Nieuwsbrief GroeiDividend (prospects)

Profiteer van de huidige kortingen in de markt

Beurs omlaag, dividendrendement omhoog!

Serie GroeiDividend tips - Deel 2
  

 
Veel aandelenkoersen zijn eind december puur op sentiment gedaald en niet op daadwerkelijke economische teruggang of daadwerkelijk dalende bedrijfsresultaten. 

Gisteren zijn we daarom een serie gestart waarin ik u dagelijks een GroeiDividend tip voorstel die vanwege de huidige beurscorrectie, nu extra aantrekkelijk geprijsd is.

Straks start het cijferseizoen weer en dan zullen veel beleggers zich realiseren dat ze hun aandelen ten onrechte in de uitverkoop hebben gedaan. Het negatieve sentiment kan dan zomaar weer omdraaien waardoor koersen snel oplopen. 

Voordat de kortingen op vele aandelen alweer voorbij zijn, vandaag deel 2 in de serie van 5 aantrekkelijk GroeiDividend tips.

 

GroeiDividend tip 2 – facilitaire systemen

Mijn tweede tip produceert boilers, water- en luchtzuiveringsinstallaties voor zowel bedrijven als particulieren in meer dan 60 landen over de hele wereld en viert dit jaar haar 145e verjaardag. De producten worden gedistribueerd via onafhankelijke groothandels voor loodgieters, maar ook via retail-kanalen zoals bouwmarkten. Hoewel het overgrote deel van de verkopen nog steeds plaatsvindt in de VS (via een netwerk van 1.300 licentiehouders), zorgt de snelle groei van de internationale verkoop (vooral in China) dat de onderneming geografisch snel diversifieert.

Het maakt deze tip tot een ideale belegging om eveneens te profiteren van de opkomende markten. 

Op Wall Street is het aandeel momenteel weinig in trek. Dat heeft voor een deel te maken met de opgelegde handelstarieven op staal door President Trump (+25%). Het kost de onderneming momenteel dan ook 1% van de bruto winstmarge (zelfs nadat het de groothandelsprijzen met 10% heeft verhoogd). Ander punt is de groeivertraging van zowel de Amerikaanse als de Chinese economie, die volgens beleggers de huizenmarkt van beide landen negatief beïnvloedt. Tel daarbij de handelsoorlog op en het consumentenvertrouwen krijgt een volgende tik.

In 2017 werd 34% van de omzet in China behaald. En hoewel de CEO nog een organische groei van 3% in dit land verwacht, is dat niets vergeleken bij het historische groeicijfer van gemiddeld 21%. Voor heel 2018 denkt de onderneming echter nog op een algehele omzetgroei van 7,5% uit te komen, voor 2019 wordt gerekend op 5,5%-7,5%. Het management is ervan overtuigd dat de huidige “zorgen” alleen op korte termijn invloed hebben en geen bedreiging zijn voor de lange termijn groeiverwachtingen van 12-13%.

Want naast China is ook India in opkomst en ook hier is de firma actief. En hoewel het omzetdeel in dit land nog niet indrukwekkend is, heeft het wel al de juiste stekken gestoken om het op de lange termijn zeker te laten worden. Zo heeft de onderneming in alle grote steden al een distributienetwerk opgezet en in 93% en 79% van de medium en kleinere steden. De verwachting is dat het aantal middenklas huishoudens in India zal groeien van 89 miljoen in 2025 naar 322 miljoen in 2030 (en tegen 2030 zullen grote steden een grotere economie hebben dan veel landen nu). Er ligt voor de onderneming dus nog enorm veel potentie in deze markt.

Verder heeft de onderneming dit jaar voor $300 miljoen van buitenlandse rekeningen terug naar de VS gerepatrieerd, wat zich vertaald heeft in zeer aantrekkelijke dividendverhogingen. Daarbij is het aandelen-inkoop programma (vanwege de huidige lage koers) met $85 miljoen opgevoerd (slim) en wordt er in totaal voor $200 miljard aan aandelen ingekocht. Dat lijkt niet zoveel, maar het heeft wel geleid tot een daling van de uitstaande aandelen met 2,7%. Allemaal maatregelen in het voordeel van de aandeelhouder. 

Daarbij geeft de onderneming middels de dividendverhogingen duidelijk aan steeds meer waarde te hechten aan het belang van aandeelhouders en zal het haar reputatie van Dividend Aristocraat willen blijven waarmaken. Zo werd in oktober voor een tweede keer binnen het jaar het dividend verhoogd. Dit keer met 22,22%.

Naast de dividendgroei weet de onderneming de afgelopen 10 jaar voor beleggers een totaal rendement van 820% te behalen door $10.000 uit te laten groeien naar $92.020! Met het sterke bedrijfsmodel, de groeimogelijkheden en een hele lage pay-out ratio, heeft dit aandeel daarom alles in zich op termijn wederom prachtige rendementen te brengen.
 

Rendement Facilitaire systemen 2009 – 2018

GroeiDividend 

U kunt nu nog voordeling instappen, want het aandeel noteert nog 32,2% onder het 52-weeks high!

Sinds 2 januari staat de koers echter alweer 8% hoger, het herstel gaat snel …

Wilt u ook gaan beleggen volgens de GroeiDividend-methode? Dat kan! In de week van de GroeiDividend tips hebben wij een heel aantrekkelijk instap-abonnement. In plaats van €49,90 betaalt u de eerste drie maanden slechts €9,99.

Begin het jaar goed en start hier.

Eveline Vrisekoop

 
Succes met beleggen,
Eveline
Eveline Vrisekoop

 

PS: Mijn eerste tip van gisteren nog eens nalezen? Klik hier