Nieuwsbrief GroeiDividend

Flashbericht

- De Beursdaling - 

  

Beste belegger,

 
Ik mail u even om u een hart onder de riem te steken tijdens deze turbulente beursmaand. Was in oktober en november de schade nog te overzien, laten de dalingen in december meer dan hun sporen na.

Sinds de beurspiek van 20 september jl. staat de S&P500 14,7% lager. Met nog 5 handelsdagen te gaan, heeft het er alle schijn van dat de index dit jaar in de min zal eindigen.

Wanneer koersen van aandelen zo hard dalen, is het belangrijk een aantal dingen niet te vergeten.

 1. Correcties zijn heel normaal
   
 2. De markt is niet te timen en recessie zijn niet te voorspellen.
   
 3. De grootste fout die beleggers maken (en het meeste geld kost), is verkopen wanneer beurskoersen dalen. Een koersdaling betekent vanwege de prijs juist een beter instapmoment (en daardoor een slechter verkoopmoment).
   
 4. Vermogen voor de lange termijn wordt opgebouwd door belegd te blijven ten tijde van volatiliteit en koersdalingen. Zo bent u ook weer (op tijd) in de markt wanneer de koersen weer gaan stijgen (zie 2).
   
 5. Uw totaalrendement neemt alleen maar toe naarmate prijzen dalen. Geld dat u belegt wanneer de markt daalt, heeft een nòg aantrekkelijker dividend(rendement). Zo zit u met GroeiDividend aandelen nog sneller op een betrouwbaar Hoog Dividend niveau.
   
 6. Houd de lange termijn voor ogen. In feite maakt u bij het aanhouden van uw posities enkel verlies op papier (en iedereen maakt momenteel verlies).
   
 7. Leg absurd lage kooporders in van aandelen die u nog heel graag wilt hebben. Zo wil ik Altria (NYSE: MO) best aankopen tegen de ondergewaardeerde koers van $47,44. U zult zien dat u bijna gaat hopen dat de beurzen nog verder dalen (-:

Ik wens u heel veel sterkte toe tijdens beurstijden als deze. Hou vol en wanhoop niet. Probeer wanneer u de middelen heeft bij te kopen. Houd echter altijd wat cash achter de hand, want niemand weet hoe lang het nog gaat duren…


Eveline Vrisekoop
Ik wens u hele fijne feestdagen en succes met beleggen,

Eveline
Eveline Vrisekoop