Uniek algoritme selecteert 21 van de 25 best presterende aandelen

 96% van de aandelen in je portefeuille brengen je op lange termijn niks op

  

Beste belegger,

 
Ik schrijf je vandaag over een uniek algoritme dat de voorbije decennia in staat bleek om, met een opmerkelijke precisie, toekomstige winnaars op de beurs te selecteren. 

Het magazine Kiplinger deed vorig jaar een onderzoek naar de 25 best presterende aandelen van de voorbije 50 jaar … en dit algoritme wist 21 van de 25 aandelen eruit te pikken! 

Zoals Mc Donald’s bijvoorbeeld. Wie dertig jaar geleden 1.000 euro investeerde in de fastfoodketen, bezit vandaag 50.950 euro!
  

GroeiDividend

 
Of Automatic Data Processing. Wie 30 jaar geleden voor 1.000 euro aan aandelen kocht, zit momenteel op een kapitaal van 34.243 euro.
 

GroeiDividend

 
Of wat te denken van tabraksfabrikant Altria? Met een gemiddelde return van 18,6% gedurende de voorbije decennia, één van de best presterende aandelen in de wereld. 

Wie dertig jaar geleden 1.000 euro stak in het aandeel, zit nu op een vermogen van 166.932 euro.

Het zijn maar enkele voorbeelden en ik besef maar al te goed dat de meeste beleggers niet het geduld hebben om de aandelen 30 jaar bij te behouden… en om eerlijk te zijn, is het ook helemaal niet nodig.

Maar het geeft je wel een goed idee over mijn algoritme en wat het kan betekenen voor jouw portefeuille.

Warren Buffett zei ook dat hij één van de rijkste mensen op deze planeet werd door een select groepje aandelen. 

Van alle aandelen die hij kocht en verkocht, maakten er amper twaalf het verschil.

Hetgeen ik je zo meteen te vertellen heb, is misschien wel het best bewaarde geheim op de beurs.

Ik heb net nog even wat onderzoek gedaan op Amazon en er zijn meer dan 30.000 boeken geschreven over beleggen in aandelen.

Al deze boeken vertellen je meer over methodes die je kan gebruiken om uit te zoeken welke aandelen je moet kopen, maar er is niet één boek dat vertelt over ....

 

Welke aandelen je absoluut moet mijden en een compleet drama zijn voor je portefeuille!

Hendrik Bessembinder, een professor op Arizona State University, deed een uitgebreide studie naar de returns van individuele aandelen en kwam tot een schokkende vaststelling.

Gedurende de periode 1926-2016 bleek dat 96% van de aandelen niet meer opbrachten dan een risicoloze belegging in Amerikaanse schatkistcertificaten.

En het wordt nog erger: 39% van de aandelen verloren zelfs geld van hun beleggers en 25% zelfs meer dan 75%!

Dit is natuurlijk de reden waarom mijn algoritme eerst en vooral begint met het elimineren met alle aandelen die ik in geen geval in portefeuille wil.

De meeste aandelen zijn op lange termijn gigantische losers en als belegger lig je al een straatlengte voor als je weet hoe je deze kan mijden.

Wereldwijd zijn er 43.000 beursgenoteerde aandelen en nadat ik mijn algoritme er op los heb gelaten, blijven er hiervan slechts 262 aandelen over.

Dit betekent dat er wat mij betreft maar 262 aandelen zijn die überhaupt voor aankoop in aanmerking komen. Dat is amper 0,59% van de beursgenoteerde aandelen.

Laten we nog even terugkeren naar de studie van Bessembinder, want er is ook een keerzijde aan die medaille.

Als 96% van de aandelen op lange termijn geen euro opbrengen, dan betekent dit dat slechts 4% van de aandelen verantwoordelijk zijn voor de volledige waardecreatie op de beurs!

En als je nog wat dieper kijkt, merk je dat binnen die kleine groep amper 0,33% van deze aandelen instonden voor de helft van de netto waardecreatie.

Het gaat dus allemaal om een heel erg kleine groep aandelen. 

Dit is ook de reden waarom beleggers (ook de professionals!) het zo moeilijk hebben om beter te doen dan de beurs. 

Slechts één aandeel op 25 maakt het verschil en als je deze winnaars niet in portefeuille hebt, maak je geen schijn van kans. 

Nee, voor mij is het al een tijdje duidelijk dat dit …

 

De enige aandelen zijn die ik wil bezitten!

Hallo mijn naam is Eveline Vrisekoop en toen ik na mijn scheiding in 2002 een behoorlijk bedrag meekreeg, stonden de “adviseurs” in de rij om mijn spaarcenten te beheren. Ook “vrienden” met opstartende bedrijfjes wisten mij te vinden. Ik had geen flauw benul van beleggen en was zóoo naïef.

Het werden investeringen waarvan velen beter zijn geworden, behalve Eveline.

En toen kwam de financiële crisis daar nog eens overheen. In 2009 had ik nog slechts 25% van mijn initiële bedrag over. Ik was ontgoocheld… want het was wel mijn pensioen!

En net toen ik de handdoek in de beleggersring wilde gooien, maakte ik kennis met Geraldine Weiss. Zij leerde me via haar boeken dat iedereen kan beleggen. Het enige wat ertoe doet, is aandelen kopen van kwaliteitsbedrijven die beantwoorden aan enkele strenge selectiecriteria.

Het zijn deze criteria die later de basis vormden van mijn algoritme dat ik uit respect het “Weiss-algoritme” ben gaan noemen.

Beleggen werd Geraldine thuis met de paplepel ingegoten en vanaf de middelbare school verslond zij elk boek over beleggen. Na haar studie Bedrijfskunde wilde ze graag als professioneel belegger aan de slag.

Gewapend met een arsenaal aan technieken om de beurs te verslaan, solliciteerde Geraldine bij diverse beursmakelaars en effectenbedrijven. Maar telkens kwamen zij aanzetten met dezelfde vraag: Kunt u typen?

In de jaren zestig, want daar praten we over, was het duidelijk ongebruikelijk dat vrouwen in de financiële industrie een belangrijke positie innamen. Aangezien geen enkel handelshuis bereid was haar een serieuze baan aan te bieden, besloot Weiss het op eigen kracht te doen (een vrouw naar mijn hart!).

Haar nieuwsbrief was geboren maar omdat ze een vrouw was, wilde niemand zich abonneren. Ze besloot daarom voortaan enkel met G. Weiss te ondertekenen en dat had succes!

Jarenlang kreeg ze brieven gericht aan de heer Weiss omdat niemand enig vermoeden had dat de nieuwsbrief door een vrouw geschreven werd.

Totdat zij medio jaren zeventig werd uitgenodigd voor het televisieprogramma “Wall $treet Week”. Tegen die tijd hadden haar abonnees al zo veel geld verdiend aan haar adviezen, dat ze er niet meer om maalden of de nieuwsbrief nu door een Garry, George, Geraldine of een gorilla werd geschreven.

Haar verhaal raakte mij en mijn ogen gingen open. Niet alleen omdat ik het zelf dus ook heel goed kon, maar vooral vanwege de eenvoud.

Dus weg met de korte termijn scoringsdrift van analisten, de op sensatie beluste media en andere gladde praatjes van "vrienden". Die preken alleen maar voor eigen parochie.

Nee, het enige handigheidje dat ik moest weten was, welke aandelen wanneer te kopen en te verkopen en Geraldine’s inzichten gingen mij daarbij helpen!

Sindsdien behaal ik dubbelcijferige rendementen. Mijn pensioen is gered en ik loop eigenlijk nauwelijks risico omdat ik nooit teveel betaal voor mijn aandelen en het Weiss-algoritme de echte zeperds wel weet te mijden.

Geraldine heeft mijn toekomst volledig veranderd en dankzij haar heb ook ik van beleggen mijn beroep gemaakt.

 

Hoe het Weiss-algoritme mijn leven compleet veranderde

Geraldine Weiss selecteerde sinds de jaren ‘60 winnaar na winnaar en stond algemeen bekend als één van de beste beleggers die de wereld ooit zag.

Het bijzondere aan haar methode is niet dat deze vertelt dat je aandelen Coca-Cola, Walt Disney of McDonald’s moet kopen.

Nee ze vertelt je vooral wanneer je dat het beste kan doen.

Want hoe goed een aandeel ook is, we willen natuurlijk niet te veel betalen.

Het succes van haar methode begint al bij de selectie van de aandelen. 

Deze worden gescreend met mijn Weiss-algoritme en dan blijken er momenteel slechts 280 aandelen over te blijven. Dat is nog geen 0,59% van alle aandelen wereldwijd.

Dit geeft al wel aan hoe streng je moet zijn en hoe veel waarde er wordt gehecht aan kwaliteit.

Maar nu komt het: op basis van een unieke waarderingsbarometer bepaalt het Weiss-algoritme dagelijks welke individuele aandelen onder- en overgewaardeerd zijn.

We gaan dus niet alleen maar op zoek naar de selecte groep aandelen die meer dan waarschijnlijk uitgroeien tot lange termijn winnaars op de beurs, maar het Weiss-algoritme vertelt ons ook …

 

Het precieze moment om de aandelen te kopen
én te verkopen!

Levert je dit als belegger extra geld op? Jazeker!

Lees verder en beoordeel zelf de beleggingstrategieën van Evert en Martijn. Je zult zien dat de verschillen behoorlijk zijn.

Beiden hebben in de periode januari 2006 tot en met juli 2020 een leuk rendement gemaakt met kwaliteitsaandelen, waaronder Coca-Cola.

Want ja beste belegger, Coca-Cola is zo’n kwaliteitsbedrijf. Overal ter wereld kun je het drankje kopen. Zelfs in de woestijn van Afrika.

Zoals je in onderstaande tabel kan zien, verhoogt Coca-Cola trouw het dividend. Leg dit naast de financiële resultaten van Coca-Cola van de afgelopen jaren, en je zult tot de conclusie komen dat er een relatie bestaat tussen dividendgroei en winsttoename. Waarom? Dat antwoord is simpel: Dividenden liegen niet!

Hieronder de dividendontwikkeling van Coca-Cola over de afgelopen 15 jaar.

 GroeiDividend

 
Dus waarom kijkt Geraldine naar de dividendontwikkeling? Omdat winstcijfers kunnen worden gemanipuleerd of opgepoetst. Dividend niet, dat moet worden uitbetaald. Wanneer dat niet gebeurt, is dat direct zichtbaar.

Het maakt de factor dividend tot een belangrijke selectiefactor voor het Weiss-algoritme.

De volgende twee beleggers maken het verschil duidelijk tussen het aandeel kopen en houden of kopen en op tijd verkopen. Het zijn Evert en Martijn.

GroeiDividendEvert koopt aandelen van kwaliteitsbedrijven die jaarlijks het dividend verhogen wanneer ze scherp zijn geprijsd en hij een leuk dividendrendement krijgt. Daarna legt hij ze weg als een mooie fles wijn. Zo kocht hij in januari 2006 voor een bedrag van 10.000 dollar aandelen Coca-Cola. Het dividend van 9.379 dollar dat hij sindsdien heeft ontvangen, gebruikt Evert om zijn vrouw te verwennen. In maart 2022 hebben de aandelen Coca-Cola een waarde van 29.819 dollar.

Evert verdiende een leuk kapitaal met zijn aandelen Coca-Cola:

➢ 9.379 dollar dividend januari 2006 – maart 2022

➢ 19.819 dollar koerswinst januari 2006 – maart 2022

Totale winst 29.198 dollar. Ofwel 292%!

Crisis of niet: Kwaliteitsaandelen presteren gewoon goed!

GroeiDividendEn dan Martijn, hij koopt aandelen van eerste klas kwaliteitsbedrijven die jaarlijks het dividend verhogen wanneer ze scherp zijn geprijsd en hij een leuk dividendrendement krijgt.  Maar … Martijn verkoopt zijn aandelen ook gewoon weer wanneer de koers van het aandeel te hard is gestegen.

Ook Martijn kocht begin januari 2006 voor een bedrag van 10.000 dollar aandelen Coca-Cola echter, anderhalf jaar later, mei 2007, was het aandeel Coca-Cola overgewaardeerd en verkocht hij de aandelen voor een bedrag van 13.083 dollar. Het ontvangen dividend, 386 dollar, had hij op zijn beleggingsrekening laten staan.

Van het totaal bedrag van 13.469 dollar kocht hij aandelen McDonald’s, waarvan op dat moment de koers ondergewaardeerd was. Eind 2015 raken ook deze aandelen overgewaardeerd en worden ze door Martijn verkocht. Hij heeft dan 6.100 dollar aan dividend ontvangen en hebben zijn aandelen McDonald’s een waarde van 32.293 dollar. Van een totaalbedrag van 38.393 dollar koopt Martijn in februari 2016 aandelen Boeing terug, die op dat moment ondergewaardeerd zijn. Half juni 2018 is ook de koers van het aandeel Boeing overgewaardeerd en wordt het aandeel met 75.039 dollar koerswinst verkocht nadat er 4.240 dollar aan dividend is ontvangen. In juli koopt hij dan weer voor een totaalbedrag van 117.672 dollar aandelen Procter & Gamble, die een jaar terug weer overgewaardeerd werden verkocht en ondergewaardeerde aandelen AbbVie werden teruggekocht.

Martijn verdiende met zijn kwaliteitsaandelen Coca-Cola, McDonald’s, Boeing, Procter & Gamble en AbbVie:

➢ 386 dollar dividend jan 2006 – mei 2007 Coca-Cola

➢ 3.083 dollar koerswinst jan 2006 – mei 2007 Coca-Cola

➢ 6.077 dollar dividend mei 2007 – dec 2015 McDonald’s

➢ 18.744 dollar koerswinst mei 2007 – dec 2015 McDonald’s

➢ 3.858 dollar dividend feb 16 – jun 18 Boeing

➢ 68.272 dollar koerswinst feb 16 – jun 18 Boeing

➢ 5.093 dollar dividend jul 18 – jul 19 Procter & Gamble

➢ 57.346 dollar koerswinst jul 18 – jul 19 Procter & Gamble

➢ 33.231 dollar dividend aug 19 – heden (mrt 22) AbbVie

➢ 256.690 dollar koerswinst aug 19 – heden (mrt 22) AbbVie

 Totale winst 289.921 dollar. Ofwel 2.799%!

Martijn verdient met zijn $10.000 op 14 jaar tijd uiteindelijk $250.723 meer dan Evert.

En dat zonder constant te handelen, angstig de beurs in de gaten te moeten houden of wild te gaan speculeren met turbo's en sprinters. Nee, gewoon op het juiste moment de juiste aandelen kopen en verkopen.

Dat saai zo winstgevend kan zijn!

 

Hoe weet Martijn wanneer hij moet
kopen of verkopen?

Dat is heel eenvoudig. Wij kijken hiervoor even naar zijn één en twee na laatste aankopen. In onderstaande Weiss-barometer ziet u dat de koers van Boeing een groot deel van 2016 onder de groene lijn noteerde. Dit betekent dat het aandeel ondergewaardeerd is en daarmee koopwaardig.
 

Koersontwikkeling Boeing

GroeiDividend


De eerste groene pijl geeft het koopmoment van Martijn aan echter, een groot deel van 2016 en in het begin van 2017 was het aandeel ook nog koopwaardig. Daarna begon de koers van het aandeel te stijgen tot boven de aankooplimiet (de groene lijn). Begin 2018 was het aandeel heel even overgewaardeerd (passeerde het de rode lijn). In juni passeerde de koers opnieuw de rode overgewaardeerde lijn en besloot Martijn te verkopen.

Martijn ging vervolgens op zoek naar een ander koopwaardig ondergewaardeerd aandeel. Zijn oog viel op Procter & Gamble dat o.a. in juli 2018 ondergewaardeerd was.
 

Koersontwikkeling Procter & Gamble 

GroeiDividend

 
De groene pijl geeft zijn aankoopmoment weer. In juli 2019 passeerde de blauwe koerslijn de rode overgewaardeerde lijn en werd het aandeel Procter & Gamble door Martijn weer verkocht.

Je ziet het, zo eenvoudig en zo overzichtelijk is het, ook in de huidige markt.

Want ook nu zijn er aantrekkelijk kooptips van ondergewaardeerde bedrijven. Ik noem wat voorbeelden van aantrekkelijke aandelen die nu op mijn kopenlijst staan:

Voorbeeld #1 – De grootste aanbieder van particuliere verzekeringen in de VS. Bedrijf staat duidelijk in de startblokken voor groei met het aantrekken en afstoten van verschillende activiteiten en het vergroten van haar marktaandeel. Daarbij lukt het de verzekeraar al sinds 2011 een jaarlijkse omzetstijging te laten zien. De verwachte omzetgroei voor komend jaar is 5,4%. De verwachte WPA-groei in de komende 3-5 jaar is 6,2% per jaar. Naast het feit dat het bedrijf een fijne dividendbetaler is (die onlangs nog het dividend met 50% heeft verhoogd) is het aandeel ook zeer aantrekkelijk gewaardeerd met een koers/winst-verhouding van slechts 8,9 en een koers/boek-ratio van 1,6.

Voorbeeld #2 – Regionale Bank met $123 miljard aan activa. Fuseert binnenkort waardoor een regionale top-10 bank wordt gecreëerd. Terwijl de meeste banken momenteel hard werken om de kosten onder controle te houden in een 0%-rente-omgeving, biedt de fusie aanzienlijke kansen om de winstgevendheid te verbeteren door de $490 miljoen aan potentiële kostenbesparingen. Daarbij zal de combinatie van een oude commerciële kredietverstrekker en retailbank de deur openen voor een aanzienlijke groei van de commerciële kredietverlening vanwege de veel grotere balans.

Voorbeeld # 3 - Een mondiaal vleesverwerkingsbedrijf van kip, rund- en varkensvlees. Produceert een scala aan merknamen en voedingsproducten en is marktleider in bijna elk segment dat het bedient. De schaalgrootte en gediversifieerde productmix geven het bedrijf een enorm concurrentievoordeel. De onderneming is zo groot, dat het bijna too-big-to-fail is. Bovendien waagt de onderneming zich op alternatieve bronnen voor vlees- en eiwitproducten. Aangezien de wereldwijde vraag naar eiwitten maar blijft groeien en groeien, is het uitstekend gepositioneerd om hiervan te kunnen profiteren.

Voorbeeld #4 – Een financiële dienstverlener uit 1858 die dankzij vooruitziende stappen, ondanks de lage rente en de pandemie, puike kwartaalcijfers weet af te leveren. Zo kwam de winst per aandeel (wpa) uit op $0,78 wat ruim boven de verwachtingen was en ook ruim boven de wpa van $0,71 in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het netto resultaat beschikbaar voor gewone aandeelhouders steeg jaar op jaar met 6% tot $562 miljoen. Daarbij heeft het aandeel een uiterst veilig dividend en noteert de koers 17,5% onder haar boekwaarde.

Voorbeeld #5 - Een van de grootste IT bedrijven ter wereld, die zodra klanten eenmaal gebruik maken van hun diensten, voor lange tijd gebonden zijn en zo een betrouwbare inkomstenstroom genereren. Er zal namelijk niet snel worden overgestapt. Het hoge dividend (4,8%), de lage waardering (k/w van iets meer dan 12) en de sterke cashflow maken het aandeel nog aantrekkelijker. Daarbij blijft de Cloud een double-digit groeimarkt voor de onderneming.

 

Wat kan GroeiDividend voor jou beteken?

Hoe fijn is het niet dat je nu aandelen kan kopen wanneer koersen laag staan en weet wanneer je aandelen moet verkopen omdat ze hoog staan?

GroeiDividend gaat je hierbij helpen. Maar voordat ik je vertel wat deze beleggingsmethode voor jou kan betekenen, maak ik je graag attent op twee bijzondere rapporten die klaarliggen voor snelle beslissers.

Rapporten die je zullen helpen bij het opbouwen van jouw eigen kwaliteitsportfolio en het vergroten van je vermogen.

Net zoals dat bij mij is gelukt.

 

- Gratis Rapport # 1:

De 50 beste GroeiDividend aandelen

 

- Gratis Rapport # 2:

Wat u blind kunt kopen bij de volgende crash 

 

GroeiDividend 60 dagen vrijblijvend uitproberen?

Ik heb je zonet laten zien dat succesvol beleggen begint met het vermijden van de grote groep aandelen die je op lange termijn geen euro zullen opbrengen.

En ik heb je laten zien hoe mijn Weiss-algoritme met een ongekende nauwkeurigheid lange termijn winnaars weet te selecteren en hoe je deze koopt op precies het juiste moment!

Dit algoritme heeft mijn pensioen gered. Ik moest niet langer speculeren met risicovolle beleggingen en ik reken nu op veilige kwaliteitsbedrijven om mijn vermogen jaarlijks aan te dikken.

Je zal zien dat beleggen echt eenvoudig en vooral winstgevend kan zijn.

Het is misschien niet de snel-rijk methode waar velen naar op zoek zijn, en voor beleggers die in dat soort sprookjes geloven, kan ik eigenlijk ook helemaal niets betekenen.

Als je echter realistische verwachtingen hebt, een lange termijn perspectief en het nodige geduld, dan is Groeidividend precies wat je zoekt.

En om 100% zeker te zijn dat we een goede match voor elkaar zijn, doe ik een uitzonderlijk voorstel.

Je hebt namelijk recht op een proefperiode van 60 dagen.

Gedurende deze periode ontvang je alle nieuwsbrieven en updates, met daarin alle informatie die nodig is voor het onderhouden en uitbouwen van uw eigen kwaliteitsaandelen-portfolio.

Als het abonnement je niet bevalt, krijg je het volledig betaalde bedrag van het abonnement terug. Een berichtje naar onze klantenservice is voldoende om je abonnement op te zeggen.

Pas na 60 dagen is je aankoop definitief.

Klinkt goed? 

 Start hier je proefperiode van 60 dagen