Saai bedrijf maar o zo winstgevend!

03 oktober 2012

 

Saai bedrijf maar o zo winstgevend!

Philip Morris verhoogt dividend voor de 5e keer in vijf jaar!

Alsmaar Meer Dividend Betaler koopt ook nog
eens voor miljarden eigen aandelen in

 

 
Een paar weken geleden kregen wij een brief van één van onze lezers. Zij vond de aandelen die we op de kooplijst van groeidividend hadsen staan zo verschrikkelijk saai. Zij produceerden alsmaar hetzelfde. Jaar in, jaar uit.

Zij had gelijk!

Onze aanbevelingen zijn over het algemeen saaie aandelen. Zij doen altijd hetzelfde. Zij zijn dominant in hun markt, doen geen gekke overnames, halen elk jaar meer winst en laten hun aandeelhouders van die extra winsten profiteren.
 

Beleggers die onze adviezen volgen, behalen daarom betere beleggingsresultaten dan het marktgemiddelde

Mijn naam is Eveline Vrisekoop en ben samen met Gerard Bastiaansen auteur van GroeiDividend.nl.

In mijn jonge jaren heb ik veel gespeculeerd met aandelen. Soms maakte ik een mooie winst, maar toen ik na een paar jaar alle resultaten bij elkaar optelde, bleek dat ik per saldo niet veel verdiend had.

En ik ben niet de enige!

Ik besloot daarom het roer om te gooien en mij te gaan concentreren op dividendaandelen. Niet op gewone dividendaandelen, maar op aandelen die elk jaar hun dividend verhogen.
 

Deze aandelen zijn van bedrijven die ik Alsmaar Meer Dividend Betalers noem

Die beslissing heeft mij geen windeieren gelegd. Ik heb de afgelopen jaren een mooie portfolio opgebouwd met aandelen die niet alleen elk jaar meer dividend uitbetaalden, maar ook in koers een veel betere ontwikkeling lieten zien dan het marktgemiddelde.

Over één van die aandelen wil ik u vandaag iets meer vertellen.

Het gaat om Philip Morris International (NYSE: PM). Deze sigarettenfabrikant werd in 2006 afgesplitst van Altria (NYSE: MO) en ging zich op de verkoop van sigaretten richten buiten Amerika. En niet zonder succes.

Op 26 juni 2008 keerde deze onderneming voor de eerste keer een kwartaaldividend van 46 cent uit. Sindsdien heeft de onderneming elke kwartaal een dividend uitgekeerd, waarbij het dividend elk jaar werd verhoogd. Kijkt u maar mee:

In september 2008 werd het kwartaaldividend verhoogd naar 54 cent

In september 2009 werd het kwartaaldividend verhoogd neer 58 cent

In september 2010 werd het kwartaaldividend verhoogd naar 64 cent

In september 2011 werd het kwartaaldividend verhoogd naar 77 cent

In september 2012 werd het kwartaaldividend verhoogd naar 85 cent

Dat gebeurt nu al vijf jaar lang elk jaar weer.
 

En Philip Morris deed nog iets!

De onderneming kocht de afgelopen jaren 450 miljoen eigen aandelen in voor een bedrag van $23 miljard! Die inkoop van eigen aandelen is aantrekkelijk voor de overgebleven aandeelhouders. De winst van de onderneming kon over minder aandelen worden verdeeld en dus steeg de winst per aandeel nog eens extra.

Philip Morris deelde onlangs mee, dat het daar niet bij gaat blijven. Voor de komende 3 jaar heeft de onderneming besloten om nog eens voor $18 miljard eigen aandelen in te kopen.

Philip Morris is daarmee erg vriendelijk richting zijn aandeelhouders en die hebben daar al flink van geprofiteerd. Want bij de afsplitsing in 2008 zagen we voor het aandeel een koers van $50. We zijn nu zes jaar later en we zitten midden in een crisis.

En wat doet de koers?

Die is sinds de afsplitsing met 87,2% gestegen en staat inmiddels op een all time high! Als de voortekenen niet bedriegen, zal de koers van het aandeel de komende jaren verder stijgen.
 

Philip Morris heeft zijn aandeelhouders geen windeieren gelegd!

Beleggers, die in 2008 in het aandeel zijn gestapt, konden Philip Morris kopen voor een koers van rond $50.

Het dividend is de afgelopen jaren opgelopen van $1,84 op jaarbasis naar nu $3,40.

Dat betekent dat beleggers, die op $50 in het aandeel zijn gestapt, het dividendrendement hebben zien oplopen van 3,7% in 2008 naar 6,8% nu. Als die beleggers de aandelen stevig vasthouden, dan stijgt het dividendrendement verder richting 10%!

Dit komt bovenop de koersstijging van 87,2%.

Philip Morris is een mooi voorbeeld van hoe met AMDB’s mooie winsten kunnen worden gerealiseerd, zonder dat daarbij bovenmatige risico’s worden gelopen.
 

Waarom vertel ik u dit?

Omdat Philip Morris maar één voorbeeld is. Over de jaren heen hebben we een lijst samengesteld van 252 bedrijven, die stuk voor stuk kunnen worden gerangschikt als Alsmaar Meer Dividend Betaler.

Het zijn misschien wat saaie bedrijven omdat zij elke dag hetzelfde doen, maar voor de aandeelhouders zijn dit helemaal geen saaie bedrijven. Integendeel! Door het alsmaar hogere dividend is de koersontwikkeling van deze aandelen beter dan het gemiddelde op de beurs. En u krijgt een mooi dividend op de koop toe. Bijna alle bedrijven in de lijst keren elk kwartaal dividend uit.
 

En daar blijft het niet bij!

Bij elk aandeel in mijn lijst vindt u een indicatie of dat aandeel op dit moment koopwaardig is of niet.

Die beoordeling wordt gemaakt aan de hand van een aantal historische criteria en elke maand geactualiseerd. Als abonnee van GroeiDividend.nl heeft u altijd toegang tot de lijst. Bovendien krijgt u maandelijks een nieuwsbrief met het aandeel van de maand en een overzicht van de meest koopwaardige aandelen van dat moment.
 

Groeidividend heeft daarmee een uniek concept!

Nergens in Nederland vindt u een nieuwsbrief met zoveel informatie over de AMDB’s.

Niet alleen hebben we een lijst met 252 AMDB’s waarmee u een ruime keuze ter beschikking heeft, deze lijst is ook dynamisch. Hij wordt dagelijks geactualiseerd en bij elk aandeel geef ik aan of dat aandeel op dit moment koopwaardig is of niet. Bovendien heb ik van elk aandeel een grafiek, waarin u de koers- en dividendontwikkeling kunt aflezen.

Elke maand ontvangt u van ons de nieuwsbrief met de tip van de maand en 10 aandelen, die wij bijzonder aanbevelen.
 

U krijgt een abonnement 3 maanden gratis

Deze week heb ik voor de nieuwe abonnees van GroeiDividend.nl een heel aantrekkelijke aanbieding.

Als u nu een abonnement neemt met een doorlopende machtiging van €39,95 per kwartaal, krijgt u er van mij 3 maanden GRATIS bij. Dat betekent dus, dat u voor de eerste 6 maanden slechts €39,95 betaalt. 

600_3_maanden_gratis.jpg

 
Ja, u leest het goed. U krijgt GroeiDividend.nl drie maanden gratis als u deze week een kwartaalabonnement van €39,95 neemt. Maar u moet dan wel snel reageren. Uw aanmelding moet voor komende dinsdagavond binnen zijn om die drie maanden gratis te kunnen krijgen. U behoort dan gelijk tot de groep abonnees, die exclusief alle informatie krijgt uit onze lijst van 252 Alsmaar Meer Dividend Betalers.
 

Maar dan moet u wel nu reageren!

Tot dinsdagavond kunt u van deze aanbieding profiteren.

En u loopt geen enkel risico! Want ook op deze aanbieding geldt de gebruikelijke niet goed, geld terug garantie. Als enige uitgever van financiële bladen in Nederland en België, geef ik u het niet gebruikte deel van uw abonnement terug als u niet tevreden mocht zijn. Zonder verder te vragen of moeilijk te doen. Dat is een harde garantie en daar mag u mij altijd aan houden!
 

600_certificaat6.jpg

 
Beleggen in mijn tips is erg eenvoudig. Bij BinckBank, maar ook bij andere banken, kunt u mijn aanbevelingen gemakkelijk kopen en verkopen.
 

Aarzel dus niet en reageer vandaag nog!

600_p40_abonneer_hier_1_1.gif

 

De nieuwe tip staat in onze nieuwsbrief van oktober. Als u nu reageert, bent u tijdig op de hoogte.
   Eveline Vrisekoop

 
Met vriendelijke groet,
150_handtekening.png
Eveline Vrisekoop

 

PS: De koers van het aandeel Philip Morris is de laatste maanden flink opgelopen. Toch wilde ik u dit succesverhaal niet onthouden. U doet er daarom verstandig aan het aandeel op uw wensenlijstje te plaatsen en een wat gunstiger aankoopmoment af te wachten. Op onze lijst van 252 AMDB’s zijn, ondanks alle koersstijgingen, nog 100 aandelen koopwaardig. Er is dus genoeg keuze als u op dit moment zou willen kopen.

 

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.