nul procent rente dan aandeelhouders een dividendrendement van 2,5% en meer te moeten betalen.

Een dergelijke constructie kan natuurlijk niet tot in de eeuwigheid doorgaan. En ondanks dat er de afgelopen jaren door beleggers veel geld mee is verdiend, willen ze onderhand wel weer echte groei gaan zien. Zeker wanneer de rente zal gaan stijgen.
 

Fusies en overnames

Naast de inkoop van eigen aandelen is er nog een tweede manier om de winst snel te doen stijgen. Dat is het vergroten van je marktaandeel door het doen van fusies en overnames. Dat gebeurt dan ook op grote schaal. Dit jaar zijn er in de VS voor in totaal $1,97 triljoen aan overnames gedaan. Dat is wel 43% meer dan in 2014. Het aantal $10 miljard plus deals in 2015 is gigantisch. Maar niet alleen ondernemingen willen hun marktaandeel vergroten, dat willen overheden ook.
 

Een valuta oorlog

Trage groei is iets waar wereldwijd veel landen last van hebben en om de economische groei te stimuleren, willen landen hun export vergroten. De snelste manier om dat te doen, is het verlagen van de munt waardoor goederen goedkoper en aantrekkelijker worden. Dit is dan ook de enige reden waarom de centrale banken de markt overspoelen met triljoenen aan gratis geld. Triljoenen overheidsobligaties worden verhandeld voor minder dan 1% rente. Maar ook triljoenen voor zelfs minder dan nul. Landen dus waar beleggers moeten betalen om hun geld te bewaren.
 

Een renteverhoging

Binnen dit palet van marktomstandigheden wil de FED nu de rentetarieven gaan verhogen om de inflatie in te dammen. De reden waarom de FED de rentetarieven zal verhogen is echter niet vanwege de stijgende inflatie, maar gewoon om er vanaf te zijn.

De druk op de FED om de rente te verhogen is enorm. Want als de rente niet wordt verhoogd, geeft dat ook een signaal af en geen goed signaal! Verder zit de FED absoluut niet te wachten op een politiek debat over het onderwerp tijdens een verkiezingsjaar.

Het zal mij daarom niet verbazen als er eenmalig een renteverhoging komt, met vervolgens een lange pauze van niets. Want dankzij de lage olieprijs, zwakke wereldwijde vraag naar grondstoffen en dalende importprijzen (vanwege de sterke dollar) is het deflatiegevaar in de VS heus nog niet geweken.

Dit blijvende deflatiegevaar zal er in mijn ogen voor zorgen dat de rente ook in de VS nog heel lang heel laag zal blijven.
  

Daarom blijft dividend de trend

De veranderende marktomstandigheden, het einde van de groeicyclus, lagere bedrijfswinsten, de sterke dollar, een wereldwijde valuta-oorlog en het immer nog aanwezige deflatiegevaar, vragen een andere blik op onze aandelenkeuze.

Alsmaar Meer Dividend is daarom de komende jaren dè sleutel tot uw vermogensgroei. Dividend legt namelijk die stevige buffer onder uw belegd vermogen en beschermt het, helemaal als dat dividend regelmatig wordt verhoogd. Ook in minder goede beurstijden.

GroeiDividend is daarmee het nieuwe Klimsparen van deze tijd. En hoe langer uw beleggingshorizon is, hoe beter. 

 

Dividend helpt ons om prachtige winsten te behalen!

Mijn naam is Eveline Vrisekoop en ben auteur van de GroeiDividend nieuwsbrief. Een nieuwsbrief die zich concentreert op aandelen van hoogwaardige bedrijven, die er een gewoonte van gemaakt hebben hun dividend regelmatig te verhogen. Ik noem deze aandelen de Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB's)

keurmerkVoor de bezitters van die aandelen is dat heel aantrekkelijk, want zij zien het rendement op hun aandelen elk jaar verder stijgen, ongeacht de koers.

Maar dividend heeft nog een functie. Wij meten dagelijks de verhouding van koers en dividendrendement en zetten dit af tegen de historie. Wij kunnen zo exact bepalen wanneer een aandeel is ondergewaardeerd of niet.

Zo helpt de GroeiDividend-methode niet alleen met de keuze van de aandelen, maar ook met de juiste timing om de aandelen aan te kopen. Daarvoor hebben wij een grafiek ontwikkeld op basis waarvan wij voor elke AMDB kunnen bepalen of deze ondergewaardeerd is of niet.

Een handig hulpmiddel, dat geen enkele andere Nederlandse nieuwsbrief u kan bieden. U kunt zo in één oogopslag zien, welke aandelen in mijn lange lijst van 252 AMDB's zijn ondergewaardeerd.

Natuurlijk is het ene ondergewaardeerde aandeel koopwaardiger dan het andere. Daarom maak ik voor mijn lezers elke maand een nieuwsbrief met daarin mijn Favorieten van de maand. Een selectie van eersteklas AMDB kwaliteitsaandelen die ondergewaardeerd zijn.

Deze kooptips worden geselecteerd na een grondige analyse, die ik voor mijn aandelen regelmatig doorvoer.
      

Maar GroeiDividend doet meer

Als extraatje krijgt u van ons ook te horen wanneer een aandeel overgewaardeerd is en zou kunnen verkopen. U beslist dan zelf of u ze verkoopt en het vrijgekomen vermogen investeert in een op dat moment ander ondergewaardeerd AMDB aandeel.

GroeiDividend biedt u dus ook de mogelijkheid te profiteren van behaalde koerswinsten. Hierdoor geniet u dus dubbel van uw aangegroeide kapitaal.

Als bezitter van AMDB’s slaat u dus twee vliegen in één klap.

U verzekert uzelf van een stijgend inkomen en tegelijkertijd stijgt de waarde van uw belegd vermogen. Zo groeit uw vermogen gegarandeerd.

 

Resumé

 • Ons team en de speciale software doen het werk voor u.
   
 • Elke maand publiceer ik een nieuwsbrief met daarin mijn Favorieten van de maand. Een lijst met aandelen die èn zijn ondergewaardeerd èn na een uitvoerige analyse het meest koopwaardig. Dat zijn er meestal tussen de 10 à 15.
   
 • Deze Favorieten van de maand vindt u ook eenvoudig terug op de website onder de groene knop KOPEN (u hoeft dus niet de gehele nieuwsbrief door te worstelen).
   
 • Elke week stuur ik u een e-mail met dividendnieuws. Hierin vindt u de laatste ontwikkelingen op dividendgebied, zoals ex-dividend- en betaaldata als ook aangekondigde dividendverhogingen.
   
 • Alle aandelen zijn eenvoudig verhandelbaar. Bij Bink Bank maar ook bij andere banken en brokers.
   
 • U gaat zelf beleggen. U blijft te allen tijde baas over uw eigen geld! Wij geven u een duidelijk en helder advies. Zo bespaart u enorm veel tijd en groeit uw vermogen optimaal!

 

3 maanden voor maar €9,99
  
 

Doe uw beste belegging ooit

Als u nu een abonnement neemt op GroeiDividend, betaalt u niet alleen slechts €9,99 voor de eerste drie maanden, u weet ook meteen welke kwaliteitsaandelen koopwaardig zijn tijdens de huidige turbulentie in de markt. 

Ja, u leest het goed. U krijgt GroeiDividend een kwartaal lang voor maar €9,99 als u deze week een abonnement neemt. Daarna betaalt u €39,95 per kwartaal. 
  

En u loopt geen enkel risico

Want ook op deze aanbieding geldt de gebruikelijke niet-goed-geld-terug garantie.

Als enige uitgever van financiële bladen in Nederland en België, geef ik u het niet gebruikte deel van uw abonnement terug als u niet tevreden mocht zijn. Zonder verder te vragen of moeilijk te doen.

Dat is een harde garantie en daar mag u mij altijd aan houden!

Gisteren is mijn nieuwsbrief van de maand december verschenen. Hierin vindt u weer 12 eersteklas tips van Alsmaar Meer Dividend Betalers. Zorg daarom dat u ze niet mist!

 

Abonneer HIER 


Eveline Vrisekoop 
Met vriendelijke groet,

100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop 

  

Share this page

 

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.