geld verdienen met kruiden en specerijen

28 maart 2012

Al eeuwen verdienen we geld aan specerijen en kruiden. In de 17e en 18e eeuw was de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC) een beroemde en machtige Nederlandse handelsonderneming met een jarenlang monopolie op de specerijenhandel tussen Europa en Azië. Maar anno 2012 is er nog steeds geld te verdienen met kruiden. Silvo is een merk dat we als sinds 1833 in Nederland kennen en vandaag vertel ik u wat meer over het moederbedrijf.

McCormick & Co. Inc. (NYSE: MKC)

 

500_silvo.jpg

 

Al eeuwen verdienen we leuk geld met het handelen in kruiden en specerijen.

De bekende Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC) was in het verleden een machtig bedrijf en wordt gezien als het eerste bedrijf dat aandelen uitgaf om de handelsexpedities te kunnen bekostigen.

300_wv1.jpgDankzij de krachtige kapitaalstroom van voormalige Antwerpse kooplieden in Amsterdam en Middelburg wordt de VOC ook vaak genoemd als de eerste multinationale onderneming.

In de 17e eeuw groeide de VOC tot een bedrijf met naar schatting 11.000 medewerkers en zo’n 20 vestigingen. Op het toppunt van haar macht had het in Azië 25.000 medewerkers in dienst.

Allemaal geschiedenis ondertussen, maar vandaag de dag kunnen beleggers nog steeds leuk geld verdienen door te beleggen in bedrijven die handelen in kruiden en specerijen.

Het moederbedrijf van Silvo is een moderne succesvolle VOC met ongeveer 9.000 medewerkers op de loonlijst.

Onderstaand een overzicht van de winst per aandeel van de afgelopen vijf jaar en wanneer je naar de cijfers kijkt, lijkt het bedrijf geen last te hebben gehad van de economische crisis.

 500_wv2.jpg

Gedurende de afgelopen jaren heeft McCormick & Co. Inc. bewezen een echt GroeiDividend.nl ofwel AMDB (Alsmaar Meer Dividend Betaler) aandeel te zijn.

De onderstaande grafiek maakt dat snel duidelijk. 

 

Dividend MKC 1995 – 2011

 500_wv3.jpg 

Jammer genoeg zijn er in Europa geen vergelijkbare bedrijven te vinden die dit voor elkaar weten te krijgen.

Onze klantenservice krijgt hier regelmatig vragen over, maar Europese bedrijven voldoen helaas niet aan onze strenge eisen.

  

Alleen de allerbeste S&P500 aandelen doen mee

300_gdkeurmerk1.jpg  
De GroeiDividend.nl strategie is gebaseerd op de allerbeste aandelen ter wereld.

De S&P500 bevat 500 verschillende aandelen van ’s wereld beste bedrijven.

Ongeveer de helft van alle S&P500 vallen door het toepassen van de strenge criteria af.

Zo blijven alleen de allerbeste aandelen over van bedrijven die jaar na jaar bewijzen dat ze hun zaakjes op orde hebben.

Het risico op koersverliezen wordt zo significant verkleind tot een absoluut minimum!

De koers van deze aandelen is beduidend minder volatiel dan de overige aandelen die niet voldoen aan de strenge selectiecriteria.

Dagelijks controleert het computersysteem automatisch of een aandeel nog steeds voldoet aan de strenge criteria. Zo niet, dan wordt het aandeel geparkeerd in de wachtruimte.

 

Ondergewaardeerd = kopen

Dat is makkelijk praten zult u zeggen. Hoe weet ik nu wanneer een aandeel ondergewaardeerd is?

Dat vertelt de GroeiDividend.nl grafiek u. Kijkt u zelf maar.

 600_wv4.jpg

Begin 2009 was het aandeel ondergewaardeerd. De koers (in het zwart) bevindt zich duidelijk onder de groene lijn. De groene lijn geeft de theoretisch berekende ondergewaardeerde koers weer.

De rode lijn geeft de theoretisch berekende overgewaardeerde koers weer.

Wie in januari 2009 aandelen MKC had gekocht had een rendement op zijn investering behaald van 71%. De onderstaande illustratie maakt u dat duidelijk.

 600_wv5.jpg

Gedurende de afgelopen 3 crisisjaren was het gemiddelde rendement per jaar ruim 18%. En dat zonder het uitgekeerde dividend à $3,19 per aandeel te herinvesteren.

Het aandeel MKC heeft inmiddels het kenmerk ‘stijgende trend’ gekregen. Het is nu wachten tot op het moment dat de koers van het aandeel naar de rode lijn kruipt in de GroeiDividend.nl grafiek. Dan verkopen we het aandeel en investeren het vrijgekomen kapitaal in één van de ondergewaardeerde aandelen uit de maandelijkse Top 10.

 

Gezonde bedrijven, die jaar na jaar in staat zijn de winst te verhogen

Persoonlijk heb ik een sterke voorkeur voor een payout ratio van maximaal 50%, zodat er voldoende geld overblijft voor (her)investeringen of voor iets anders.

Stel dat er een mager jaar tussen zit, of twee. Max. 50% uitkeren betekent dat het bedrijf zuinig is geweest door slechts een deel van de in het verleden behaalde winst uit te keren. Mijn vader spaarde in de vette jaren ook, zodat hij in de magere jaren toch nog een zakcentje had.

300_beleg6.jpgTop bedrijven doen dit ook en willen graag hun aandeelhouders tevreden stellen. Ook gedurende de magere jaren.  De aandeelhouders zijn namelijk de eigenaren van het bedrijf!

GroeiDividend.nl helpt beleggers het vermogen te vergroten. Niet met opties, turbo’s, speeders of hoe ze ook allemaal mogen heten. Misschien vinden sommige beleggers het saai of niet spannend genoeg. Maar het levert wel gestaag geld op!

De nummer 1 uit de Top 10 van maart 2012 heeft een payout ratio van slechts 28,7%.

GroeiDividend.nl is een methode die al meer dan 45 jaar heeft bewezen succesvol te zijn. Onze beleggers Evert en Martijn laten u het verschil duidelijk zien.

 

Zijn alle aandelen uit de categorie ondergewaardeerd even koopwaardig?

Nee, dat is natuurlijk niet zo. Het hangt mede af van hoe op dat moment de wereldeconomie ervoor staat en de vooruitzichten per sector.

Daarom stellen wij voor u, elke maand opnieuw, onze favoriete Top 10 samen van ondergewaardeerde aandelen. Dit zijn aandelen, waarvan wij na grondig onderzoek, van mening zijn dat de kans op koerswinst het grootst is.

U maakt als belegger zelf de keuze welk aandeel u koopt. En u bent vrij elk aandeel te kopen waar u een goed gevoel bij heeft.

Wilt u ook weten wie er nu op de eerste en tweede plaats staan?

 

300_abonneer.gif

 

Neem nu een abonnement voor slechts € 39,95 per kwartaal en u krijgt onmiddellijk toegang tot de website van GroeiDividend.nl.

U heeft dan een stuk gereedschap dat u elke maand opnieuw vertelt:

 • welke aandelen ondergewaardeerd en koopwaardig zijn (op dit moment 76 stuks).
    
 • de Top 10 ondergewaardeerde aandelen, zodat uw kans op koerswinst het grootst is. De Top 10 vindt u in de maandelijkse nieuwsbrief en onder de groene button ‘Kopen’.
     
 • het dividendrendement, de winst per aandeel, de koers/winst-verhouding, de boekwaarde en het percentage winst, uitgekeerd in dividend van maar liefst 254 aandelen! Elke maand opnieuw.
    
 • waarom een bedrijf in de Top 10 van ondergewaardeerde aandelen staat. Alle leuke en noodzakelijke wetenswaardigheden van dat bedrijf komen in de rubriek ‘in the spotlights’ in vogelvlucht voorbij.
    
 • welke aandelen overgewaardeerd zijn en u beter kunt verkopen (op dit moment 64 stuks).
     
 • BinckTip van de redactie: Binck is al diverse malen uitgeroepen tot beste internetbroker van Nederland en is de snelst groeiende beleggingsbank van Europa. Het staat bekend om zijn uitstekende helpdesk en scherpe tarieven. Alle aandelen uit de portfolio van GroeiDividend.nl zijn via Binck verhandelbaar. De website en klantenservice zijn bovendien 100% in het Nederlands. Klik hier om de tarieven van Binck met andere brokers te vergelijken en een gratis informatiemap aan te vragen. Dat is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.
    

Gelukkig hoeft u zelf niet alle grafieken na te pluizen. Dat doen wij achter de schermen graag voor u. Speciaal voor (niet) abonnees leg ik de methode aan de hand van een videofilmpje rustig uit.

Leest u liever, dan kunt u het speciale E-boek aanvragen. Sluit u een abonnement af, dan krijgt u automatisch de laatste versie van het boek toegezonden. Wij hebben er alles aan gedaan om het u zo makkelijk mogelijk te maken. Zelfs het lettertype op de website kunt u vergroten!

 

U krijgt 100% geld terug garantie 
     600_certificaat6.jpg

Natuurlijk geldt ook hier onze bekende prijsgarantie. Wanneer u een abonnement neemt op een tijdschrift of krant, zit u daar meestal voor een lange periode aan vast. GroeiDividend.nl biedt u een unieke service waarbij u uw abonnement altijd tussentijds mag opzeggen. Wij betalen u dan het niet gebruikte deel tot op de laatste cent terug!

 

 300_p40_600_p27_start-hier-button.gif

 

300_gerard3.jpgVeel succes met beleggen!
100_handtekening-gerard.png
Gerard Bastiaansen

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.