Nieuwsbrief GroeiDividend

 

Flashbericht:

Verkoop Wal-Mart (NYSE: WMT)

  

Beste belegger,

 
De koers van het aandeel Wal-Mart heeft gisteren een nieuw all-time high aangetikt. Viel de koers begin vorig jaar nog als een baksteen naar beneden (zie nieuwsbrief maart 2018, rubriek “Hoe is het met?”), is de koers inmiddels volledig hersteld en opnieuw boven de overgewaardeerde waarde uit gestegen.

Zelfs tijdens de verder escalerende handelsspanningen tussen de VS en China stijgt de koers maar door en dat terwijl de Retail Reus toch vaak wordt genoemd in het rijtje van bedrijven die flink zullen worden geraakt door nieuw opgelegde importtarieven op Chinese goederen door de VS. Zelfs de afgelopen 2 dagen steeg de koers verder, ondanks Trump’s dreiging met nieuwe tarieven indien Xi hem niet opnieuw wil ontmoeten op de a.s. G20 top in Japan. Het aandeel heeft duidelijk momentum.

En hoewel WMT bij sommige analisten nog op een “Strong Buy” staat, gaan wij over tot verkoop. Het dividendrendement is momenteel historisch laag en daarmee is de kans op een koersdaling statistisch hoog.

Het aandeel heeft met tussenpozen van december 2011 tot en met oktober 2016 in mijn lijst met Favorieten gestaan. Beleggers van het eerste uur noteren een plus van 119,1%. Beleggers uit oktober 2016 evengoed nog +59,9%.

Eveline Vrisekoop
Met vriendelijke groet,

Eveline
Eveline Vrisekoop