Het gaat goed, totdat ...

            

Het gaat goed, totdat ...

 

Beste belegger,

  
Negen dagen voor de start van de Grote Depressie in 1929 sprak Philip Fisher de volgende legendarisch woorden: ‘stock prices have reached what looks like a permanently high plateau.’ 

De beurzen zouden in de jaren daarop meer dan 80% van hun waarde verliezen.

Fisher verloor naast zijn goede naam vervolgens ook heel veel geld.

Terwijl de markten zich herstelden, duurde het zeker 30 jaar voordat de S&P500 weer het hoogste niveau van 1929 zou bereiken.

En hoewel Fisher uiteindelijk volledig gelijk had (de beurs zou het vermogen van beleggers in de 90 jaar daarna zeker x100 laten groeien) was de timing van zijn opmerking uiterst ongelukkig.

Enige fout was dat ook hij dacht dat de hoge waarderingen van toen op de een of andere manier gerechtvaardigd waren omdat … (vult u zelf maar weer in).

Zo was er ook een tijd dat Japan het beleggerswalhalla van de wereld was. De Nikkei 225 piekte op 18 december 1989 op 38.586,18.

Op 19 november 2021 sloot de Nikkei 225 op 29.745,87.

Dat is een hele lange periode van, hoe zullen we het zeggen, tegenvallende rendementen.

Wat maar wil zeggen dat extreme waarderingen niet altijd worden gecorrigeerd door buy-the-dip momenten zoals vorig jaar maart.

Ook nu lijken de bomen weer tot in de hemel te groeien.

Totdat … (vult u zelf maar in).

Abonnees van mijn nieuwsbrief hebben echter weinig te vrezen. Wij beleggen namelijk niet in de markt. Wij beleggen in individuele kwaliteitsaandelen volgens een uniek algoritme.

De computer vertelt ons in een oogopslag WAT aantrekkelijk is om te kopen maar vertelt ons ook WAT absoluut NIET. En dat levert ons geen windeieren op.

De afgelopen 10 jaar verkochten wij onze posities met een rendement van gemiddeld 69,8%.

Meer weten? KLIK HIER


Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.