Nieuwsbrief GroeiDividend

 
Onderzoek Noors ministerie van Financiën bewijst het:

Het is een goed dividend dat telt

Koerswinst bepaalt slechts 7% van uw rendement 

  

Geachte heer/mevrouw,

 
Terwijl mogelijke doemscenario's over de beurs het internet en de media regelmatig kleuren, viel mijn oog op onderstaande kop en ik werd op slag gelukkig:

“MSCI: Dividend bepaalt rendement voor 93%”

Dat is de conclusie uit een studie van het Noorse ministerie van Financiën waaraan indexsamensteller MSCI meewerkte. Hoe waren ze te werk gegaan? De prestaties van wereldwijde aandelen werden opgesplitst in drie onderdelen: dividendrendement, dividendgroei en veranderingen in waardering.

Wat bleek (en hier hoef je als belegger eigenlijk geen wiz-kid voor te zijn) op korte termijn hebben koersschommelingen veel invloed op het rendement van uw portefeuille. Over twaalf maanden bleek dat zelfs meer dan de helft van het rendement te verklaren.

Maar… (en nu komt het!) over langere periodes verandert dit beeld DRASTISCH. Over een periode van 20 jaar dragen dividendrendement en dividendgroei samen voor maar liefst 93 procent bij aan het totaal rendement!

 GroeiDividend

 
93%!

Als de component dividend dan zo belangrijk is, zouden beleggers met een horizon van 10 jaar of meer, zich dus moeten focussen op gedegen dividendbetalers die dat ook nog eens met enige regelmaat verhogen.

Natuurlijk waren we bij GroeiDividend al langer overtuigd van de kracht van Alsmaar Meer Dividend Betalers, maar dat het zo’n krachtig instrument was, deed zelfs ons verrassen.