Hoe werkt de persoonlijke portfolio?

Met de persoonlijke portfolio kunt u in één oogopslag zien hoe uw GroeiDividend aandelen ervoor staan. Hoe gaat het maken van uw eigen persoonlijke portfolio in zijn werk?

U klikt op de gele button "toevoegen". In uw scherm verschijnt een pop-up met een lijst met alle aandelen uit de portfolio. Klik op het aandeel dat u wilt toevoegen. Vul hierna de datum in waarop u het aandeel in uw bezit heeft gekregen, vul het aantal in en de koers waartegen u het aandeel heeft gekocht.

Soms kan de aankoopkoers verschillen van de opnamekoers. Vaak geeft uw broker bij aankoop de koers weer, inclusief transactiekosten (per aandeel). Om een zuiverder beeld te krijgen van uw rendement is het raadzaam de koers van het aandeel op te nemen inclusief deze verrekende transactiekosten. Indien uw broker dit niet automatisch voor u doet, kunt u ook gewoon uw aanschafkoers invullen.

Nadat u deze gegevens heeft ingevuld, klikt u op opslaan. Het systeem rekent nu automatisch uw huidige rendement(en) uit aan de hand van de slotkoers van de vorige dag.

De kolom Rendement incl. div. $ geeft uw totale rendement, inclusief het ontvangen dividend sinds de aankoopdatum, in dollars weer. In de kolom ernaast,  Rendement incl. div. % staan dezelfde gegevens in %.

Bij Huidig dividendrendement wordt het dividendpercentage weergegeven van het actuele dividend tegen de slotkoers van de vorige dag. In de kolom Rendement op Kostprijs (ROK) ziet u uw persoonlijke dividendrendement, waarbij het actuele dividend tegen uw opnamekoers wordt afgezet. Aandelen uit onze portfolio verhogen regelmatig hun dividend. U zult zien dat in veel gevallen uw ROK hoger is dan het huidige dividendrendement. Uw ROK zal in de loop der tijd alleen maar gaan oplopen!

Bij categorie ziet u in welke fase uw aandeel zich momenteel bevindt. Zo kunt u eenvoudig zien wanneer een aandeel uit uw portfolio overgewaardeerd is en bepalen of u het aandeel wilt verkopen of niet.

Wanneer een aandeel is verkocht, kunt u dit ook verwerken in uw portfolio door het aandeel te selecteren en het vinkje "verkocht" in de pop-up aan te klikken. Vul hierna de verkoop datum en verkoopprijs in. Vervolgens klikt u op opslaan en wordt het aandeel in de lijst "verkocht" opgenomen.

Het is ook mogelijk een wensenlijst aan te leggen binnen de persoonlijke portfolio. Hier kunt u aandelen op zetten die u graag aan uw portfolio zou willen toevoegen maar die momenteel niet ondergewaardeerd zijn. Dit gaat eigenlijk op dezelfde manier als hierboven, echter bij aantal vult u in plaats van een getal, de letter "W" in.
 

Succes!
Klantenservice GroeiDividend

 

Let op: indien een aandeel een stock-split doorvoert, dient u zelf de opname koers en het aantal aandelen aan te passen. Een stock-split wordt niet automatisch verwerkt in uw persoonlijke portfolio.

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

23-09-2021
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 27.613,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 220.688,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend