Dat saai zo winstgevend kan zijn...
 

De kracht van de eenvoud

Hoe je je vermogen jaar na jaar veilig kan laten groeien

 

“Geld maakt geld kind” zei mijn oma altijd. Want ook al had ze slechts lagere school, begreep ze heel goed dat een dubbeltje, met hard werken en sparen alleen, nooit een kwartje zou worden.

Nu, vele vele jaren later geldt dit nog steeds. In 2013 verscheen het boek “Le Capital au XXIe Siècle” van Thomas Piketty. Een Franse econoom verbonden aan de École d’ économie in Parijs, columnist voor Libération en Le Monde.

Destijds deed de publicatie veel stof opwaaien.

De centrale stelling in zijn boek is dat de rijken alleen maar rijker worden omdat hun vermogen harder groeit dan de economie.

En zonder hier nu een discussie over vermogensongelijkheid met u te willen opstarten, beweert ook hij in ieder geval dat je met hard werken alleen je vermogen niet substantieel gaat vergroten.

Dat was in de vorige eeuw zo, in 2013 en het wordt alleen maar erger!

Want kijken we enkel maar naar de S&P500, dan wordt de stelling van meneer Piketty glashard bevestigd.

Van de 500 bedrijven uit deze belangrijkste Amerikaanse beursindex, keren er zo’n 400 dividend uit. En we hebben het dan niet over spectaculaire dividendbetalers (het gemiddelde dividendrendement ligt onder de 2%) en ze verhogen ook niet allemaal elk jaar het dividend echter, sinds eind jaren tachtig zien we het aantal dividendverhogingen wel sterk toenemen.

De afgelopen 15 jaar gaat het helemaal hard en stijgt het dividend zelfs met gemiddeld 8% per jaar, iets wat we absoluut niet kunnen zeggen van het gemiddelde uurloon.

GroeiDividend

 

In bovenstaande grafiek is te zien dat het dividend van S&P500 aandelen niet alleen harder stijgt dan het gemiddelde uurloon, maar dat het ook de inflatie ruimschoots verslaat. Zo is de afgelopen 45 jaar de inflatie grofweg met 700% gestegen, terwijl het dividend van S&P500 aandelen met meer dan 2.000% is toegenomen.

Dat is een gigantische koopkrachtstijging waar niet tegenop valt te werken en zeker niet tegenop valt te sparen!

En als dit al geldt voor S&P500 bedrijven, niet per definitie de dividendgroeiers. Hoe groot moet het verschil dan wel zijn wanneer u enkel belegt in degelijke kwaliteitsaandelen die in staat zijn het dividend met regelmaat te verhogen?

Ik durf te beweren dat bij dergelijke kwaliteitsaandelen het dividend met zeker 10% per jaar is gestegen.

Dat zou een inkomensstijging van 159,4% betekenen op 10 jaar tijd! En dat met bedrijven die vaak al 100 jaar bestaan.

Mwaah…, dividend hoor ik u denken, ik weet het niet. Ik ga liever voor koerswinst.

Het grappige is, het ene sluit het andere niet uit. Maak kennis met een uniek algoritme dat op basis van het dividend bepaald wanneer een aandeel aantrekkelijk geprijsd is, en wanneer niet.

De kwaliteitsbedrijven die ik selecteer zijn niet flitsend, maken geen spannende producten maar de koerswinsten die ermee worden behaald, zijn allesbehalve dat.

Ik durf zelfs te beweren dat dit algoritme mijn pensioen heeft gered.

 

Beleggen is makkelijk, maar niet eenvoudig
Meesterbelegger Warren Buffett

 
Toen ik na mijn scheiding in 2002 een behoorlijk bedrag meekreeg, en ik geen huis wilde kopen, stonden de “adviseurs” voor mij in de rij. Ook “vrienden” met opstartende bedrijfjes wisten mij te vinden. Ik had geen flauw benul van beleggen en was zóoo naïef.

Het werden investeringen waarvan velen beter zijn geworden, behalve Eveline.

En toen kwam de financiële crisis daar nog eens overheen. In 2009 had ik nog slechts 25% van mijn initiële bedrag over. Ik was ontgoocheld… want het was wel mijn pensioen!

En net toen ik de handdoek in de beleggersring wilde gooien, maakte ik kennis met Geraldine Weiss. De eerste succesvolle vrouwelijk beleggingsgoeroe en ook wel de Koningin van het Dividend genoemd.

In haar boek Dividends Don’t Lie, schrijft Geraldine dat iedereen kan beleggen. Het enige wat ertoe doet, is aandelen kopen van kwaliteitsbedrijven met een relatief hoog dividendrendement.

Beleggen werd Geraldine thuis met de paplepel ingegoten en vanaf de middelbare school verslond zij elk boek over beleggen. Na haar studie Bedrijfskunde richtte ze zich op het waardebeleggen met als specialisatie dividendaandelen.

Gewapend met een arsenaal aan technieken om de beurs te verslaan, solliciteerde Geraldine bij diverse beursmakelaars en effectenbedrijven. Maar telkens kwamen zij aanzetten met dezelfde vraag: Kunt u typen?

In de jaren zestig, want daar praten we over, was het duidelijk ongebruikelijk dat vrouwen in de financiële industrie een belangrijke positie innamen. Aangezien geen enkel handelshuis bereid was haar een serieuze baan aan te bieden, besloot Weiss het op eigen kracht te doen (een vrouw naar mijn hart!).

Haar nieuwsbrief was geboren maar omdat ze een vrouw was, wilde niemand zich abonneren. Ze besloot daarom voortaan enkel met G. Weiss te ondertekenen en dat had succes!

Jarenlang kreeg ze brieven gericht aan de heer Weiss omdat niemand enig vermoeden had dat de nieuwsbrief door een vrouw geschreven werd. Totdat zij medio jaren zeventig werd uitgenodigd voor het televisieprogramma “Wall $treet Week”. Tegen die tijd hadden haar abonnees al zo veel geld verdiend aan haar adviezen, dat ze er niet meer om maalden of de nieuwsbrief nu door een Garry, George, Geraldine of een gorilla werd geschreven.

Haar verhaal raakte mij en mijn ogen gingen open. Niet alleen omdat ik het zelf dus ook heel goed kon, maar vooral vanwege de eenvoud.

Dus weg met de korte termijn scoringsdrift van analisten, de op sensatie beluste media en andere gladde praatjes. Die preken alleen maar voor eigen parochie.

Nee, het enige handigheidje dat ik moest weten was, wanneer te kopen en te verkopen en het dividendrendement ging mij daarbij helpen!

Sindsdien behaal ik dubbelcijferige rendementen. Mijn pensioen is gered en ik loop nauwelijks risico.

Geraldine heeft mijn toekomst volledig veranderd en dankzij haar heb ik van beleggen mijn beroep gemaakt.

 

De beleggingsmethode van Geraldine

Ik vertelde u eerder al over Geraldine Weiss en haar beleggingsmethode die, sinds de jaren zestig van de vorige eeuw, beleggers al vele successen heeft opgeleverd.

En het bijzondere aan haar methode is niet dat deze vertelt dat u aandelen Coca-Cola, Walt Disney of McDonald’s moet kopen. Nee ze vertelt alleen wanneer u dat het beste kan doen.

Want hoe goed een aandeel ook is, we willen natuurlijk niet te veel betalen.

Het succes van haar methode begint al bij de selectie van de aandelen. Wereldwijd zijn er wel 43.000 aandelen die worden verhandeld op de beurs. Al deze aandelen worden speciaal gescreend, zo moeten ze in ieder geval al 25 jaar dividend uitkeren en aan nog minimaal 5 andere strenge fundamentele voorwaarden voldoen.

Momenteel zijn er slechts 286 aandelen die door deze strenge selectieprocedure heen komen. Dat is nog geen 0,59% van alle aandelen wereldwijd.

Dit geeft al wel aan hoe streng je moet zijn en hoe veel waarde er wordt gehecht aan kwaliteit. Maar nu komt het, op basis van een uniek waarderingsalgoritme bepaalt de methode dagelijks voor elk aandeel afzonderlijk of het is ondergewaardeerd dan wel overgewaardeerd.

Levert dit beleggers extra geld op?

Jazeker! Hoeveel dan? Leest u verder en beoordeel zelf de beleggingstrategieën van Evert en Martijn. U zult zien dat de verschillen behoorlijk zijn. Beiden hebben in de periode januari 2006 tot en met juli 2020 een leuk rendement gemaakt met kwaliteitsaandelen, waaronder Coca-Cola.

Want ja beste belegger, Coca-Cola is zo’n kwaliteitsbedrijf. Overal ter wereld kun je het drankje kopen. Zelfs in de woestijn van Afrika.

Zoals u in onderstaande tabel kunt zien, verhoogt Coca-Cola trouw het dividend wat zij uitkeert. Leg dit naast de financiële resultaten van Coca-Cola van de afgelopen jaren, en u zult tot de conclusie komen dat er een relatie bestaat tussen dividendgroei en winsttoename. Waarom? Dat antwoord is simpel: Dividend niet liegt!

Hieronder de dividendontwikkeling van Coca-Cola over de afgelopen 15 jaar.
 

GroeiDividend

 

Dus waarom kijkt Geraldine naar de dividendontwikkeling? Omdat winstcijfers kunnen worden gemanipuleerd of opgepoetst. Dividend niet, dat moet worden uitbetaald. Wanneer dat niet gebeurt, is dat direct zichtbaar.

Het maakt de factor dividend tot een belangrijke selectiefactor.

De volgende twee beleggers maken het verschil duidelijk tussen het aandeel kopen en houden of kopen en op tijd verkopen. Het zijn Evert en Martijn.

GroeiDividendEvert koopt aandelen van kwaliteitsbedrijven die jaarlijks het dividend verhogen wanneer ze scherp zijn geprijsd en hij een leuk dividendrendement krijgt. Daarna legt hij ze weg als een mooie fles wijn. Zo kocht hij in januari 2006 voor een bedrag van 10.000 dollar aandelen Coca-Cola. Het dividend van 9.379 dollar dat hij sindsdien heeft ontvangen, gebruikt Evert om zijn vrouw te verwennen. In maart 2022 hebben de aandelen Coca-Cola een waarde van 29.819 dollar.

Evert verdiende een leuk kapitaal met zijn aandelen Coca-Cola:

➢ 9.379 dollar dividend januari 2006 – maart 2022

➢ 19.819 dollar koerswinst januari 2006 – maart 2022

Totale winst 29.19 dollar. Ofwel 292%!

Crisis of niet: Kwaliteitsaandelen presteren gewoon goed!

GroeiDividendEn dan Martijn, hij koopt aandelen van eerste klas kwaliteitsbedrijven die jaarlijks het dividend verhogen wanneer ze scherp zijn geprijsd en hij een leuk dividendrendement krijgt.  Maar … Martijn verkoopt zijn aandelen ook gewoon weer wanneer de koers van het aandeel in verhouding tot het dividend te hard is gestegen.

Ook Martijn kocht begin januari 2006 voor een bedrag van 10.000 dollar aandelen Coca-Cola echter, anderhalf jaar later, mei 2007, was het aandeel Coca-Cola overgewaardeerd en verkocht hij de aandelen voor een bedrag van 13.083 dollar. Het ontvangen dividend, 386 dollar, had hij op zijn beleggingsrekening laten staan.

Van het totaal bedrag van 13.469 dollar kocht hij aandelen McDonald’s, waarvan op dat moment de koers ondergewaardeerd was. Eind 2015 raken ook deze aandelen overgewaardeerd en worden ze door Martijn verkocht. Hij heeft dan 6.100 dollar aan dividend ontvangen en hebben zijn aandelen McDonald’s een waarde van 32.293 dollar. Van een totaalbedrag van 38.393 dollar koopt Martijn in februari 2016 aandelen Boeing terug, die op dat moment ondergewaardeerd zijn. Half juni 2018 is ook de koers van het aandeel Boeing overgewaardeerd en wordt het aandeel met 75.039 dollar koerswinst verkocht nadat er 4.240 dollar aan dividend is ontvangen. In juli koopt hij dan weer voor een totaalbedrag van 117.672 dollar aandelen Procter & Gamble, die een jaar terug weer overgewaardeerd werden verkocht en ondergewaardeerde aandelen AbbVie werden teruggekocht.

Martijn verdiende met zijn kwaliteitsaandelen Coca-Cola, McDonald’s, Boeing, Procter & Gamble en AbbVie:

➢ 386 dollar dividend jan 2006 – mei 2007 Coca-Cola

➢ 3.083 dollar koerswinst jan 2006 – mei 2007 Coca-Cola

➢ 6.077 dollar dividend mei 2007 – dec 2015 McDonald’s

➢ 18.744 dollar koerswinst mei 2007 – dec 2015 McDonald’s

➢ 3.858 dollar dividend feb 16 – jun 18 Boeing

➢ 68.272 dollar koerswinst feb 16 – jun 18 Boeing

➢ 5.093 dollar dividend jul 18 – jul 19 Procter & Gamble

➢ 57.346 dollar koerswinst jul 18 – jul 19 Procter & Gamble

➢ 33.231 dollar dividend aug 19 – heden (mrt 22) AbbVie

➢ 256.690 dollar koerswinst aug 19 – heden (mrt 22) AbbVie

 
Totale winst 289.921 dollar. Ofwel 2.799%!

Martijn verdient met zijn $10.000 op 14 jaar tijd uiteindelijk ruim $250.723 meer dan Evert.

En dat zonder druk te hoeven handelen, angstig de beurs in de gaten te moeten houden of wild te gaan speculeren met turbo's en sprinters. Nee, gewoon op het juiste moment kopen en verkopen.

Dat saai zo winstgevend kan zijn!

 

Hoe weet Martijn wanneer hij moet kopen of verkopen?

Dat is heel eenvoudig. Wij kijken hiervoor even naar zijn één en twee na laatste aankopen. In onderstaande GroeiDividend-grafiek ziet u dat de koers van Boeing een groot deel van 2016 onder de groene lijn noteerde. Dit betekent dat het aandeel ondergewaardeerd is en daarmee koopwaardig.

Koersontwikkeling Boeing 

GroeiDividend

 
De eerste groene pijl geeft het koopmoment van Martijn aan echter, een groot deel van 2016 en in het begin van 2017 was het aandeel ook nog koopwaardig. Daarna begon de koers van het aandeel te stijgen tot boven de aankooplimiet (de groene lijn). Begin 2018 was het aandeel heel even overgewaardeerd (passeerde het de rode lijn). In juni passeerde de koers opnieuw de rode overgewaardeerde lijn en besloot Martijn te verkopen.

Martijn ging vervolgens op zoek naar een ander koopwaardig ondergewaardeerd aandeel. Zijn oog viel op Procter & Gamble dat o.a. in juli 2018 ondergewaardeerd was.

 

Koersontwikkeling Procter & Gamble  

GroeiDividend

 
De groene pijl geeft zijn aankoopmoment weer. In juli 2019 passeerde de blauwe koerslijn de rode overgewaardeerde lijn en werd het aandeel Procter & Gamble door Martijn weer verkocht.

U ziet het, zo eenvoudig en zo overzichtelijk is het, ook in de huidige markt.

Want ook nu zijn er aantrekkelijk kooptips van ondergewaardeerde bedrijven. Ik noem wat voorbeelden van aantrekkelijke aandelen die nu op mijn kopenlijst staan:

 

Voorbeeld #1 – De grootste aanbieder van particuliere verzekeringen in de VS. Bedrijf staat duidelijk in de startblokken voor groei met het aantrekken en afstoten van verschillende activiteiten en het vergroten van haar marktaandeel. Daarbij lukt het de verzekeraar al sinds 2011 een jaarlijkse omzetstijging te laten zien. De verwachte omzetgroei voor komend jaar is 5,4%. De verwachte WPA-groei in de komende 3-5 jaar is 6,2% per jaar. Naast het feit dat het bedrijf een fijne dividendbetaler is (die onlangs nog het dividend met 50% heeft verhoogd) is het aandeel ook zeer aantrekkelijk gewaardeerd met een koers/winst-verhouding van slechts 8,9 en een koers/boek-ratio van 1,6.

Voorbeeld #2 – Regionale Bank met $123 miljard aan activa. Fuseert binnenkort waardoor een regionale top-10 bank wordt gecreëerd. Terwijl de meeste banken momenteel hard werken om de kosten onder controle te houden in een 0%-rente-omgeving, biedt de fusie aanzienlijke kansen om de winstgevendheid te verbeteren door de $490 miljoen aan potentiële kostenbesparingen. Daarbij zal de combinatie van een oude commerciële kredietverstrekker en retailbank de deur openen voor een aanzienlijke groei van de commerciële kredietverlening vanwege de veel grotere balans.

Voorbeeld # 3 - Een mondiaal vleesverwerkingsbedrijf van kip, rund- en varkensvlees. Produceert een scala aan merknamen en voedingsproducten en is marktleider in bijna elk segment dat het bedient. De schaalgrootte en gediversifieerde productmix geven het bedrijf een enorm concurrentievoordeel. De onderneming is zo groot, dat het bijna too-big-to-fail is. Bovendien waagt de onderneming zich op alternatieve bronnen voor vlees- en eiwitproducten. Aangezien de wereldwijde vraag naar eiwitten maar blijft groeien en groeien, is het uitstekend gepositioneerd om hiervan te kunnen profiteren.

Voorbeeld #4 – Een financiële dienstverlener uit 1858 die dankzij vooruitziende stappen, ondanks de lage rente en de pandemie, puike kwartaalcijfers weet af te leveren. Zo kwam de winst per aandeel (wpa) uit op $0,78 wat ruim boven de verwachtingen was en ook ruim boven de wpa van $0,71 in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het netto resultaat beschikbaar voor gewone aandeelhouders steeg jaar op jaar met 6% tot $562 miljoen. Daarbij heeft het aandeel een uiterst veilig dividend en noteert de koers 17,5% onder haar boekwaarde.

Voorbeeld #5 - Een van de grootste IT bedrijven ter wereld, die zodra klanten eenmaal gebruik maken van hun diensten, voor lange tijd gebonden zijn en zo een betrouwbare inkomstenstroom genereren. Er zal namelijk niet snel worden overgestapt. Het hoge dividend (4,8%), de lage waardering (k/w van iets meer dan 12) en de sterke cashflow maken het aandeel nog aantrekkelijker. Daarbij blijft de Cloud een double-digit groeimarkt voor de onderneming. 

 

Wat kan GroeiDividend voor u beteken?

Hoe fijn is het niet dat u nu aandelen kan kopen wanneer koersen laag staan en weet wanneer u aandelen moet verkopen omdat ze hoog staan?

GroeiDividend gaat u hierbij helpen. Maar voordat ik u vertel wat deze beleggingsmethode voor u kan betekenen, maak ik u graag attent op twee bijzondere rapporten die klaarliggen voor snelle beslissers.

Rapporten die u zullen helpen bij het opbouwen van uw kwaliteitsportfolio en het vergroten van uw vermogen.

Net zoals dat bij mij is gelukt.


Gratis Rapport # 1:

De 20 meest correctie bestendige GroeiDividend aandelen

Gratis Rapport # 2:

Wat u blind kunt kopen bij de volgende crash

 

 

Ja, ik probeer GroeiDividend
60 dagen vrijblijvend uit

Ik heb u duidelijk willen maken dat tegen dividendgroei niet op te sparen of te werken valt. Het is mede een van de redenen dat de GroeiDividend-methode mijn pensioen heeft gered, zonder dat ik druk moest gaan speculeren om te proberen mijn verliezen goed te maken.

Beleggen is eenvoudig en de GroeiDividend methode maakt het u ook nog eens makkelijk. Dat hebben Martijn en Evert u wel bewezen.

En natuurlijk, het is en blijft beleggen, maar wie low & slow gaat beleggen in kwaliteitsaandelen, ziet zijn vermogen gegarandeerd groeien.

Ik help u graag bij het opbouwen van uw portefeuille, echter, voor die snelle jongens (en meisjes) die spelen met apps als BUX of Robinhood, en die vinden dat snel rijk worden met beleggen een eitje is, kan ik niets beteken.

Voor die beleggers die snappen dat je verder moet kijken dan je neus lang is, ben ik er graag.

Voor een periode van 60 dagen ontvangt u alle nieuwsbrieven en updates, met daarin alle informatie die nodig is voor het onderhouden en uitbouwen van uw eigen kwaliteitsaandelen-portfolio.

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u het volledig betaalde bedrag van uw abonnement terug. Een berichtje naar onze klantenservice is voldoende om uw abonnement op te zeggen. Pas na 60 dagen is uw aankoop definitief. 

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een abonnement!

Indien u betaalt middels iDEAL, Credit Card of Bancontact, krijgt u de login gegevens direct toegestuurd. Kiest u voor een andere betaalwijze, kan het 1 tot 3 werkdagen in beslag nemen. 

 

Betaal veilig met  

600_betaallogo_s.jpg

 
Weet u dat de GroeiDividend-methode één van de veiligste methodes is om uw vermogen te laten groeien? Degelijke dividendaandelen, waarvan de koers ondergewaardeerd is, verkleinen uw beleggingsrisico's significant. Het 55-jarig succes van onze formule is daarvan het bewijs! U kunt met een gerust hart gaan slapen.

 
Start vandaag nog met beleggen zoals beleggen ooit is bedoeld!Eveline Vrisekoop
Eveline
Eveline Vrisekoop

 

Klik hier om te abonneren

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.