Belangrijk bericht voor obligatie bezitters

Dit is de nieuwe trend:

“The Dividend Boom”

Steeds meer beleggers wisselen hun staatsobligaties om
in dividendaandelen met een oplopend rendement.

  

 
Ik moet u iets bekennen.

Afgelopen week heb ik mijn staatsobligaties verkocht. Ik heb ze lang gehad en er veel plezier van gehad, maar door de oplopende koersen zat ik op een enorme koerswinst en was het rendement teveel teruggelopen.

Ik heb het over de 30 jarige staatslening 7,5%NL 93-23. De koers van die obligaties stond op 155,50 en dat met nog 10 jaar te gaan.
 

Dat betekende dat de koers 55,5% boven pari staat!

Met nog 10 jaar te gaan, betekent dat ook dat de komende jaren gemiddeld per jaar 5,55% van de koers moet worden ingeleverd. En dat heeft tot gevolg, dat van de 7,5% rente, maar 1,95% per jaar overblijft.

Trekken we daar ook nog eens de belasting en de kosten van af, dan blijft er voor mij als belegger zo goed als niets over. Daarom heb ik eieren voor mijn geld gekozen. Ik heb mijn staatsobligaties verkocht, mijn winst op die obligaties genomen en ben op zoek gegaan naar een alternatief.

Mijn naam is Eveline Vrisekoop en ik heb mij gespecialiseerd in aandelen die over een reeks van jaren een groei in hun dividend hebben laten zien.

Ik ben ervan overtuigd dat aandelen van gerenommeerde bedrijven, blue chip aandelen, die regelmatig hun dividend verhogen, door de sterk toenemende vraag onder een enorme aankoopdruk zullen komen te staan.

Niet alleen van particuliere beleggers, maar ook van de institutionele beleggers zoals de pensioenfondsen. Want ook die zien dat voor de veiligheid van Nederlandse staatsobligaties wel een hele hoge prijs moet worden betaald.

Ook zij gaan op zoek naar alternatieven. Zij nemen hun winsten op staatsobligaties en proberen alternatieven te vinden om zo hogere rendementen te realiseren.
 

Aandelen met een GroeiDividend bieden
een dergelijk alternatief

De stijgende dividenduitkeringen van een aantal bedrijven aan aandeelhouders, geven beleggers het vertrouwen deze aandelen te blijven kopen.

Daarmee wordt de volatiliteit in deze aandelen verlaagd.

Steeds meer groei-aandelen betalen stijgende dividenden aan hun aandeelhouders.

De GroeiDividend-methode heeft een aantal van de beste aandelen met een groeidividend ondergebracht in een lijst, die u op onze website kunt terugvinden.

Uit die lijst selecteer ik elke maand een aantal topaandelen die voor aankoop in aanmerking komen.
 

Daarmee neem ik u een hoop werk uit handen

Voor de maand februari is een lijstje van 9 aandelen geselecteerd, die u in mijn nieuwsbrief kunt terugvinden.

Elke maand wordt dit lijstje tegen het licht gehouden, waarbij aandelen kunnen afvallen, omdat ze bijvoorbeeld te hard gestegen zijn, of juist worden toegevoegd, omdat bijvoorbeeld het dividend is verhoogd.

Het is de zekerste manier om uw vermogen te laten groeien, want ik maak mijn keuze aan de hand van een aantal vaste criteria.
 

Het is een veilige manier om rijker te worden!   

Ik geef u alvast één voorproefje uit het lijstje van mijn 9 favorieten van februari.

Dat is The Clorox Company (NYSE: CLX).

Deze Alsmaar Meer Dividend Betaler (AMDB) heeft in de afgelopen tien jaar zijn dividend elk jaar verhoogd en in totaal bijna verdrievoudigd van 85 cent naar $2,48. De laatste dividendverhoging was 16 cent op jaarbasis.

Nu maak ik voor de komende 10 jaar eens een vergelijkende prognose tussen de staatsobligaties, die ik verkocht heb, en de aandelen van The Clorox Company.

Omdat ik de payout ratio (het aandeel van de winst dat aan dividend wordt uitgekeerd) met 62% iets aan de hoge kant vind, veronderstel ik dat Clorox de komende 10 jaar zijn dividend jaarlijks met 16 cent blijft verhogen. Daarmee is het dividend over tien jaar opgelopen naar $4,08 per aandeel.

Verder ga ik ervan uit dat de beurs het aandeel op dezelfde manier blijft waarderen. Dat wil zeggen, dat het aandeel zijn dividendrendement van 3,1% blijft behouden.

Dan ontwikkelt zich de volgende vergelijking:

staatsobligaties Aandelen Clorox (19)
Waarde nu 1.555,00 1.578,90
Uitkering in 10 jaar 750,00 638,40
Waarde over 10 jaar 1.000,00 2.500,65
Winst over 10 jaar 195,00 1.560,15
winst in % 12,5% 98,8%

                                     

In dit geval leveren de groei-aandelen Clorox bijna 8 keer zoveel winst op dan de staatsobligaties.

Maar ik moet er wel bij zeggen, dat deze cijfers per groei-aandeel kunnen verschillen.
 

Daarom heb ik voor de groei-aandelen gekozen!

En heb ik mijn staatsobligaties van de hand gedaan.

Een op de toekomst gerichte keuze, waarbij ik de factor inflatie nog maar even buiten beschouwing heb gelaten. Want als we die meenemen, dan kunnen we snel uitrekenen dat we bij de staatsobligaties waarde gaan inleveren.
 

Waarom vertel ik u dit?

Omdat The Clorox Company maar één voorbeeld is. Over de jaren heen heb ik een lijst samengesteld van nu 255 bedrijven, die stuk voor stuk kunnen worden gerangschikt als Alsmaar Meer Dividend Betaler (AMDB).

Het zijn misschien wat saaie bedrijven omdat zij elke dag hetzelfde doen, maar voor de aandeelhouders zijn dit helemaal geen saaie bedrijven. Integendeel! Door het alsmaar hogere dividend is de koersontwikkeling van deze aandelen beter dan het gemiddelde op de beurs. En u krijgt een mooi dividend op de koop toe. Bijna alle bedrijven in mijn lijst keren elk kwartaal dividend uit.
 

En daar blijft het niet bij! 

Bij elk aandeel in mijn lijst vindt u een indicatie of dat aandeel op dit moment koopwaardig is of niet.

Die beoordeling wordt gemaakt aan de hand van een aantal historische criteria en wordt elke maand geactualiseerd. Als abonnee van GroeiDividend.nl heeft u altijd toegang tot deze lijst.

Bovendien krijgt u maandelijks van mij een nieuwsbrief met een overzicht van de meest koopwaardige aandelen van dat moment.
 

GroeiDividend heeft daarmee een uniek concept!

Nergens in Nederland vindt u een nieuwsbrief met zoveel informatie over de AMDB’s.

Niet alleen heb ik een lijst met 255 AMDB’s waarmee u een ruime keuze ter beschikking heeft, deze lijst is ook dynamisch. Hij wordt dagelijks geactualiseerd en bij elk aandeel geef ik aan of dat aandeel op dit moment koopwaardig is of niet. Bovendien heb ik van elk aandeel een grafiek, waarin u de koers- en dividendontwikkeling kunt aflezen.

Elke maand ontvangt u van ons de nieuwsbrief met mijn favorieten van die maand, die wij op dat moment bijzonder aanbevelen.
 

U krijgt een abonnement 3 maanden gratis

Deze week heb ik voor de nieuwe abonnees van GroeiDividend.nl een heel aantrekkelijke aanbieding.

Als u nu een abonnement neemt met een doorlopende machtiging van €39,95 per kwartaal, krijgt u er van mij 3 maanden GRATIS bij. Dus dat betekent, dat u voor de eerste 6 maanden slechts €39,95 betaalt.

 

3 maanden helemaal gratis

 

Ja, u leest het goed. U krijgt GroeiDividend.nl drie maanden gratis als u deze week een kwartaalabonnement van €39,95 neemt. Maar u moet dan wel snel reageren.

U behoort dan gelijk tot de groep abonnees, die exclusief alle informatie krijgt uit onze lijst van 255 Alsmaar Meer Dividend Betalers.
 

Dan moet u wel nu reageren!

En u loopt geen enkel risico, want ook op deze aanbieding geldt de gebruikelijke niet goed, geld terug garantie. Als enige uitgever van financiële bladen in Nederland en België, geef ik u het niet gebruikte deel van uw abonnement terug, als u niet tevreden mocht zijn. Zonder verder te vragen of moeilijk te doen. Dat is een harde garantie en daar mag u mij altijd aan houden!
 

600_certificaat6.jpg

 
Beleggen in mijn tips is erg eenvoudig. Bij Binck Bank, maar ook bij de meeste andere banken en brokers, kunt u mijn aanbevelingen gemakkelijk kopen en verkopen.
 

Aarzel niet en reageer vandaag nog!

START HIER

 

Volgende week verschijnt mijn nieuwsbrief. Als u nu abonnee wordt, bent u direct op de hoogte. U krijgt mijn favorieten van de maand maart dan heet van de naald.Eveline Vrisekoop

 
Met vriendelijke groet,
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop
  

 

PS: The Clorox Company is maar één voorbeeld uit de lange lijst van 255 Alsmaar Meer Dividend Betalers. Als u voor GroeiDividend.nl kiest, adviseer ik u een spreiding in uw portfolio aan te brengen en tenminste 10 verschillende AMDB’s op te nemen.

  

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.