Een opmaat naar een volgende rally

 

Een opmaat naar een
volgende beursrally

 

 
De afgelopen week zette beleggers weer even met beide benen op de grond.  Na een rally van +45% sinds 23 maart, doken veel belangrijke Amerikaanse indexen op twee dagen gemiddeld 8% lager.

Menig belegger schoot weer in een Coronakramp, maar mijns inziens is dat helemaal niet nodig. Wie vasthoudt aan kwaliteitsaandelen met een degelijk dividend, overleeft ook deze terugslag in de markt. Sterker nog, er liggen juist enorm veel kansen!

Dus wat moet u doen (en wat moet u laten)? Maar eerst waarom gingen aandelen in de uitverkoop deze week?

Vorige week vrijdag kregen de beurzen nog vleugels vanwege een veel gunstiger banenrapport dan verwacht van de U.S. Labour Department. In plaats van dat het aantal banen daalde, was het banenaantal juist gestegen.

Echter, afgelopen woensdag kwam het werkloosheidsrapport uit en dat viel dan weer duidelijk tegen. Hierdoor maakten beleggers zich opnieuw zorgen over de economische situatie. Ook omdat de Federal Open Market Committee diezelfde dag met een uiterst sombere verklaring op de proppen kwam. De Fed-economen verwachten een economische krimp van circa 6,5%.

Ook elders in de wereld waren de diverse economische rapporten niet mals. Zowel de Nederlandse Bank, de Wereldbank als de OESO kwamen met steeds zwartgalligere prognoses voor dit jaar.

Het bracht beleggers weer terug op aarde. Toch biedt 2020 enorme winstkansen.

En zulke kansen maak je niet vaak mee, dus het is zaak niet te lang te wachten.

Zeker het Coronavirus heeft de markten in shocktoestand gebracht met paniekvoetbal tot gevolg. Hoewel we nog niet terug zijn op de all-time highs van februari, is er ook goed nieuws. Het zal niet lang duren voordat alle stof is neergedaald.

Feit is dat we een verbluffend marktherstel hebben meegemaakt na de Coronacrash.

De Nasdaq tikte afgelopen maandag alweer een nieuwe all-time high aan in slechts een paar maanden en de Dow-Jones index zou zomaar naar de 35.000 punten kunnen schieten dit jaar.

Ik leg u uit waarom.

Hoewel de beurzen nu dus weer gas terugnemen, is het met grote kans slechts een opmaat naar een volgende marktrally. Een rally die begint bij President Trump.

Even los van wat we van de man vinden, in november 2020 zijn de volgende presidentsverkiezingen. En zoals elke president, wil Donald Trump natuurlijk herkozen worden. Het imago van Trump hangt af van de stand van het bedrijfsleven en de economie. Beiden zijn een cruciaal onderdeel van zijn handelsmerk.

Vorige week werd hij dan ook ruimschoots bediend met een verrassend gunstig banenrapport en de daarop sterk stijgende koersen.

Maar er is nog iets, iets wat beleggers in hun meest angstige momenten toch altijd weer naar de aandelenmarkt laat terugkeren, en dat is de lage rente.

Na drie renteverlagingen vorig jaar, liet de Amerikaanse Centrale Bank in december 2019 weten dat er voorlopig geen renteverhogingen aankwamen. Maar toen kwam het Coronavirus en de Federal Reserve kondigde opnieuw twee renteverlagingen aan om de economische klap te helpen opvangen.

Het was precies zoals President Trump het altijd al wilde. In 2019 twitterde hij regelmatig dat de Fed de rente moest verlagen tot nul.

Hij weet namelijk dat wanneer de economie goed draait, de beurzen ongekend hoog staan en de rente historisch laag is, hij vrijwel zeker wordt herkozen.

En ook op beursniveau wordt Trump geholpen door de Federal Reserve. Want om Wall Street en de gewone economie overeind te houden, pompt de Federal Reserve enorme hoeveelheden geld in de markt. De Fed wil er namelijk alles aan doen om beiden niet te laten crashen.

Elke maand kopen ze $80 miljard aan schatkistpapier en $40 miljard door hypotheek gedekte waardepapieren.

We weten sinds woensdag ook dat de Fed de rente nog jaren op nul zal houden. Dit betekent eigenlijk: koop zo veel mogelijk goede dividendaandelen, aangezien veel fixed income beleggers hun heil elders zullen zoeken.

Momenteel staat de rente op 10-jarige Treasuries onder de 0,7%, terwijl zowel de Dow Jones als de S&P500 4 keer zoveel opleveren.

Ra ra waar al die beleggers heen zullen gaan…

Een belegger die degelijke kwaliteitsaandelen selecteert (aandelen die het dividend verhogen en niet verlagen) zit dus gebeiteld.

Of Trump nu echt gekozen zal worden of niet, is vers twee. Hij zal er echter alles aan doen om zijn tweede termijn binnen te halen. En het is daarom dat ik zo optimistisch ben over de aandelenmarkt voor de komende maanden (en jaren).

Speculeren is dus niet nodig. GroeiDividend aandelen zijn nog steeds the place to be.

Ook beleggen in kwaliteitsaandelen? Klik hier

Eveline Vrisekoop

 

Met vriendelijke groet,
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop

  

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.