Nieuwsbrief GroeiDividend

 

- FLASHBERICHT -

Verkoop Caterpillar & Emerson Electric

 

Beste belegger,

 
Het nieuwe beursjaar is een kleine twee maanden oud en YTD staat de S&P500 inmiddels alweer 4,5% in de plus. Veel van mijn (oud) Favorieten van de maand presteren dit jaar buitengewoon sterk. Vooral de financials doen het goed.

Ik noem een Comerica (CMA) +29%, KeyCorp (KEY) +31,3%, Fifth Third Bancorp (FITB) +31,5%, Regions Financial Corp (RF) +37,8%.

Maar ook andere “verliezers” van 2020 maken grote stappen. Zo staan ExxonMobil (XOM) en de Simon Property Group (SPG) beiden dit jaar alweer op +39,5%.

En wanneer koersen zo hard omhoog gaan, kan het niet anders dan dat een aantal aandelen overgewaardeerd raken.

Ik adviseer u daarom de volgende twee aandelen te VERKOPEN:

  1. Caterpillar Inc. (NYSE: CAT):
    We namen het aandeel op vorig jaar tijdens de coronapaniek op de beurs tegen een koers van $105,44. Nu 11 maanden later staat het aandeel met $222,47 inmiddels royaal overgewaardeerd. We maken een totaalrendement van 114,9%.
     
  2. Emerson Electric (NYSE: EMR)
    Get paid to wait” was de slogan toen we het aandeel in 2015 opnamen met een historisch hoog dividendrendement van 4%. Ondertussen is de koers bijna verdubbeld en ruim overgewaardeerd. Sinds de eerste opname behalen we met dit aandeel een totaalrendement van 116,6%.

Het zijn enerverende tijden op de beurs en het lijkt wel of bepaalde beurswetmatigheden volledig zijn losgelaten. Ik sluit dan ook niet uit dat de twee overgewaardeerde aandelen de komende tijd nog vrolijk doorstijgen. Dit avontuur wil ik echter niet aangaan en kies er daarom voor tevreden te zijn met de behaalde resultaten en de winst te verzilveren.

Volgende week woensdag verschijnt mijn volgende GroeiDividend nieuwsbrief met hierin mijn Favoriete kooptips van de maand maart. Allemaal ondergewaardeerde aandelen die het volgens mij in zich hebben weer mooie rendementen op te leveren.

 
Met vriendelijke groet,Eveline Vrisekoop

Eveline
Eveline Vrisekoop