de dalende trend van GroeiDividend.nl uitgelegd.

15 februari 2012

 

Vandaag vertel ik u iets meer over de zogenaamde ‘dalende trend’ aan de hand van het aandeel CR Bard Inc.  

CR Bard Inc. (NYSE: BCR)

500_kop_verkopen_2.jpg

In de afgelopen weken heb ik verschillende bekende S&P500 aandelen onderzocht.

De categorieën ondergewaardeerd, stijgende trend en overgewaardeerd zijn aan de hand van deze aandelen besproken en uitgelegd.

Degelijke aandelen kopen op het moment, dat ze ondergewaardeerd zijn en uitstekende vooruitzichten hebben.

250_beleg3.jpgDaarna wachten tot het moment, dat de koers van het aandeel overgewaardeerd raakt. Dat is het signaal om een aandeel te verkopen en de winst te incasseren.

Dat is de strategie van GroeiDividend.nl in een notendop.

Vandaag leg ik u uit, wat u volgens de strategie van GroeiDividend.nl het beste kunt doen wanneer u aandelen CR Bard Inc. overweegt te kopen.

Hoogstwaarschijnlijk heeft u nog nooit van dit meer dan 100 jaar oude bedrijf gehoord. Gestart in 1907 als eenmanszaak en vandaag de dag heeft deze wereldspeler meer dan 11.000 medewerkers op de loonlijst staan.

Grote kans dat u toch ooit met een product van Bard te maken hebt gehad. Het levert namelijk wereldwijd producten en diensten aan ziekenhuizen, privé klinieken en individuele medische specialisten.

Sinds 2006 is de winst per aandeel elk jaar gestegen, maar het jaar 2011 viel de winst behoorlijk terug dankzij een voorziening van $246,5 miljoen in verband met juridische schikkingen en verplichtingen.

In onderstaande afbeelding ziet u dat het bedrijf de afgelopen 15 jaar het dividend behoorlijk heeft verhoogd.

Dividend BCR 1997 - 2012

 500_nb1.jpg

In de onderstaande grafiek vindt u de koersontwikkeling van het aandeel terug. Duidelijk is dat de koers van het aandeel medio 2011 behoorlijk daalde.

Koersontwikkeling BCR 2007 – 2012

 600_nb2.jpg

 
In de volgende GroeiDividend.nl grafiek ziet u naast de koers (in het zwart) de rode lijn die de overgewaardeerde grens en de groene lijn die de ondergewaardeerde grens aangeeft.

 

GroeiDividend.nl grafiek BCR

 600_nb3.jpg

  
Medio 2010 was de koers van het aandeel ondergewaardeerd en dus koopwaardig. In het voorjaar van 2011 was het aandeel overgewaardeerd en had u het advies gekregen het aandeel te verkopen.

Daarna daalde de koers behoorlijk, maar kwam niet binnen de 10% ondergewaardeerde grens.

Wanneer een aandeel overgewaardeerd is en de koers daarna daalt, verhuist het aandeel van de categorie ‘overgewaardeerd’ naar de categorie ‘dalende trend’.

Het is nu wachten tot de koers binnen de 10% grens ondergewaardeerd komt. Dat kan op 2 verschillende manieren.

De eerste is dat de koers simpelweg nog verder daalt.

De tweede is dat BCR het dividend verhoogt, zodat de berekende minimale koers hoger wordt. Pas dan verhuist het aandeel terug naar de categorie ‘ondergewaardeerd’.

Is het dan automatisch koopwaardig?

Ja en nee. Alle aandelen uit de categorie ‘ondergewaardeerd’ zijn in principe koopwaardig, maar elke maand bepalen wij aan de hand van een aantal strenge criteria de Top 10 van onder-gewaardeerde aandelen van die maand.

Het is onder andere afhankelijk van de vooruitzichten in de sector waarin BCR actief is of het aandeel wel of niet in de maandelijkse Top 10 van ondergewaardeerde aandelen wordt opgenomen.

CR Bard Inc. voldoet aan het strenge keurmerk!

De GroeiDividend.nl strategie is gebaseerd op de allerbeste aandelen ter wereld.

De S&P500 bevat 500 aandelen van ’s wereld beste bedrijven, maar niet alle aandelen voldoen aan onze strenge selectiecriteria.

250_gdkeurmerk1.jpgOngeveer de helft valt af door het toepassen van het GroeiDividend.nl Keurmerk.

Zo blijven alleen de allerbeste aandelen over van bedrijven die jaar na jaar bewijzen dat ze hun zaakjes op orde hebben.

Het risico op koersverliezen wordt zo significant verkleind tot een absoluut minimum!

De koers van deze aandelen is beduidend minder volatiel dan de overige aandelen die niet voldoen aan de strenge selectiecriteria.

Dagelijks controleert het computersysteem automatisch of een aandeel nog steeds voldoet aan de strenge criteria. Zo niet, dan wordt het aandeel geparkeerd in de wachtruimte.

Warren Buffett, ’s werelds bekendste en rijkste belegger, roept al jaren dat je leuk geld kunt verdienen met het kopen van ondergewaardeerde aandelen van gezonde bedrijven. Overgewaardeerde aandelen laat hij, terecht, links liggen.

Gezonde bedrijven, die jaar na jaar in staat zijn de winst te verhogen.

Misschien kunt u zich herinneren, dat ik u enkele weken geleden heb verteld te letten op de payout ratio. Wie het stukje gemist heeft of het belang ervan onderschat, onderstaand de uitleg wat het is en waarom je als verstandige belegger er naar moet kijken.

De payout ratio drukt de verhouding uit tussen de behaalde winst per aandeel en het uitgekeerde dividend. Persoonlijk heb ik een sterke voorkeur voor een maximum van 50%, zodat er voldoende geld overblijft voor (her)investeringen.

Gezonde bedrijven zullen altijd blijven investeren en sommige doen dit juist in economisch barre tijden. Zij besparen een berg geld door scherper in te kopen.

CR Bard Inc. heeft een payout ratio van 18,7% en dat is erg netjes. Er blijft voldoende geld over voor investeringen en toekomstige dividend verhogingen.

Dagelijks verwerkt de software van GroeiDividend.nl de slotkoers en eventuele uitgekeerde dividenden. Van alle aandelen wel te verstaan.

Wij maken gebruik van een methode die al meer dan 45 jaar succesvol in Amerika wordt toegepast. Deze methode hebben we in het voorjaar van 2011 ontdekt, verfijnd, verbeterd en in België en Nederland geïntroduceerd.

Het is de enige methode op de wereld die beleggers waarschuwt, wanneer een aandeel onder- of overgewaardeerd is, gebruikmakende van de dividendcomponent.

Dus dividend is niet alleen leuk om te ontvangen, de dividendcomponent is één van de belangrijkste variabelen in een wiskundige formule.

Dat maakt deze methode uniek.

Als beheerder kan ik van elk aandeel in onze database een grafiek oproepen, die mij laat zien in welke categorie een aandeel op dat moment thuis hoort. Op dit moment bezitten 255 stuks het GroeiDividend.nl Keurmerk en doen dus mee.

In het filmpje, dat u op de homepage van mijn website kunt vinden, leg ik u de GroeiDividend.nl strategie aan de hand van het aandeel Coca-Cola rustig uit. Ik gun u zelfs een kijkje in de keuken van onze geavanceerde software!

Moet ik nu zelf alle aandelen per grafiek bekijken?

Ik kan u geruststellen. Dat hoeft u niet, omdat de software alle 255 aandelen verdeelt over 4 categorieën. In de maandelijkse nieuwsbrief vindt u ze overzichtelijk terug in 4 verschillende lijsten. Elke maand opnieuw.

De categorieën zijn:

 1. Ondergewaardeerdkoopwaardig - op dit moment 93 stuks.
 2. Stijgende trendhouden – op dit moment 62 stuks
 3. Overgewaardeerdverkopen – op dit moment 58 stuks
 4. Dalende trendwachten – op dit moment 42 stuks

Zijn alle aandelen uit de categorie ondergewaardeerd even koopwaardig?

Nee, dat is natuurlijk niet zo. Het hangt mede af van hoe op dat moment de wereldeconomie ervoor staat en de vooruitzichten per sector.

Daarom stellen wij voor u, elke maand opnieuw, onze favoriete Top 10 samen van ondergewaardeerde aandelen. Dit zijn aandelen, waarvan wij na grondig onderzoek, van mening zijn dat de kans op koerswinst het grootst is.

U maakt als belegger zelf de keuze welk aandeel u koopt. En u bent vrij elk aandeel te kopen waar u een goed gevoel bij heeft.

De nummer 1 uit de Top 10 van begin december 2011 noteert woensdagavond 15 februari 2012 al een koerswinst van 15,5 %!

De nummer 2 doet het iets rustiger aan en noteert 11,1% koerswinst.

Vergeet niet dat u ook nog eens dividend krijgt uitgekeerd!

 

300_abonneer.gif

  

Start vandaag voor slechts € 39,95

Neem nu een abonnement voor slechts € 39,95 per kwartaal en u krijgt onmiddellijk toegang tot de website van GroeiDividend.nl.

U heeft dan een stuk gereedschap dat u elke maand opnieuw vertelt:

 • welke aandelen ondergewaardeerd en koopwaardig zijn (op dit moment 93 stuks).
    
 • de Top 10 ondergewaardeerde aandelen, zodat uw kans op koerswinst het grootst is. De Top 10 vindt u in de maandelijkse nieuwsbrief en onder de groene button ‘Kopen’.
     
 • het dividendrendement, de winst per aandeel, de koers/winst-verhouding, de boekwaarde en het percentage winst, uitgekeerd in dividend van maar liefst 255 aandelen! Elke maand opnieuw.
    
 • waarom een bedrijf in de Top 10 van ondergewaardeerde aandelen staat. Alle leuke en noodzakelijke wetenswaardigheden van dat bedrijf komen in de rubriek ‘in the spotlights’ in vogelvlucht voorbij.
    
 • welke aandelen overgewaardeerd zijn en u beter kunt verkopen (op dit moment 58 stuks).
     
 • BinckTip van de redactie: Binck is al diverse malen uitgeroepen tot beste internetbroker van Nederland en is de snelst groeiende beleggingsbank van Europa. Het staat bekend om zijn uitstekende helpdesk en scherpe tarieven. Alle aandelen uit de portfolio van GroeiDividend.nl zijn via Binck verhandelbaar. De website en klantenservice zijn bovendien 100% in het Nederlands. Klik hier om de tarieven van Binck met andere brokers te vergelijken en een gratis informatiemap aan te vragen. Dat is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.
    

Gelukkig hoeft u zelf niet alle grafieken na te pluizen. Dat doen wij achter de schermen graag voor u. Speciaal voor (niet) abonnees leg ik de methode aan de hand van een videofilmpje rustig uit. Leest u liever, dan kunt u het speciale E-boek aanvragen. Sluit u een abonnement af, dan krijgt u automatisch de laatste versie van het boek toegezonden. Wij hebben er alles aan gedaan om het u zo makkelijk mogelijk te maken. Zelfs het lettertype op de website kunt u vergroten!

 

U krijgt 100% geld terug garantie 
     600_certificaat6.jpg

Natuurlijk geldt ook hier onze bekende prijsgarantie. Wanneer u een abonnement neemt op een tijdschrift of krant, zit u daar meestal voor een lange periode aan vast. GroeiDividend.nl biedt u een unieke service waarbij u uw abonnement altijd tussentijds mag opzeggen. Wij betalen u dan het niet gebruikte deel tot op de laatste cent terug!

 

 300_p40_600_p27_start-hier-button.gif

 

300_gerard3.jpgVeel succes met beleggen!
100_handtekening-gerard.png
Gerard Bastiaansen

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.