CVS Caremark (NYSE: CVS) laat fraaie koerswinst zien

07 maart 2012

Vandaag krijgt u in de laatste uitgave van GroeiDividend.nl de grafiek, dividendhistorie en financiële resultaten over de afgelopen 5 jaar van de nummer 1 uit de Top 10 van december 2011. Leest u even mee?

CVS Caremark (NYSE: CVS)

 500_kop_kopen.jpg

 

CVS Caremark is een degelijk Amerikaans bedrijf, dat al sinds 1963 bestaat.

In 2011 bedroeg de omzet $107,1 miljard, de winst per aandeel $2,59 en het keerde $0,52 dividend per aandeel uit.

Het is één van de vele S&P500 bedrijven die al jaren fraaie resultaten laten zien.

En ja, ook tijdens de afgelopen crisisjaren schrijft CVS Caremark zwarte cijfers.

Onderstaande grafieken en overzichten worden bij elk aandeel uit de Top 10 in de maandelijkse nieuwsbrief gepubliceerd. Ik zal starten met de dividendhistorie over de afgelopen 5 jaar.
  

Dividendhistorie CVS 2007 - 2011

 600_cvs1.jpg

 

Financiële resultaten CVS 2007 - 2011

 600_cvs2.jpg

Cijfers in miljoenen dollars behalve de winst per aandeel.

  

In 2010 bedraagt de winst per aandeel als gevolg van de economische crisis ‘slechts’ $2,51. Nog niet wat het geweest is, maar het bedrijf is op de goede weg. In 2011 behaalt CVS een winst van $2,59 per aandeel.

Uhh, economische crisis hoor ik u al denken…

Tja, dat is wel de kracht van de vele top managers die CVS rijk is. In economisch barre tijden kijkt men kritisch naar de kosten en probeert deze met man en macht te verlagen.

In economisch barre tijden komen de beste ondernemingen vanzelf boven drijven!

De cijfers van CVS Caremark tonen dat duidelijk aan.

Het is jammer dat je dat altijd achteraf pas kunt constateren, maar feit is wel dat het crème de la crème van de S&P500 bedrijven dit gedurende economisch barre tijden telkens weer laten zien.

Hoe kun je nu hier als (particuliere) belegger slim gebruik van maken?

Dat ga ik u uitleggen aan de hand van de GroeiDividend.nl grafiek. Deze vertelt mij namelijk wanneer een aandeel onder- of overgewaardeerd is.

Het onderstaande gedeelte is wederom uit de maandelijkse nieuwsbrief geplukt.

 

CVS Caremark (NYSE: CVS) – nummer 1 dec. 2011

Amerikaanse farmaciereus die sinds 1964 bestaat. Eind 2011 had CVS 280.000 medewerkers in dienst. 
  

Dividendrendement 1,46%
Payout ratio 19,31%
Dividend groei afgelopen 5 jaar 26,36%
Rating (min 5 analisten) 4,4
Aankooplimiet $ 70,31
Type aandeel Groei - agressief

     

GroeiDividend.nl grafiek CVS 2007 - 2012

 600_cvs3.jpg

In 2007 en begin 2008 was het aandeel duidelijk overgewaardeerd. De koers (in het zwart) bevindt zich duidelijk net onder en voorjaar 2008 zelfs over de rode lijn. De rode lijn geeft de theoretisch berekende overgewaardeerde koers weer.

De groene lijn geeft de theoretisch berekende ondergewaardeerde koers weer.

Medio 2008 daalde de koers zodanig dat het aandeel CVS weer koopwaardig was.

Van alle 254 aandelen in onze database houden wij dit bij. Alle slotkoersen en uitgekeerde dividend bedragen worden dagelijks opgeslagen.

 

Waarom niet alle 500 S&P aandelen?

300_gdkeurmerk1.jpgAlle aandelen in de database moeten voldoen aan het strenge GroeiDividend.nlKeurmerk.

Alle andere vallen af en worden niet opgenomen in onze uitgebreide tabellen.

Zo blijven alleen de allerbeste aandelen over van bedrijven die jaar na jaar bewijzen dat ze hun zaakjes op orde hebben.

Het risico op koersverliezen wordt zo significant verkleind tot een absoluut minimum!

De koers van deze aandelen is beduidend minder volatiel dan de overige aandelen die niet voldoen aan de strenge selectiecriteria.

Dagelijks controleert het computersysteem automatisch of een aandeel nog steeds voldoet aan de strenge criteria. Zo niet, dan wordt het aandeel geparkeerd in de wachtruimte.

Warren Buffett, ’s werelds bekendste en rijkste belegger, roept al jaren dat je leuk geld kunt verdienen met het kopen van ondergewaardeerde aandelen van gezonde bedrijven. Overge-waardeerde aandelen laat hij, terecht, links liggen.

Gezonde bedrijven, die jaar na jaar in staat zijn de winst te verhogen

Persoonlijk heb ik een sterke voorkeur voor een payout ratio van maximaal 50%, zodat er voldoende geld overblijft voor (her)investeringen of voor iets anders.

Stel dat er een mager jaar tussen zit. Of twee. Max. 50% uitkeren betekent dat het bedrijf zuinig is geweest door slechts een deel van de in het verleden behaalde winst uit te keren. Mijn vader spaarde in de vette jaren ook, zodat hij in de magere jaren toch nog een zakcentje had. Top bedrijven doen dit ook en willen graag hun aandeelhouders tevreden stellen. Ook gedurende de magere jaren. De aandeelhouders zijn namelijk de eigenaren van het bedrijf!

300_beleg6.jpgGroeiDividend.nl helpt beleggers het vermogen te vergroten. Niet met opties, turbo’s, speeders of hoe ze ook allemaal mogen heten. En misschien vinden sommige beleggers het saai of niet spannend genoeg. Maar het levert wel gestaag geld op!

Wij hebben een sterke voorkeur voor een maximale payout ratio van 50%. Zo heeft de nummer 1 uit de Top 10 van maart 2012 een payout ratio van slechts 28,7%.

GroeiDividend.nl is een methode die al meer dan 45 jaar lang bewijst succesvol te zijn. Onze beleggers Evert en Martijn laten u het verschil duidelijk zien.

Zijn alle aandelen uit de categorie ondergewaardeerd even koopwaardig?

Nee, dat is natuurlijk niet zo. Het hangt mede af van hoe op dat moment de wereldeconomie ervoor staat en de vooruitzichten per sector.

Daarom stellen wij voor u, elke maand opnieuw, onze favoriete Top 10 samen van ondergewaardeerde aandelen. Dit zijn aandelen, waarvan wij na grondig onderzoek, van mening zijn dat de kans op koerswinst het grootst is.

U maakt als belegger zelf de keuze welk aandeel u koopt. En u bent vrij elk aandeel te kopen waar u een goed gevoel bij heeft.

Wat had het u opgeleverd wanneer u in december aandelen CVS had gekocht? Meer dan bijvoorbeeld de brede S&P500 index?

Het aandeel CVS stond op dat moment op de nummer 1 in onze Top 10. In onderstaand overzicht zal het u snel duidelijk worden.

 

Resultaat koop CVS aandelen versus S&P index (SPY) 8 december 2011

600_wv1a.jpg 

Sinds 8 december 2011 heeft de brede S&P500 index een rendement behaald van 10,09%. CVS Caremark doet het duidelijk beter met een rendement van 19,03%.

Het verschil bedraagt maar liefst 88,6%!

De nummer 2 doet het iets rustiger aan en noteert 11,67% koerswinst.

En vergeet niet, dat u ook nog eens dividend krijgt uitgekeerd!

CVS Caremark staat nog steeds in de GroeiDividend.nl Top 10 van koopwaardige ondergewaardeerde aandelen, maar u zult begrijpen dat het al een paar plaatsen naar beneden is geduikeld.

Wilt u ook weten wie er nu op de eerste en tweede plaats staan?

 

300_abonneer.gif

 

Neem nu een abonnement voor slechts € 39,95 per kwartaal en u krijgt onmiddellijk toegang tot de website van GroeiDividend.nl.

U heeft dan een stuk gereedschap dat u elke maand opnieuw vertelt:

 • welke aandelen ondergewaardeerd en koopwaardig zijn (op dit moment 76 stuks).
    
 • de Top 10 ondergewaardeerde aandelen, zodat uw kans op koerswinst het grootst is. De Top 10 vindt u in de maandelijkse nieuwsbrief en onder de groene button ‘Kopen’.
     
 • het dividendrendement, de winst per aandeel, de koers/winst-verhouding, de boekwaarde en het percentage winst, uitgekeerd in dividend van maar liefst 254 aandelen! Elke maand opnieuw.
    
 • waarom een bedrijf in de Top 10 van ondergewaardeerde aandelen staat. Alle leuke en noodzakelijke wetenswaardigheden van dat bedrijf komen in de rubriek ‘in the spotlights’ in vogelvlucht voorbij.
    
 • welke aandelen overgewaardeerd zijn en u beter kunt verkopen (op dit moment 64 stuks).
     
 • BinckTip van de redactie: Binck is al diverse malen uitgeroepen tot beste internetbroker van Nederland en is de snelst groeiende beleggingsbank van Europa. Het staat bekend om zijn uitstekende helpdesk en scherpe tarieven. Alle aandelen uit de portfolio van GroeiDividend.nl zijn via Binck verhandelbaar. De website en klantenservice zijn bovendien 100% in het Nederlands. Klik hier om de tarieven van Binck met andere brokers te vergelijken en een gratis informatiemap aan te vragen. Dat is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.
    

Gelukkig hoeft u zelf niet alle grafieken na te pluizen. Dat doen wij achter de schermen graag voor u. Speciaal voor (niet) abonnees leg ik de methode aan de hand van een videofilmpje rustig uit.

Leest u liever, dan kunt u het speciale E-boek aanvragen. Sluit u een abonnement af, dan krijgt u automatisch de laatste versie van het boek toegezonden. Wij hebben er alles aan gedaan om het u zo makkelijk mogelijk te maken. Zelfs het lettertype op de website kunt u vergroten!

 

U krijgt 100% geld terug garantie 
     600_certificaat6.jpg

Natuurlijk geldt ook hier onze bekende prijsgarantie. Wanneer u een abonnement neemt op een tijdschrift of krant, zit u daar meestal voor een lange periode aan vast. GroeiDividend.nl biedt u een unieke service waarbij u uw abonnement altijd tussentijds mag opzeggen. Wij betalen u dan het niet gebruikte deel tot op de laatste cent terug!

 

 300_p40_600_p27_start-hier-button.gif

 

300_gerard3.jpgVeel succes met beleggen!
100_handtekening-gerard.png
Gerard Bastiaansen

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.