Emoties zijn funest, bescherm uw portfolio hiermee

  

De portfolio killer in uw hoofd

  

 
Er zit een portfolio killer in uw hoofd, die van "Buy High & Sell low" en dit monster zorgt ervoor dat u veel geld verliest.

Iedereen weet dat je laag moet kopen en hoog moet verkopen. Toch doen velen het constant andersom.

Waarom?

Emoties nemen een loopje met beleggers en laten ze dingen doen die ze niet moeten doen.

Kijk maar eens naar de onderstaande psychologie-cyclus van een belegger. In wezen is het een emotionele achtbaan die een belegger doormaakt, terwijl de markten maar doorgaan.
 

GroeiDividend

 

Als je naar de cyclus in zijn geheel kijkt, ziet het er eigenlijk helemaal niet zo slecht uit. De beurs – en dus uw beleggingen – eindigen op de lange termijn aanzienlijk hoger.

Dat is helaas alleen het geval wanneer je koopt bij “Optimisme”, niet te hebzuchtig bent bij “Euforie” en vasthoudt aan je beleggingen, terwijl de markt kantelt naar “Angst” en knarsetandend weerstand biedt niet te verkopen ten tijde van “Wanhoop”,  “Paniek” en “Moedeloosheid”.

Maar beleggers doen dat natuurlijk niet, niet eens een beetje. In feite is de gemiddelde aanhoudperiode van aandelen de laatste jaren drastisch gedaald.

Was de gemiddelde periode dat een aandeel onderdeel was van een portfolio meer dan 8 jaar in de jaren zestig, werd het iets meer dan twee jaar in de jaren negentig, en nu ligt dat ergens rond de 8 maanden...

Waarom beleggen beleggers dan niet lang genoeg om lange termijn winsten te behalen?

Heel simpel: Emoties verhinderen dat.

En zie daar het "Buy High & Sell low".

In eerst instantie is er wat twijfel en nervositeit waardoor beleggers aanvankelijk terughoudend zijn om te gaan beleggen. Er wordt gewacht totdat het duurder wordt voordat ze voorzichtig instappen. Uiteindelijk worden ze overweldigd door euforie en kopen ze op de top. Wanneer de markt helemaal inzakt, en de moedeloosheid zijn intrede doet, komt de angst waarna de belegger in paniek op de vlucht gaat.

De emotie van de belegger is de nummer 1 reden waarom een gemiddelde belegger door de jaren heen minder presteert dan de S&P500 index. In feite bedroeg deze underperformance in 2016 zelfs meer dan 60%.

En hoe overwin je dan deze emoties?

Door een systeem te volgen dat u vertelt wanneer u moet kopen en wanneer u moet verkopen.

 

GroeiDividend helpt uw emoties de baas te worden

Mijn naam is Eveline Vrisekoop en ben auteur van de GroeiDividend nieuwsbrief. Een nieuwsbrief die zich concentreert op aandelen van hoogwaardige bedrijven, die er een gewoonte van maken hun dividend regelmatig te verhogen. Ik noem deze aandelen de Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB's)

En wat heeft dat te maken met het bedwingen van uw emoties?

Nou, de factor dividend heeft bij ons een hele belangrijke functie voor het bepalen van het aan- en verkoopmoment.

Zo meten wij dagelijks de verhouding van koers en dividendrendement en zetten dit af tegen de historie. Zo weten we exact wanneer een aandeel een historisch hoog dividendrendement heeft en dus is ondergewaardeerd.


 

GroeiDividend

 

De GroeiDividend-grafieken die wij speciaal hebben ontwikkeld, zijn voor beleggers een handig hulpmiddel en uniek in Nederland en België. Van elk aandeel (uit de lange lijst van 244 AMDB's) is in één oogopslag te zien of het is ondergewaardeerd of niet.

Is elk ondergewaardeerd aandeel koopwaardig?

Nee, natuurlijk niet. Er kunnen hele gegronde redenen zijn waarom beleggers een aandeel negeren.

Daarom vindt u in mijn nieuwsbrief elke maand een lijst met "Favorieten van de maand". Een lijst met eersteklas kooptips die wordt geselecteerd na een grondige analyse van elk ondergewaardeerd aandeel.

      

Maar GroeiDividend doet meer

Als extra service krijgt u van ons ook te horen wanneer een aandeel is overgewaardeerd en kunt verkopen. Abonnees ontvangen van ons hiervoor een apart verkoopadvies. 
 

GroeiDividend

 

De GroeiDividend-methode biedt u zo de mogelijkheid te profiteren van behaalde koerswinsten en te genieten van uw aangegroeide kapitaal.

Als GroeiDividend abonnee slaat u twee vliegen in één klap.

  1. AMDB's geven u een stijgend inkomen en tegelijkertijd stijgt de koerswaarde van uw belegd vermogen. 
  2. En u blijft met de duidelijke koop- en verkoopsignalen uw emoties de baas!

Zo groeit uw vermogen gegarandeerd ...

 

Word abonnee en ontvang 3 maanden GRATIS

Ga ook beleggen volgens de GroeiDividend methode. De risico's zijn laag en de beloning is groot. Want dat de GroeiDividend-methode geen windeieren legt, bewijst deze methode al meer dan 50 jaar.

Als u nu een abonnement neemt op GroeiDividend, ontvangt u bij een abonnement van 3 maanden van ons nog eens 3 maanden gratis. Dat zijn 6 maanden voor slechts €49,90

Een korting van wel 50%. 

Ja, u leest het goed. U krijgt GroeiDividend drie maanden extra als u deze week een kwartaalabonnement afsluit. 

Daarbij behoort u eveneens tot die groep abonnees, die exclusief alle informatie krijgt uit onze lijst van 244 Alsmaar Meer Dividend Betalers.
 

3 maanden GRATIS
   

Maar dan moet u wel nu reageren

En u loopt geen enkel risico!

Want ook op deze aanbieding geldt de gebruikelijke niet goed, geld terug garantie. Als enige uitgever van financiële bladen in Nederland en België geef ik u het niet gebruikte deel van uw abonnement terug als u niet tevreden mocht zijn. Zonder verder te vragen of moeilijk te doen.

Dat is een harde garantie en daar mag u mij altijd aan houden!

Beleggen in mijn tips is erg eenvoudig. Bij Binck Bank, maar ook bij andere banken kunt u mijn aanbevelingen gemakkelijk kopen en verkopen.

 

Laat uw vermogen groeien en 

START HIER

 

Ook deze maand bestaan mijn Favorieten van de maand weer uit zeer aantrekkelijk kooptips. Zorg dat u ze niet mist.
 

Eveline Vrisekoop

Met vriendelijke groet,
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop

 

  

Share this page

 

  

PS: Ik krijg veel reacties van lezers. Hieronder vindt u er een aantal:

"Even om je te laten weten dat ik je nieuwsbrief een verademing vind. Wat een geweldig systeem! Een prima uitleg in je nieuwsbrief en vervolgens je kooptips opvolgen. Ik ben er ontzettend blij mee." Anita B. - Amsterdam

  

“Ik lees Groeidividend nu anderhalf jaar en zie steeds meer Alsmaar Meer Dividend Betalers op de beurs. Mij zijn de ogen opengegaan. Vroeger ging ik alleen voor koerswinsten. En die heb ik natuurlijk wel eens gehaald, maar daar stonden dan ook weer koersverliezen tegenover. Ik heb het speculeren vaarwel gezegd. Ik ben nu op een leeftijd, dat ik over enkele jaren van mijn vermogen wil gaan genieten zonder dat ik al teveel inteer. Ik zie nu bij al mijn aandelen het dividend stijgen. En ik vertrouw erop, dat dit jaar en dag door zal gaan. Zo heb ik er straks een aardig inkomen bij en dat gaat nog elk jaar omhoog ook. Eveline, je doet dit ontzetten leuk en ik hoop, dat je nog veel van die meer dividend betalers op de beurs gaat ontdekken….” Bert van K. 

     

“In het begin las ik alleen de nieuwsbrief. Heel informatief, maar ik vind de lijst met Alsmaar Meer Dividend Betalers veel interessanter. Ik ben nog geen nieuwsbrief tegengekomen, die zo’n lange lijst met aandelen volgt. En bij elk aandeel staat een status waar je uit kunt afleiden, of je het aandeel kunt kopen of juist verkopen. Ik vind het een geweldig pluspunt zo’n lijst. Ik raadpleeg hem regelmatig.” Jos de P. 

     
 
 abonneer hier
  

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.