aandeel IBM ondergewaardeerd

11 april 2012

Warren Buffet bezit maar liefst 63.905.931 aandelen IBM. Deze aandelen leveren hem dit jaar een slordige 192 miljoen dollar dividend op. Tenzij IBM het dividend verhoogt en nagenoeg elke analist verwacht dit. Het aandeel is nog steeds ondergewaardeerd en vandaag leg ik u uit waarom ik dat vind.  
150_wv1.jpg

IBM (NYSE: IBM)

 

400_kop_kopen.jpg

  

IBM

 

Bovenstaand ziet u de GroeiDividend.nl grafiek van het aandeel IBM. In het voorjaar van 2007 verhoogde IBM het dividend met maar liefst 50 procent!

In een klap veranderde de categorie van het aandeel van ‘overgewaardeerd’ (de rode lijn) naar ‘ondergewaardeerd’ (de groene lijn).

Wat u dat had kunnen opleveren laat ik u verderop zien!

200_lezersbrief5.jpgBeleggen in eersteklas kwaliteitsaandelen levert nog steeds fraaie rendementen op. Laat u daarom niet van de wijs brengen door sommige analisten die zweren bij goud en zilver of alleen handelen op woensdag.

Beleggen in een bedrijf betekent eigenlijk dat je voor een klein gedeelte eigenaar bent van dat bedrijf.

Zo kun je beleggen in een bedrijf waarvan je verwacht dat het binnen afzienbare tijd fantastisch gaat presteren. Honderden procenten koerswinst kun je zo behalen.

Jammer genoeg zitten daar ook bedrijven bij die het omgekeerde laten zien.

Wanneer je op deze manier belegt, moet je blij zijn dat je nog een positief gemiddeld rendement kunt halen. Leg het maar eens uit aan je partner dat je met aandeel X 155% winst hebt behaald en met aandeel Y 150% verlies.

Kan het ook anders?

Jawel, het kan ook anders. Er zijn voldoende bedrijven die jaar na jaar winstgroei laten zien. Veel van deze bedrijven kennen een historie van meer dan honderd jaar. Bewezen producten en gedegen management staan aan de basis van hun succes.

En deze bedrijven verhogen daarom elk jaar weer het uitgekeerde dividend. Wij noemen ze de AMDB’s onder de aandelen.

 

Alsmaar Meer Dividend Betalers

300_wv3.jpgWal-Mart is één van de vele bekende AMDB’s.

IBM is er ook zo eentje. Miljoenen zet dit bedrijf jaarlijks om en er zijn weinig plaatsen op de wereld waar men het merk IBM niet kent.

Het bedrijf laat jaar na jaar een fraaie winst zien en het dividend wordt elk jaar verhoogd.

Denkt u dat dit bedrijf ooit stopt met het produceren van computers, printers en allerlei andere aanverwante artikelen?

Het heeft maar liefst 170 fabrieken verspreid over de hele wereld en 65% van de omzet wordt buiten Amerika behaald.

 

Last van crisis?

Winst per aandeel IBM 2007 - 2011

600_wv4.jpg 

 

Uitgekeerd dividend per aandeel IBM 2007 – 2011

 600_wv5.jpg

 

  

Alleen de allerbeste S&P500 aandelen doen mee

300_gdkeurmerk1.jpg  
De GroeiDividend.nl strategie is gebaseerd op de allerbeste aandelen ter wereld.

De S&P500 bevat 500 verschillende aandelen van ’s wereld beste bedrijven.

Ongeveer de helft van alle S&P500 vallen door het toepassen van de strenge criteria af.

Zo blijven alleen de allerbeste aandelen over van bedrijven die jaar na jaar bewijzen dat ze hun zaakjes op orde hebben.

Het risico op koersverliezen wordt zo significant verkleind tot een absoluut minimum!

De koers van deze aandelen is beduidend minder volatiel dan de overige aandelen die niet voldoen aan de strenge selectiecriteria.

Dagelijks controleert het computersysteem automatisch of een aandeel nog steeds voldoet aan de strenge criteria. Zo niet, dan wordt het aandeel geparkeerd in de wachtruimte.

 

Ondergewaardeerde aandelen kopen en over-gewaardeerde aandelen verkopen

Werkt het echt zo simpel? Voor u wel!

En het lijkt misschien simpel, maar er komt nogal wat bij kijken om te bepalen wanneer een aandeel onder- of overgewaardeerd is.
   

Het werk is al gedaan voor u:
Meer dan zes maanden heeft ons team van analisten samen met enkele software specialisten aan deze unieke methode gewerkt. Niemand beschikt over zo’n uniek stukje gereedschap. Dagelijks volgen wij meer dan 250 streng geselecteerde Blue-Chip aandelen en slaan daarvan o.a. de koers en het dividend op. Ons team en de speciale software doen het werk voor u.

 

Wat kan ik verwachten van GroeiDividend.nl?

U krijgt de beschikking over een stukje software dat speciaal voor dit doel is geprogrammeerd. 

Om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij alle uitkomsten van data overzichtelijk in een tabel per categorie en per aandeel bij elkaar geplaatst. 

Deze vier tabellen kunt u terug vinden in onze maandelijkse nieuwsbrief. 

Heeft u geen zin of tijd de gehele nieuwsbrief te lezen, dan kunt u zich ook concentreren op de Top 10 van ondergewaardeerde aandelen. 

Per aandeel geven wij u ook een aankooplimiet en vindt u ook het gemiddelde van de mening van meer dan 5 internationale analisten. 

Kosten noch moeite zijn gespaard om het beste bedrijf, waarvan de aandelen onder-gewaardeerd zijn, naar boven te halen. 

Mocht het abonnement u misschien toch tegenvallen, dan kunt u altijd tussentijds opzeggen en het niet verbruikte deel van uw abonnement terugvragen.

Die service verlenen wij onze abonnees graag!

 

300_abonneer.gif

 

Zo veilig was beleggen nog nooit!

Nou ja, beleggen. Persoonlijk noem ik het liever investeren, maar het kopen van aandelen noemt men nu eenmaal beleggen. 

Omdat wij alleen gebruik maken van S&P500 aandelen die voldoen aan ons strenge keurmerk durf ik te beweren dat dit misschien wel de veiligste methode van beleggen is. 

Kijkt u maar hoe glansrijk IBM de crisisjaren 2008 en 2009 heeft doorstaan.

En dat gaat zij nu ook weer doen!

Waarom?

Omdat ervaren topmanagers aan het roer van deze bedrijven staan! Zij weten wat ze moeten doen wanneer er economische tegenwind is.

Zo worden de belangen van aandeelhouders optimaal beschermd.

Ook die van u!

Resultaat IBM april 2007 – april 2012

600_wv6.jpg

 

+124,62%

Laat u niet gek maken en verleiden tot het kopen van opties, turbo’s, speeders of wat dan ook. Beleggen in eersteklas bedrijven loont! Lekker onderuit gezakt en meer dan u zou verwachten.

Gekscherend noemen we het ook weleens de Melisana onder de beleggingsmethoden.

Wilt u ook weten of IBM in de Top10 staat van april?

 

Start vandaag nog voor slechts € 39,95

Zo makkelijk gaat dat:

 • U neemt een abonnement op de nieuwsbrief van GroeiDividend.nl en dat kost u slechts € 39,95 per kwartaal. Als u zich nu abonneert, kunt u vandaag al aan de slag.
    
 • Elke maand publiceer ik op de website de GroeiDividend.nl nieuwsbrief met daarin de indeling per categorie van alle S&P500 aandelen die voldoen aan ons keurmerk. Zo ziet u snel in welke categorie uw aandelen zich bevinden.
    
 • De maandelijkse Top 10 van ondergewaardeerde aandelen kunt u eenvoudig en snel bekijken. U hoeft daarvoor niet de gehele nieuwsbrief door te worstelen. Deze is natuurlijk alleen voor u toegankelijk.
    
 • U hoeft in België of Nederland alleen maar een rekening te openen bij een lokale broker en de rest gaat vanzelf.
    
 • BinckTip van de redactie: Binck is al diverse malen uitgeroepen tot beste internetbroker van Nederland en is de snelst groeiende beleggingsbank van Europa. Het staat bekend om zijn uitstekende helpdesk en scherpe tarieven. Alle aandelen uit de portfolio van GroeiDividend.nl zijn via Binck verhandelbaar. De website en klantenservice zijn bovendien 100% in het Nederlands. Klik hier om de tarieven van Binck met andere brokers te vergelijken en een gratis informatiemap aan te vragen. Dat is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.
    
 • U gaat zelf beleggen. U blijft te alle tijde baas over uw eigen geld! Wij geven u een duidelijk en helder advies. Zo bespaart u enorm veel tijd en groeit uw vermogen optimaal!

 

U krijgt 100% geld terug garantie 
     600_certificaat6.jpg

Natuurlijk geldt ook hier onze bekende prijsgarantie. Wanneer u een abonnement neemt op een tijdschrift of krant, zit u daar meestal voor een lange periode aan vast. GroeiDividend.nl biedt u een unieke service waarbij u uw abonnement altijd tussentijds mag opzeggen. Wij betalen u dan het niet gebruikte deel tot op de laatste cent terug!

 

 300_p40_600_p27_start-hier-button.gif

 

300_gerard3.jpgVeel succes met beleggen!
100_handtekening-gerard.png
Gerard Bastiaansen

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.