Aandelen voor volatiele tijden

 

Aandelen voor volatiele tijden

  

Eveline Vrisekoop
De afgelopen jaren is gebleken dat de maanden augustus, september en oktober de meest volatiele maanden van het jaar blijken te zijn. Nu met de maand augustus ten einde, lijkt het dit jaar niet anders. Speelde vorig jaar de angst voor een wereldwijde Ebola uitbraak en een mogelijke oorlog in de Oekraïne de beurzen parten, was het in 2013 de bezorgdheid dat de FED het QE programma zou stoppen.

Deze zomer is de vertraagde economische groei in China de boosdoener. De VIX (ook wel de angstgraadmeter van beleggers) schoot eind augustus naar het hoogste niveau in drie jaar en het effect was duidelijk te zien op Wall Street. Binnen vijf dagen stond de S&P500 12,5% lager dan het 52-weeks high van mei. Het was de grootste daling van de S&P in vier jaar tijd en zo was de beurscorrectie officieel een feit.
   

Niet verkopen

Als de geschiedenis ons al iets leert, is het dat uw aandelen verkopen wel het slechtste is wat u op zo'n moment kunt doen. Want wat een verschil 2 dagen kunnen maken: van de paniek op maandag en een val op dinsdag tot de herleving op woensdag en de verdere stijging op donderdag. Kijk naar CVS Health Corporation (NYSE: CVS). Het aandeel behoort al jaren tot mijn Favorieten van de maand en heeft sinds de opname in december 2011 al een totaalrendement opgeleverd van 186%. De afgelopen zomermaanden noteerde het aandeel rond $110,-. Toen kwam de crash en het aandeel tikte op het dieptepunt $81,37 aan. Vervolgens kwam de rebound naar $105,-. Een koersverschil van bijna 30%!

Het is ondertussen weer wat rustiger op de beurs. Is daarmee het ergste voorbij? Misschien… maar waarschijnlijk niet. De wereldeconomie en met name de economie in China zijn heus niet miraculeus verbeterd sinds vorige week. In de VS daarentegen draait de economie als een tierelier en werden eind vorige week hele mooie economische data bekend gemaakt. De economische groei bedroeg daar in het 2e kwartaal +3,7% en het werkloosheidscijfer noteert er nog slechts 5,3%. Het laagste cijfer in zeven jaar. Paradoxaal genoeg zorgt dit weer voor een ander heet hangijzer: De mogelijke renteverhoging van de FED.
 

Er zit nog heel wat turbulentie in de lucht

Genoeg redenen dus voor de markt om nerveus over te zijn. Wat de turbulentie verder zal versterken, is het effect van high-speed trading. Veel analisten gaan ervan uit dat dit de koersdalingen van vorige week duidelijk hebben versterkt, want zodra aandelen beginnen te dalen, zorgen deze algoritmische computermodellen ervoor dat de ene na de andere verkooporder wordt uitgevoerd. Hetzelfde geldt voor de opleving van woensdag en donderdag, waardoor de koersen met een turbo weer omhoog gingen.

Niemand ziet graag de waarde van zijn portfolio dalen, zelfs niet voor een korte periode. We moeten ons echter realiseren dat op paniekdagen aandelen soms blind van de hand worden gedaan. En juist op dagen als deze wordt het snelste geld verdiend. Zo kunnen er bizarre koersdips ontstaan van kwaliteitsaandelen zoals CVS van wel 30%! Als u weet welke aandelen u dan met een gerust hart kunt kopen, behaalt u flink hogere rendementen.
 

Weet van welke koersdips u kan profiteren

Mijn naam is Eveline Vrisekoop en ben auteur van de GroeiDividend nieuwsbrief. Een nieuwsbrief die zich concentreert op aandelen van hoogwaardige bedrijven, die er een gewoonte van hebben gemaakt hun dividend regelmatig te verhogen, de Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB's).

keurmerkIk heb op mijn website een lijst samengesteld van 254 AMDB's. Een lange lijst van bedrijven die consequent aan een aantal uitgangspunten voldoen. Want niet elk aandeel komt er zomaar op. Hiervoor moeten ze aan strenge criteria voldoen. Welke dat zijn, leest u hiernaast.

Abonnees ontvangen van mij elke maand een nieuwsbrief met daarbij de top aanbevelingen van die maand. Dat zijn er meestal zo’n 10, maar het kan ook wel eens iets meer of iets minder zijn. Mijn Favorieten van de maand bestaan uit kwaliteitsaandelen van bedrijven met een acceptabele payout ratio, verantwoorde schuldenratio en een betrouwbaar dividend.
 

Mis de volgende kans niet

U staat dan ook op het punt een belangrijke beslissing te nemen. Ga ik mijn vermogen dubbel zo hard laten groeien of... stap ook ik, net als al die angstige amateurbeleggers die hun aandelen dumpen, met verlies uit de aandelenmarkt?

Stoppen met beleggen is niet nodig want GroeiDividend vertelt u welke aandelen u met een gerust hart kan kopen.

Dividend liegt immers niet en zolang er niets fundamenteel mis is met de onderneming en het dividend niet in gevaar komt, kunnen beleggers juist profiteren van de koopkansen die de markt biedt. 

Ik ga voor u op zoek naar het beste van het beste en het resultaat daarvan vindt u terug in mijn nieuwsbrief.
  

Doe uw beste belegging ooit

Ga ook beleggen volgens de GroeiDividend-methode en neem nu een jaarabonnement. U betaalt voor 2 jaar slechts €179,95. Dat is nog geen €7,50 per maand. U behoort dan gelijk tot de groep abonnees, die exclusief alle informatie krijgt uit onze lijst van 254 Alsmaar Meer Dividend Betalers.   

En u loopt geen enkel risico! Want ook op deze aanbieding geldt de gebruikelijke niet goed, geld terug garantie.

Als enige uitgever van financiële bladen in Nederland en België, geef ik u het niet gebruikte deel van uw abonnement terug als u niet tevreden mocht zijn. Zonder verder te vragen of moeilijk te doen.

Dat is een harde garantie en daar mag u mij altijd aan houden!

Beleggen in mijn tips is erg eenvoudig. Bij Bink Bank maar ook bij andere banken en brokers kunt u mijn aanbevelingen gemakkelijk kopen en verkopen.
 

Abonneer HIER 

  

De nieuwsbrief van september verschijnt volgende week dinsdag. Ook deze staat weer vol van eersteklas Alsmaar Meer Dividend Betalers. Zorg daarom dat u ze niet mist!

 

Met vriendelijke groet,
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop 

  

Share this page

 

Direct inloggen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Actuele beleggingsresultaten

18-07-2023
Evert: zonder Groeidividend Evert: zonder Groeidividend
$ 32.997,-
Martijn: met groeidividend Martijn: met Groeidividend
$ 237.750,- !
Bekijk het actuele praktijkvoorbeeld

Bekijk hier de video

Een uniek kijkje in de keuken van groeidividend

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.