NIEUWS * Allianz: verleg aandacht naar dividendrendement *

18 april 2012


Woensdag 11 april jl. las ik onderstaand artikel op de website van RTL-Z. Belangrijk nieuws dat u niet mag missen! Ik heb de kop gekopieerd en de volledige tekst daaronder weergegeven.
  

Allianz

 
“Door de sterke financiële repressie blijft de rente laag en blijven de rendementen op staatsleningen ook kunstmatig laag. Beleggers zouden daarom hun aandacht moeten verleggen naar dividendrendement en duurzame dividendgroei.”
  

   

Dat stelt de Duitse vermogensbeheerder Allianz.

“De bewijzen dat zich allerlei vormen van financiële repressie voltrekken nemen toe, en niet alleen in Europa. Alle maatregelen die eraan bijdragen dat de rente laag blijft en dus ook dat het rendement op staatsobligaties kunstmatig laag blijft, zijn vormen van financiële repressie,” aldus Stefan Hofrichter, Chief Economist van Allianz.

Repressie

Tot de tekenen van financiële repressie rekent Allianz een inflatie van boven de 2% en negatieve rendementen in de Verenigde Staten en Europa. Ook het aankopen van staats-obligaties door alle grote centrale banken en het kwalificeren van staatsobligaties als een ‘laag risico’- categorie is een teken van repressie, blijkt uit het rapport.

Voor obligatiebeleggers zijn de gevolgen duidelijk: het neerwaarts risico voor nominale rendementen is gering, terwijl de reële rendementen uiterst laag en mogelijk zelfs negatief zijn.

Dividend

Voor aandelenbeleggers zijn de consequenties op dit moment moeilijker te overzien, stelt Hofrichter. “Als andere factoren ongewijzigd blijven, dan kunnen de door regeringen kunstmatig laag gehouden rentestanden en rendementen leiden tot een verkeerde aanwending van kapitaal en een lagere groei. In Europa zijn de koers/winstverhoudingen naar historische maatstaven laag - en veel lager dan in de VS - maar ook weer niet op een niveau dat een stijging onver-mijdelijk is. Wij denken daarom dat beleggers zich minder moeten richten op de groei van de koers/winstverhouding en meer op dividendrendement en duurzame dividendgroei.”

 

GroeiDividend.nl is gespecialiseerd in het ontdekken van onder-gewaardeerde aandelen van Top bedrijven die stuk voor stuk zorgen voor duurzame dividendgroei.

 

Wij noemen dat ook wel AMDB aandelen. Wat dat zijn?

Alsmaar Meer Dividend Betalers

Er zijn voldoende bedrijven die jaar na jaar winstgroei laten zien. Veel van deze bedrijven kennen een historie van meer dan honderd jaar. Bewezen producten en gedegen management staan aan de basis van hun succes.

100_logo_s.jpgEn deze bedrijven verhogen daarom elk jaar weer het uitgekeerde dividend. Wij noemen ze de AMDB’s onder de aandelen.

Colgate-Palmolive Co. is één van de vele bekende AMDB’s.

Miljoenen zet dit bedrijf jaarlijks om en er zijn weinig plaatsen op de wereld waar men het merk Colgate-Palmolive niet kent. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 38.000 mensen in dienst en werd in 1806 opgericht.

Ook Colgate-Palmolive laat jaar na jaar een fraaie winst zien en het dividend wordt elk jaar verhoogd.

Denkt u dat dit bedrijf ooit stopt met het produceren van tandpasta, schoonmaakmiddelen en allerlei andere aanverwante artikelen?

 

Last van crisis?

Winst per aandeel CL 2007 - 2011

500_wv4.jpg 

 

Uitgekeerd dividend per aandeel CL 2007 – 2011

500_wv5.jpg 

 
Wat is het totale rendement (koerswinst + dividenduitkeringen) van het aandeel Colgate-Palmolive ten opzichte van de brede S&P500 index en zijn direct concurrenten (waaronder Peer Group) gedurende dezelfde periode?

 

 400_wv6.jpg

+59,6%

 

Alleen de allerbeste S&P500 aandelen doen mee

300_gdkeurmerk1.jpg  
De GroeiDividend.nl strategie is gebaseerd op de allerbeste aandelen ter wereld.

De S&P500 bevat 500 verschillende aandelen van ’s wereld beste bedrijven.

Ongeveer de helft van alle S&P500 vallen door het toepassen van de strenge criteria af.

Zo blijven alleen de allerbeste aandelen over van bedrijven die jaar na jaar bewijzen dat ze hun zaakjes op orde hebben.

Het risico op koersverliezen wordt zo significant verkleind tot een absoluut minimum!

De koers van deze aandelen is beduidend minder volatiel dan de overige aandelen die niet voldoen aan de strenge selectiecriteria.

Dagelijks controleert het computersysteem automatisch of een aandeel nog steeds voldoet aan de strenge criteria. Zo niet, dan wordt het aandeel geparkeerd in de wachtruimte.

Maar de methode van GroeiDividend.nl gaat een stap verder. Wij bepalen niet alleen wanneer een aandeel ondergewaardeerd is, maar ook wanneer het overgewaardeerd is!

Zo profiteert u èn van duurzame dividendgroei èn van koerswinst!

 

Ondergewaardeerde aandelen kopen en over-gewaardeerde aandelen verkopen

Werkt het echt zo simpel? Voor u wel!

En het lijkt misschien simpel, maar er komt nogal wat bij kijken om te bepalen wanneer een aandeel onder- of overgewaardeerd is.
   

Het werk is al gedaan voor u:
Meer dan zes maanden heeft ons team van analisten samen met enkele software specialisten aan deze unieke methode gewerkt. Niemand beschikt over zo’n uniek stukje gereedschap. Dagelijks volgen wij meer dan 250 streng geselecteerde Blue-Chip aandelen en slaan daarvan o.a. de koers en het dividend op. Ons team en de speciale software doen het werk voor u.

 

Wat kan ik verwachten van GroeiDividend.nl?

U krijgt de beschikking over een stukje software dat speciaal voor dit doel is geprogrammeerd. 

Om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij alle uitkomsten van data overzichtelijk in een tabel per categorie en per aandeel bij elkaar geplaatst. 

Deze vier tabellen kunt u terug vinden in onze maandelijkse nieuwsbrief. 

Heeft u geen zin of tijd de gehele nieuwsbrief te lezen, dan kunt u zich ook concentreren op de Top 10 van ondergewaardeerde aandelen. 

Per aandeel geven wij u ook een aankooplimiet en kunt u zelf de GroeiDividend.nl grafiek bekijken. 

Daarnaast krijgt u voor elk aandeel uit de Top 10 onderstaande financiële gegevens.

  

Belangrijkste financiële gegevens Colgate-Palmolive

Colgate-Palmolive

 
Kosten noch moeite zijn gespaard om het beste bedrijf, waarvan de aandelen onder-gewaardeerd zijn, naar boven te halen. 

Mocht het abonnement u misschien toch tegenvallen, dan kunt u altijd tussentijds opzeggen en het niet verbruikte deel van uw abonnement terugvragen.

Die service verlenen wij onze abonnees graag!

 

300_abonneer.gif

 

Zo veilig was beleggen nog nooit!

Nou ja, beleggen. Persoonlijk noem ik het liever investeren, maar het kopen van aandelen noemt men nu eenmaal beleggen. 

Omdat wij alleen gebruik maken van S&P500 aandelen die voldoen aan ons strenge keurmerk durf ik te beweren dat dit misschien wel de veiligste methode van beleggen is. 

Kijkt u maar hoe glansrijk Colgate-Palmolive de crisisjaren 2008 en 2009 heeft doorstaan.

En dat gaat zij nu ook weer doen!

Waarom?

Omdat ervaren topmanagers aan het roer van deze bedrijven staan! Zij weten wat ze moeten doen wanneer er economische tegenwind is.

Zo worden de belangen van aandeelhouders optimaal beschermd.

Ook die van u!

Laat u niet gek maken en verleiden tot het kopen van opties, turbo’s, speeders of wat dan ook. Beleggen in eersteklas bedrijven loont! Lekker onderuit gezakt en meer dan u zou verwachten.

Gekscherend noemen we het ook weleens de Melisana onder de beleggingsmethoden.

  

GroeiDividend.nl grafiek Colgate-Palmolive april 2012  

Colgate-Palmolive 

De koers van het aandeel CL bevindt zich iets boven de groene lijn, maar valt nog steeds in de categorie ‘ondergewaardeerd’. De groene lijn geeft de berekende minimale theoretische koers weer.

Wilt u ook weten of CL in de Top 10 staat van april? En zo ja, op welke plaats?

 

Start vandaag nog voor slechts € 39,95

Zo makkelijk gaat dat:

 • U neemt een abonnement op de nieuwsbrief van GroeiDividend.nl en dat kost u slechts € 39,95 per kwartaal. Als u zich nu abonneert, kunt u vandaag al aan de slag.
    
 • Elke maand publiceer ik op de website de GroeiDividend.nl nieuwsbrief met daarin de indeling per categorie van alle S&P500 aandelen die voldoen aan ons keurmerk. Zo ziet u snel in welke categorie uw aandelen zich bevinden.
    
 • De maandelijkse Top 10 van ondergewaardeerde aandelen kunt u eenvoudig en snel bekijken. U hoeft daarvoor niet de gehele nieuwsbrief door te worstelen. Deze is natuurlijk alleen voor u toegankelijk.
    
 • U hoeft in België of Nederland alleen maar een rekening te openen bij een lokale broker en de rest gaat vanzelf.
    
 • BinckTip van de redactie: Binck is al diverse malen uitgeroepen tot beste internetbroker van Nederland en is de snelst groeiende beleggingsbank van Europa. Het staat bekend om zijn uitstekende helpdesk en scherpe tarieven. Alle aandelen uit de portfolio van GroeiDividend.nl zijn via Binck verhandelbaar. De website en klantenservice zijn bovendien 100% in het Nederlands. Klik hier om de tarieven van Binck met andere brokers te vergelijken en een gratis informatiemap aan te vragen. Dat is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.
    
 • U gaat zelf beleggen. U blijft te alle tijde baas over uw eigen geld! Wij geven u een duidelijk en helder advies. Zo bespaart u enorm veel tijd en groeit uw vermogen optimaal!

 

U krijgt 100% geld terug garantie 
     600_certificaat6.jpg

Natuurlijk geldt ook hier onze bekende prijsgarantie. Wanneer u een abonnement neemt op een tijdschrift of krant, zit u daar meestal voor een lange periode aan vast. GroeiDividend.nl biedt u een unieke service waarbij u uw abonnement altijd tussentijds mag opzeggen. Wij betalen u dan het niet gebruikte deel tot op de laatste cent terug!

 

 300_p40_600_p27_start-hier-button.gif

 

300_gerard3.jpgVeel succes met beleggen!
100_handtekening-gerard.png
Gerard Bastiaansen

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.