Nieuwsbrief GroeiDividend (prospects)

Profiteer van de huidige kortingen in de markt

Leider op gebied van Blockchain keert 5,2%
alsmaar meer dividend uit

Serie GroeiDividend tips – deel 3

 

 
Deze week is GroeiDividend een serie gestart met aandelentips die door de koersdalingen van afgelopen maand extra aantrekkelijk geprijsd zijn.

Straks start het cijferseizoen weer en dan zullen veel beleggers zich realiseren dat ze hun aandelen ten onrechte in de uitverkoop hebben gedaan. Het negatieve sentiment kan dan zomaar weer omdraaien waardoor koersen snel oplopen. 

Voordat de kortingen op vele aandelen alweer voorbij zijn, vandaag deel 3 in de serie van 5 extra aantrekkelijk GroeiDividend tips.

 

GroeiDividend tip 3 – IT bedrijf

Op deze derde dag presenteer ik u de marktleider in Blockchain, wat vanwege de recente koersdalingen een zeer betrouwbaar dividend van 5,2% kent.

Blockchain heeft de toekomst, het is snel, veilig en bijna onmogelijk te hacken.

De Blockchain-technologie staat op uitbreken. Twee derde van ’s-werelds grootste ondernemingen denken de technologie dit jaar te gaan gebruiken. En 91% van de financiële instellingen is ervan overtuigd dat Blockchain dé technologie van de toekomst wordt van de sector.

Mijn aandelentip van vandaag werkt nu al samen met Wal-Mart, Unilever, Nestlé en diverse andere grote bedrijven.

Verder is het bedrijf uitgekozen om een op Blockchain gebaseerd handelsplatform te bouwen voor zeven van ’s-werelds grootste banken …

Maar … de onderneming doet niet alleen in Blockchain. Het is ook aktief op andere gebieden en heeft de afgelopen jaren voor meer dan $30 miljard geïnvesteerd in groeigebieden als cloudtechnologie, beveiliging, analytics en mobiele technologie.

We spreken hier dan ook niet van een start-up of nieuw fintech-bedrijf. De onderneming bestaat al meer dan honderd jaar en is al jaren een hele degelijke dividendbetaler. De afgelopen 5 jaar verhoogde de onderneming het dividend met gemiddeld 12,5%.

 

Koersverloop

De afgelopen anderhalf jaar bewoog de koers van het aandeel zich vooral zijwaarts. In oktober kwam de klad er in om eind december met de rest van de markt nog eens flink mee te dalen.
 

GroeiDividend 

 
De koersdaling in oktober was het gevolg van teleurstellende omzetcijfers en de aankondiging van een grote overname, waarmee volgens critici het management de omzetgroei koopt.

Het overgenomen bedrijf behaalt echter een brutomarge van 85% en doet zaken met 90% van de S&P500 bedrijven. Met deze indrukwekkende statistieken verwacht deze onderneming een jaar na de deal de omzet flink te verhogen en de brutomarge en cashflow per aandeel te verbeteren.

Ondanks dat de overname met een prijskaart kwam, behoudt de IT-onderneming haar S&P A+ status en heeft het met een pay-out ratio van 45% een rock solid dividend.

Een veilig alsmaar meer dividend wat na de extra koersdaling van december is opgelopen tot 5,2%.

Wilt u ook gaan beleggen volgens de GroeiDividend-methode? Dat kan! In de week van de GroeiDividend tips hebben wij een heel aantrekkelijk instap-abonnement. In plaats van €49,90 betaalt u de eerste drie maanden slechts €9,99.

Maar wacht niet te lang, want ondanks dat mijn tip nog 29,6% onder haar 52-weeks high noteert, is de koers YTD alweer met 6,5% gestegen.

Begin het jaar goed en start hier.

Eveline Vrisekoop

 
Succes met beleggen,
Eveline
Eveline Vrisekoop

 

PS:

Mijn eerste tip van maandag nog eens nalezen? Klik hier

Mijn tweede tip van dinsdag nog eens nalezen? Klik hier